Vitaliteitsweken

Waarom is vitaliteit zo belangrijk voor een organisatie?

Oog hebben voor de vitaliteit van je medewerkers is nu belangrijker dan ooit. Nieuwe cijfers tonen aan dat verzuim door psychische klachten (o.a. burn-out) hoger is dan ooit en mensen die uitvallen langer ziek zijn (bron: OVAL).

In combinatie met een groeiend personeel tekort wordt het duidelijk hoe cruciaal het is om proactief te investeren in het welzijn van je medewerkers. 

✔  Creëer een ondersteunende en gezonde werkomgeving waarin medewerkers zich gesteund voelen in hun persoonlijke en professionele groei.

✔  Richt op preventie en onderzoek welke ondersteunig jouw medewerkers nodig hebben. 

✔  Versterk de veerkracht van je medewerkers door hen toegang te geven tot coaches die persoonlijke begeleiding bieden, niet alleen op het gebied van carrièreontwikkeling, maar ook op persoonlijk vlak.

Wist je dat? 

Je met vitaliteitscoaching € 489,- per medewerker per jaar bespaart.

Langdurig verzuim met 6,1% afneemt?

                   

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit gaat verder dan alleen fysieke gezondheid. Het omvat ook mentale veerkracht, emotioneel welzijn en een gevoel van betrokkenheid en voldoening op het werk.

Wanneer medewerkers zich vitaal voelen, zijn ze energieker, positiever, gemotiveerder, wendbaar en creatiever. Ze zijn beter in staat om met stress en uitdagingen om te gaan.

Wat kun je doen om vitaliteit in je organisatie te verbeteren?

  • Bied coaching aan | Deze tijd vraagt om een andere manier van je team aansturen. Het is belangrijk om je medewerkers te faciliteren i.p.v. te controleren. Geef je medewerker de aandacht die ze nodig hebben op persoonlijk- of ontwikkelvlak. Denk aan persoonlijke effectiviteit, omgaan met verandering of leiderschapscoaching.
  • Organiseer een vitaliteitsweek | Ga in op thema’s als voeding, slapen, beweging en mentale gezondheid. OnzeCoach kan hier ook een bijdrage aan leveren door het verzorgen van speedcoaching. Lees meer over speedcoaching en vraag direct een offerte aan
  • Stel een duurzaam inzetbaarheidsbudget beschikbaar | Een jaarlijks bedrag dat iedere medewerker zelf mag investeren in zijn of haar duurzame inzetbaarheid. Voor een opleiding, een sport abonnement of coaching.
  • Creëer een fijne werkomgeving en richt een ontspanningshoek in op kantoor | Stimuleer sport & ontspanning. Denk aan een massagestoel of een tafeltennistafel.
  • Help je medewerker zodat ze zorgeloos aan het werk kunnen | Geldzorgen leiden tot mentale spanning. Bied medewerkers die dat nodig hebben een budgetcoach aan. Lees meer over budgetcoaching en vraag direct een offerte aan.

Vitaliteitscoaches

Maak kennis met onze vitaliteits experts.

 

Sandra Djukanovic

Wil je meer zingeving ervaren? Wil je weten hoe je zelfvertrouwen/eigenwaarde vergroot? Heb je twijfels over je werk/carrière?

Samen ontdekken we jouw belangrijkste waarden en help ik jou hoe jij jouw competenties in kan zetten om doelen te behalen. Na een traject ben je zelfverzekerder, weet je anderen te inspireren en geef je richting aan je leven.

Loek Vaessen

Coaching Limburg werkgeluk vitaal leiderschap

Loek zijn specialiteit is werkgeluk en vitaal leiderschap. Hoeveel energie krijg jij tijdens jouw werkdag?

Leg de ‘ratrace’ eens stil, maak een pitstop en stel jezelf de vraag: Waarom doe jij wat je doet? Wordt bewust van je kracht en krijg helder wat je anders zou willen doen. Wat geeft jouw energie? Loek begeleid je in dit proces en zoekt samen met jou naar een nieuwe mindset.

MDIEU-regeling

Investeert in coaching

Wil je ook meer vitaliteit brengen in je organisatie en coaching aanbieden?

Met de MDIEU regeling biedt het kabinet bedrijven een unieke kans om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers en tegelijkertijd financiële ondersteuning te ontvangen.

Als je nu investeert in coaching kun je 50% terug krijgen vanuit deze regeling.

Meer weten?

Stuur ons een email info@onzecoach.nl en krijg advies op maat.

Coaches
Stel je vraag
Plan gesprek

Speedcoaching

Maak kennis met coaching. Ervaar wat coaching voor jouw medewerkers kan doen.

In een kort krachtig gesprek weet de coach je aan het denken te zetten op je ontwikkelbehoefte.

Budgetcoach

Financieel fitte medewerkers

Een budgetcoach geeft inzicht, persoonlijke begeleiding en handvaten m.b.t. financiele vraagstukken.

Cijfers

Burn-out klachten young professionals

(Bron TNO & CBS)

%

Man

%

vrouw

Fit naar de Finish

Houd senior personeel fit & inzetbaar

Geef jouw senior medewerkers de ondersteuning & informatie die ze nodig hebben om betekenisvol & enthousiast te blijven participeren.

Meer weten?

Ontvang onze brochure

Samenwerking starten?

Vraag hier de offerte op