Home 9 Thema 9 Rouw, verlies en ziekte in werk

Rouw, verlies en ziekte in werk

Krachtig coachtraject van vier sessies

Het verliezen van een geliefde, collega, baan of gezondheid is een ingrijpende levensgebeurtenis die alle aspecten van je leven kan beïnvloeden en de grond onder je voeten vandaan kan slaan. Het kan je energiepeil aantasten en je vermogen om goed te functioneren op het werk en thuis ernstig belemmeren. In deze moeilijke tijden kan het hebben van een coach je helpen om ruimte te vinden en te leren omgaan met je verlies.

Het is begrijpelijk dat je in een dergelijke situatie niet altijd weet hoe je verder moet. Het kan voelen alsof je vastzit in een neerwaartse spiraal en je niet in staat bent om weer op te krabbelen. Maar onthoud dat het normaal is om tijd nodig te hebben om te herstellen van verlies. Een gespecialiseerde coach kan je helpen bij het vinden van ruimte om met jouw verlies om te gaan.

Gespecialiseerde coaching om weer in balans te komen na verlies

Een coachtraject kan je helpen bij het verwerken van verlies en het omgaan met de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Het kan gaan om het verlies van een geliefde, een collega, een baan of je gezondheid. De coach is er voor jou om te luisteren, vragen te stellen en je te ondersteunen bij het vinden van oplossingen.

Verlies kan leiden tot gevoelens van verdriet, boosheid, angst en stress. Dit kan van invloed zijn op je werkprestaties en je algehele welzijn. Een coach kan je helpen bij het ontwikkelen van technieken om met deze gevoelens om te gaan. Door middel van gesprekken, oefeningen en opdrachten kan de coach je helpen bij het identificeren en begrijpen van je emoties, en je leren hoe je hiermee om kunt gaan.

Hoe een coach kan helpen bij het omgaan met verlies en het vinden van nieuwe perspectieven

Een coach kan je ook helpen bij het vinden van balans tussen werk en persoonlijke zaken. Als je te maken hebt met verlies, kan het lastig zijn om je te concentreren op je werk en prestaties te leveren. Door middel van coaching kan je leren hoe je je werk en persoonlijke leven beter op elkaar kunt afstemmen. De coach kan je helpen bij het stellen van realistische doelen en het ontwikkelen van een plan om deze doelen te bereiken.

Daarnaast kan een coachtraject je helpen bij het opbouwen van een netwerk van ondersteuning. Het kan moeilijk zijn om te praten over je verlies met collega’s of familieleden. Een coach kan je helpen bij het vinden van andere bronnen van ondersteuning, zoals supportgroepen of therapeuten. Door deze ondersteuning te vinden, kan je beter omgaan met je verlies en jezelf de tijd en ruimte geven die je nodig hebt om te herstellen.

Coaching op maat: persoonlijke ondersteuning bij verlies en rouw

Een coachtraject is maatwerk en wordt volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie en behoeften. Samen met de coach werk je aan het vinden van antwoorden op vragen als: Hoe ga ik om met mijn verdriet? Hoe kan ik mijn werk en privéleven beter op elkaar afstemmen? Wat zijn mijn sterke kanten en hoe kan ik deze inzetten om mijn doelen te bereiken?

Bij OnzeCoach hebben we ervaren en professionele coaches die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van medewerkers bij rouw, verlies en ziekte in werk. Onze coaches zijn erop gericht om jou te ondersteunen bij het vinden van manieren om met deze moeilijke situaties om te gaan en weer in balans te komen.

Omgaan met Rouw, Verlies en Ziekte in Werk: Gespecialiseerde Coaching bij OnzeCoach

Het is belangrijk om te onthouden dat rouw, verlies en ziekte in werk ingrijpende gebeurtenissen zijn die een grote impact kunnen hebben op alle aspecten van je leven. Het kan lastig zijn om hiermee om te gaan en de juiste ondersteuning te vinden. Bij OnzeCoach begrijpen we dat en bieden we gespecialiseerde coaching aan om jou te helpen bij het vinden van manieren om weer in balans te komen. Onze coaches zijn erop gericht om je te ondersteunen bij het vinden van nieuwe perspectieven en mogelijkheden, zodat je weer vol vertrouwen verder kunt.

Ben je op zoek naar ondersteuning bij het omgaan met rouw, verlies of ziekte in werk? Ga dan naar de coaching voor werknemers pagina om te kijken of jouw werkgever is aangesloten en direct coaching aan te vragen.

Is jouw werkgever nog niet aangesloten? Informeer hen dan hier over de mogelijkheid van coachtrajecten bij OnzeCoach. Samen werken we aan het vinden van nieuwe perspectieven en mogelijkheden, zodat jij weer vol vertrouwen verder kunt.

Coaches Rouw, verlies en ziekte in werk
Patricia Wouters
Solange Boasman
Martine de Troije
Ruud Joppen
Claudia Thiessen
Erik Schutten
Renate Damen
Jacqueline Kempers
Marja Steegenga
Joanke Sierksma
Marieke Tiedink

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op       

Andere thema’s

Wandelcoaching

Wandelcoaching

Met het mooie weer in het vooruitzicht is het ideale moment aangebroken om te genieten van de natuur en tegelijkertijd te werken aan jouw persoonlijke groei. De frisse lucht en het prachtige weer vormen de ideale setting voor ...
Stressmanagement

Stressmanagement

Stress is iets waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Het kan zelfs helpen om beter te presteren. Maar als stress chronisch wordt en je dagelijks last hebt van spanning, kan dit ons functioneren behoorlijk in de weg zitten. ...
Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling

Als je weet waar je naartoe wilt, geeft dat energie, inspiratie en rust. Maar wat als je geen duidelijk beeld hebt van jouw toekomstige loopbaan? Misschien twijfel je over jouw huidige functie, ben je toe aan een nieuwe uitdaging of ...