Home 9 Podcasts & Whitepapers

Podcasts

& whitepapers

Onze podcasts en whitepapers belichten verschillende thema’s die op de werkvloer spelen. Verschillende experts komen aan het woord en geven hun visie vanuit wetenschap en praktijk.

Onze Podcasts

Houd talent aan boord met transformationeel leiderschap

Houd talent aan boord met transformationeel leiderschap

Slecht leiderschap is één van de grootste redenen dat mensen op zoek gaan naar een andere baan. Als leider is het jouw taak om ervoor te zorgen dat mensen met plezier naar hun werk gaan en op hun plek zitten. Bij de Prevermo groep ...
Werkstress bestaat niet!

Werkstress bestaat niet!

Nu stress klachten toenemen en er een forse toename is in ziekteverzuimcijfer m.b.t. werkdruk, wordt het belang van het creëren van een fijn werkklimaat en het ondersteunen van werknemers steeds meer ingezien. Als experts in ...

Onze Whitepapers

De verschillen tussen mannen en vrouwen in coaching

Al een aantal jaren staat de duurzame inzetbaarheid van medewerkers bij veel organisaties hoog op de agenda. Er wordt geïnvesteerd in interventies, zoals gezondheidschecks en coaching.

Waar coaching eerst vooral ingezet werd als er een probleem was, is het nu veel ‘normaler’ om af en toe een coach in te schakelen als sparringspartner en/of om je kennis /vaardigheden te ontwikkelen.

Deze ontwikkeling vertaalt zich door in een autonome groei in coachtrajecten bij onze klanten. Een interessante ontwikkeling die we waarnemen, wanneer je dieper inzoomt op wie de coachaanvrager is, is de verandering in man/vrouw verhouding.

 

Waar OnzeCoach 2021 afsloot met een verdeling van 75% vrouw en 25% man waar het coachtrajecten betrof, zien wij in 2022 een heel ander beeld. Mannen zijn in opmars en de verdeling tussen mannen en vrouwen is nu ongeveer gelijk (55/45). Er leeft het idee dat mannen minder snel om hulp vragen, maar is dat nog wel zo?

Om meer inzicht te krijgen in deze ontwikkeling hebben we een nieuwe whitepaper geschreven over de verschillen tussen mannen en vrouwen in coaching. In deze whitepaper zullen we dieper ingaan op de redenen om een coach te raadplegen, de doelen die zij willen bereiken en hun ervaringen met coaching. We hopen hiermee meer duidelijkheid te geven over de verschillende manieren waarop mannen en vrouwen omgaan met coaching en wat dit betekent voor duurzame inzetbaarheid op de werkvloer.

Voor wie: leidinggevende

Jaartal: 2023

Whitepaper ontvangen

  Omgaan met privacy bij selectie coach

   

  Coaching is heel persoonlijk. Jouw medewerker mag er trots op zijn dat hij/zij ervoor kiest om aandacht te besteden aan zichzelf, zijn/haar ontwikkeling en ambities. Coaching maakt mensen immers bewuster, weerbaarder, het helpt richting en focus te bepalen en nog veel meer. Maar, zo is onze mening, het is altijd aan de medewerker zélf wat ze hierover delen en met wie. In deze whitepaper geven wij tips over hoe je ervoor zorgt dat de coaching binnen jouw organisatie goed geregeld is op het gebied van privacy en data security. En hoe je voorkomt dat persoonsgegevens en – erger nog – bijzondere persoonsgegevens zoals coachverslagen met daarin persoonlijke verhalen – op straat komen te liggen.

   In 2021 zijn er 24.866 datalakken gemeld. Zie hiervoor de datalekkenrapportage van de autoriteit persoonsgegevens hieronder.

  Reden genoeg om heel zorgvuldig om te gaan met privacy waar het coaching betreft. Waar je op moet letten, lees je in ons whitepaper. 

  Voor wie: HR-Professionals

  Jaartal: 2022

  Whitepaper ontvangen