Home 9 Programma 9 Fit naar de Finish

Fit naar de Finish

Op het moment dat medewerkers een leeftijd van 55 jaar gepasseerd zijn, spelen er verschillende vragen op. Is het tijd om een laatste stap in mijn professionele carrière te zetten? Welke mogelijkheden heb ik om vervroegd aan mijn pensioen te beginnen? Enzovoorts. Andere vragen die op kunnen spelen: houd mijn lichaam het vol tot mijn pensioen? Wat zijn de gevolgen van een dag minder werken op mijn financiële situatie? Hoe groot is de kans dat ik mijn vaste aanstelling verlies, als ik op deze leeftijd nog van functie wijzig? Als werkgever heb je het beste voor met je medewerkers en streef je ernaar hen fit naar de finish te begeleiden. Welke faciliteiten bied jij oudere werknemers om zich voor te bereiden op de laatste fase in hun professionele loopbaan? 

Het programma Fit naar de Finish biedt deze grote doelgroep inzicht in de keuzes m.b.t. hun inzetbaarheid en het betekenisvol willen vormgeven van hun laatste periode werkjaren. Financiële coaching maakt een uniek onderdeel uit van het programma om belemmeringen m.b.t. wensen en toekomstscenario’s te kunnen wegnemen.

Met dit korte en krachtige traject geef je jouw 55+ medewerkers weer  zelf de regie op hun loopbaan en ontwikkeling!

 

De coach helpt bij de volgende vraagstukken:

Coaching kan je medewerkers helpen met vragen over over inzetbaarheid, gezondheid, wijziging van functie, mogelijk baanverlies of reorganisatie.  Hoe vul je de laatste werkjaren in?  Wat geeft je energie om die laatste jaren fluitend naar je werk te gaan?  

 

Programma

Het programma bestaat uit:

  • 3 gesprekken met een door de medewerker zelfgekozen loopbaancoach
  • 2 gesprekken met een financieel coach/expert
  • Financiële rapportage

1. LOOPBAAN COACHING

Je start met een ervaren loopbaancoach die je zelf kiest. Om scherp te krijgen waar je nu staat in je werk en loopbaan en wat je visie op je toekomst is of kan zijn.

2. FINANCIËLE  COACHING

Daarna bespreek je thuis met een financiële specialist/coach van OnzeCoach jou/jullie persoonlijke financiële verplichtingen. De coaches kennen alle regelingen en vragen wellicht nog bij je organisatie de pensioenafspraken op. Aan de hand van door jou opgegeven scenario’s (wat houd ik over als…) wordt een uitgebreid en glashelder financieel rapport gemaakt. Dat wordt in een tweede gesprek uitgebreid met je doorgenomen en uitgelegd. Het rapport is (alleen) voor jou (en je partner). Hiermee heb je zekerheid over je financiële toekomst en ken je de financiële consequenties van verschillende beslissingen.

Je maakt vervolgens je plan voor de nabije toekomst, waarbij je loopbaancoach je ondersteunt en spiegelt, in lijn met je visie en het financiële plaatje.

 

Wat levert het op?

Het resultaat van je programma is meer rust, overzicht en richting. Concreet heb je een financieel rapport en een plan voor de nabije toekomst.

 

Quotes over de coaching:

“De coach komt snel tot de kern van de vraag/zaak. Ze is een ervaren professional die een gedegen, analytische aanpak heeft waardoor zij anderen tot inzichten brengt om zo stappen te kunnen zetten in werk en leven.

“Ik ben heel goed geholpen met de aan mij toegewezen gesprekken. Het kwam precies op het juiste moment en we hebben samen precies de juiste dingen gedaan. Dit heeft mij geholpen om weer op het juiste spoor terecht te komen.”

“Ik durf na de uitleg van mijn financiele coach eindelijk beslissingen te nemen over mijn financiele toekomst.”

” Wat een verademing, gewoon uitleg over financiën zonder dubbele agenda’s om iets te verkopen.”

“Fijn dat de financiën van mij partner ook werden besproken.”

 

Geïnteresseerd om Fit naar de Finish toe te passen in jullie organisatie? Klik dan hier voor een offerte.

 

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op    

Andere programma’s

Next Step

Next Step

Next Step is ons meest uitgebreide loopbaanprogramma voor medewerkers die zich willen voorbereiden op de toekomst. Wij zetten in op volledige zelfregie, waarbij de medewerkers zelf bepalen waar het programma uit bestaat. Zes ...
Golfcoaching

Golfcoaching

Coaching op en rondom de golfbaan is een unieke manier van coaching. Geschikt voor medewerkers en leidinggevenden. Buiten, in beweging, stilstaand, reflecterend. Het is spiegelen en sparren met golf als instrument. Je kijkt samen met ...
Financiële coaching

Financiële coaching

Als de medewerker voor een verandering in loopbaan staat, komt er veel op hem af. Met name het niet overzien van de financiële consequenties kan veel spanning geven en doen aarzelen of zelfs doen besluiten de stap niet te nemen. ...
// schript for popup2 // script for popup3