Home 9 Thema 9 Burn-out preventie

Burn-out preventie

Krachtig coachtraject van vier sessies

Krijg grip op werkstress en voorkom een burn-out met de professionele ondersteuning van onze burn-out coaches. Als medewerker binnen een bedrijf of organisatie is het soms een uitdaging om om te gaan met hoge werkdruk en het succesvol afronden van taken. Daarnaast kunnen persoonlijke uitdagingen in je privéleven aanzienlijke stress veroorzaken. Om te voorkomen dat deze stress leidt tot een burn-out, is het essentieel om de waarschuwingssignalen te herkennen en op tijd in te grijpen. Bij OnzeCoach bieden we een speciaal coachtraject genaamd ‘burn-out preventie’, waarin onze ervaren burn-out coaches je begeleiden bij diverse stappen om burn-out te voorkomen.

Wat kun je verwachten van een burn-out preventie coach traject?

Om een burn-out te voorkomen is het belangrijk om de signalen van stress te herkennen. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je slecht slaapt, snel geïrriteerd bent of dat je een verhoogde hartslag hebt. Een burn-out coach zal je helpen bij het herkennen van deze signalen en het leren omgaan met stress. Door deze signalen te herkennen, kun je op tijd ingrijpen en voorkomen dat je een burn-out krijgt.

Een burn-out kan ook veroorzaakt worden doordat je te veel taken op je neemt die niet bij je passen of waar je geen voldoening uit haalt. Om dit te voorkomen, zal een burn-out coach je helpen om te ontdekken waar je goed in bent en wat je voldoening geeft. Dit bewustzijn kan je helpen om betere keuzes te maken en taken te kiezen die bijdragen aan je doelen en die je energie geven. Hierdoor kun je voorkomen dat je uitgeput raakt en uiteindelijk een burn-out krijgt.

Een andere belangrijke stap bij het voorkomen van een burn-out is het beter organiseren en prioriteren van je werk en privéleven. Dit betekent bijvoorbeeld dat je leert om grenzen te stellen, tijd te nemen voor ontspanning en plezier en om afspraken te maken met je werkgever die bijdragen aan een gezonde verdeling van je tijd en energie. Een burn-out coach zal je helpen bij het beter organiseren en prioriteren van je taken en activiteiten, zodat je meer rust en ruimte hebt om te ontspannen en je te focussen op de dingen die er echt toe doen.

Ook kan de burn-out coach je helpen om te leren hoe je effectief met stressvolle situaties om kunt gaan door middel van het ontwikkelen van coping strategieën. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het beheersen van je gedachten en emoties, het vinden van manieren om te ontspannen en het verbeteren van je communicatie met collega’s en vrienden. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, kun je beter omgaan met stressvolle situaties en voorkomen dat je overweldigd raakt. De burn-out coach zal je begeleiden bij het ontwikkelen van deze vaardigheden en zorgen dat je de juiste tools hebt om je leven in balans te houden.

Voorkom werkstress en burn-out met OnzeCoach – Geen wachttijden, landelijke dekking

Voorkom een burn-out en ontvang persoonlijke begeleiding op maat met OnzeCoach. Wij begrijpen dat elke medewerker uniek is, daarom stemmen wij elk coachtraject af op jouw specifieke behoeften. Bij OnzeCoach kun je direct, zonder wachttijden, een afspraak inplannen met een coach naar keuze. Onze ervaren burn-out coaches bieden een uitgebreid en op maat gemaakt traject voor burn-out preventie. Via ons gebruiksvriendelijke platform vind je snel een geschikte coach die jou kan helpen bij het voorkomen van een burn-out. Onze coaches worden zeer gewaardeerd, met een gemiddelde beoordeling van 9+. Als jouw werkgever is aangesloten bij OnzeCoach voor medewerker coaching, kan het traject voor burn-out preventie worden gefaciliteerd.

Ontdek de mogelijkheden bij OnzeCoach en start direct met het voorkomen van een burn-out.

De voordelen van burn-out preventie coaching voor zowel medewerkers als werkgevers

Werknemers die onder grote druk staan, verminderen de productiviteit en kunnen uiteindelijk uitvallen met een burn-out. Dit kan leiden tot hoge kosten voor de werkgever en een verhoogd verzuim. Door een coachtraject met als thema burn-out preventie aan te bieden, kunnen werkgevers hun medewerkers ondersteunen bij het leren omgaan met stress en het voorkomen van een burn-out. Werknemers die zich gesteund voelen en in staat zijn om hun werk goed te doen, zijn immers meer gemotiveerd, productiever en voelen zich meer betrokken bij de organisatie. Door te investeren in de gezondheid en het welzijn van medewerkers, kunnen werkgevers ook bijdragen aan een positieve werkcultuur en een goed imago van de organisatie. Dit kan op zijn beurt weer bijdragen aan het aantrekken van nieuw talent en het behouden van huidige medewerkers.

Ben je als werkgever geïnteresseerd in het ondersteunen van uw medewerkers door middel van ons coachtraject? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij kunnen helpen.

 

Coaches Burn-out preventie
Renate
Joanke
Christiane
Zayra
Sander
Paula
Amandus
Marieke
Annette
Ity
Gerni
Camiel
Jacqueline
Claudia
Martine
Karin
Bas
Solange
Erik
Thérèse
Lieke
Elvira
Dave
Ruud
Gaby
Nicolette
Susanne
Loek
Carolien
Patricia

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw medewerkers toegang geven tot de beste coaches en daarmee ondersteunen in hun professionele ontwikkeling? 

Met OnzeCoach houd jij jouw medewerkers gemotiveerd, gedreven, vitaal en in ontwikkeling.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.   

 

 

Neem contact op       

 

 

 

Andere thema’s

Rouw, verlies en ziekte in werk

Rouw, verlies en ziekte in werk

Het verliezen van een geliefde, collega, baan, gezondheid of het ervaren van een scheiding zijn ingrijpende levensgebeurtenissen die alle aspecten van je leven kunnen beïnvloeden en de grond onder je voeten vandaan kunnen slaan. Het ...
Communicatie en interactie

Communicatie en interactie

Op zoek naar effectievere communicatie en sterkere interacties? Bij OnzeCoach bieden we coaching om miscommunicatie, misverstanden en irritaties te overwinnen. Onze ervaren communicatiecoaches helpen je je communicatiestijl te onderzoeken en interacties te verbeteren. Leer helder en bewust te communiceren, begrijp non-verbale signalen en wees assertief zonder agressief te zijn. Deze vaardigheden zijn waardevol, zowel persoonlijk als professioneel, en verminderen conflicten en versterken relaties. Onze coaches bieden persoonlijke begeleiding en feedback om je communicatiepatronen te verbeteren. Vind de perfecte communicatiecoach via ons gebruiksvriendelijke platform, en begin vandaag nog met je communicatie en interactie coachingstraject.
Omgaan met weerstand

Omgaan met weerstand

People don’t resist change, they resist being changed, zei Peter Senge. En dat is precies waar het om draait bij weerstand. Het gaat niet zozeer om de verandering zelf, maar om de manier waarop deze wordt doorgevoerd. Mensen hebben ...