Home 9 Programma 9 BudgetCoaching

BudgetCoaching

Als werkgever is het belangrijk om je medewerkers te ondersteunen bij geldzaken. Helaas is er vaak een grote drempel om als medewerker via je werkgever budgetcoaching aan te vragen. Om deze drempel te verlagen en medewerkers erop te attenderen dat advies vragen juist sterk is en elk moment ingezet kan worden, bieden wij de oplossing. Onze experts in budgetcoaching kunnen jouw medewerkers via OnzeCoach anoniem helpen met al hun financiële vragen.

Financiële coaching voor medewerkers: Help ze grip te krijgen op hun uitgaven en toekomstplannen

Wist je dat veel medewerkers geen steun durven te vragen bij financiële problemen? Via ons platform kan je kiezen uit ruim 30 thema’s waaronder budgetcoaching. Hiermee geef je ze de kans om met behulp van een expert hun financiële situatie in kaart te brengen en grip te krijgen op hun uitgaven. Onze Budgetcoach experts geven advies over toekomstige plannen & uitgaven, geven bespaartips en weten waar en hoe je het beste kan besparen

Wat is een budgetcoach?

Een budgetcoach helpt mensen zicht en grip te krijgen op hun inkomsten en uitgaven. Ze scheppen duidelijkheid en overzicht in de financiële en administratieve chaos die is ontstaan. Daarnaast richten ze zich op het doorbreken van (eventuele) patronen en geven adviezen welke vaardigheden er nodig zijn om in de toekomst een stabiele financiële situatie te behouden.

Experts in budgetcoaching.

Onze experts in budgetcoaching zijn ervaren en erkend, en hebben goede referenties. Ze zijn gecertificeerd volgens de NEN-8048 norm.

Hoe lang duurt een budgetcoach traject?

Wij gaan gemiddeld uit van 4 coachgesprekken. Elke situatie en elke hulpvraag is echter anders, dus de budgetcoach zal na het intakegesprek bepalen hoeveel gesprekken er nodig zijn.

Er wordt gestart met een intake om zicht te krijgen op de situatie. Daarna worden de inkomsten en uitgaven op een rij gezet en vervolgens wordt gekeken of er nog subsidies, (belasting)teruggaven of toeslagen van toepassing zijn.

De budgetcoach kan vervolgens gaan kijken naar zaken als:

  • Waar kan op bespaard worden?
  • Kan er meer inkomen gegenereerd worden?
  • Hoe kunnen we deze situatie in de toekomst voorkomen?
  • Welke uitgave patronen zijn er en hoe kunnen we die verbeteren?
Welk resultaat kan je verwachten na een budgetcoach traject? 

Het is belangrijk dat patronen doorbroken worden. Hier besteedt de budgetcoach veel tijd aan. Na afloop van de coaching moet iemand immers zelfstandig leren omgaan met zijn of haar financiën.

Deskundige begeleiding van een budgetcoach inzetten voor uw organisatie?

Wij hebben een informatiepakket samengesteld met handige tips en tools op onze website en bieden we een podcast en video aan waarin het belang van financiële gezondheid wordt toegelicht.

Wil je meer informatie over budgetcoaching of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Mail ons op info@onzecoach.nl of bel 085-3030231. Je kunt ook direct een offerte aanvragen via onze website.

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op    

Andere programma’s

Speedcoaching
Zet speedscoaching in tijdens event

Speedcoaching

Laat je medewerkers op een snelle en luchtige manier kennis met coaching met speedcoaching. Deze leuke manier van coaching laat je medewerkers aan de slag gaan met de vragen en ontwikkelmogelijkheden die ze bezig houden. De speedcoach ...
Financiële coaching

Financiële coaching

Als de medewerker voor een verandering in loopbaan staat, komt er veel op hem af. Met name het niet overzien van de financiële consequenties kan veel spanning geven en doen aarzelen of zelfs doen besluiten de stap niet te nemen. ...
Next Step

Next Step

Next Step is ons meest uitgebreide loopbaanprogramma voor medewerkers die zich willen voorbereiden op de toekomst. Wij zetten in op volledige zelfregie, waarbij de medewerkers zelf bepalen waar het programma uit bestaat. Zes ...