Home 9 Programma 9 Fit naar de Finish

Fit naar de Finish

Op het moment dat medewerkers een leeftijd van 55 jaar gepasseerd zijn, spelen er verschillende vragen op. Is het tijd om een laatste stap in mijn professionele carrière te zetten? Welke mogelijkheden heb ik om vervroegd aan mijn pensioen te beginnen? Enzovoorts. Andere vragen die op kunnen spelen: houd mijn lichaam het vol tot mijn pensioen? Wat zijn de gevolgen van een dag minder werken op mijn financiële situatie? Hoe groot is de kans dat ik mijn vaste aanstelling verlies, als ik op deze leeftijd nog van functie wijzig? Als werkgever heb je het beste voor met je medewerkers en streef je ernaar hen fit naar de finish te begeleiden, inclusief ondersteuning voor oudere medewerkers. Welke faciliteiten bied jij oudere werknemers om zich voor te bereiden op de laatste fase in hun professionele loopbaan?

Het programma Fit naar de Finish biedt deze grote doelgroep inzicht in de keuzes m.b.t. hun inzetbaarheid en het betekenisvol willen vormgeven van hun laatste periode werkjaren. Financiële coaching maakt een uniek onderdeel uit van het programma om belemmeringen m.b.t. wensen en toekomstscenario’s te kunnen wegnemen.

Met dit korte en krachtige traject geef je jouw 55+ medewerkers weer  zelf de regie op hun loopbaan en ontwikkeling!

 

De coach helpt bij de volgende vraagstukken:

Coaching kan je oudere medewerkers helpen met vragen over over inzetbaarheid, gezondheid, wijziging van functie, mogelijk baanverlies of reorganisatie. Hoe vul je de laatste werkjaren in? Wat geeft je energie om die laatste jaren fluitend naar je werk te gaan? 

Programma

Het programma bestaat uit:

  • 3 gesprekken met een door de medewerker zelfgekozen loopbaancoach
  • 2 gesprekken met een financieel coach/expert
  • Financiële rapportage

1. LOOPBAAN COACHING

Je start met een ervaren loopbaancoach die je zelf kiest. Om scherp te krijgen waar je nu staat in je werk en loopbaan en wat je visie op je toekomst is of kan zijn.

2. FINANCIËLE  COACHING

Daarna bespreek je thuis met een financiële specialist/coach van OnzeCoach jou/jullie persoonlijke financiële verplichtingen. De coaches kennen alle regelingen en vragen wellicht nog bij je organisatie de pensioenafspraken op. Aan de hand van door jou opgegeven scenario’s (wat houd ik over als…) wordt een uitgebreid en glashelder financieel rapport gemaakt. Dat wordt in een tweede gesprek uitgebreid met je doorgenomen en uitgelegd. Het rapport is (alleen) voor jou (en je partner). Hiermee heb je zekerheid over je financiële toekomst en ken je de financiële consequenties van verschillende beslissingen.

Je maakt vervolgens je plan voor de nabije toekomst, waarbij je loopbaancoach je ondersteunt en spiegelt, in lijn met je visie en het financiële plaatje.

Wat levert het op?

Het resultaat van je programma is meer rust, overzicht en richting. Concreet heb je een financieel rapport en een plan voor de nabije toekomst.

Quotes over de coaching:

“De coach komt snel tot de kern van de vraag/zaak. Ze is een ervaren professional die een gedegen, analytische aanpak heeft waardoor zij anderen tot inzichten brengt om zo stappen te kunnen zetten in werk en leven.”

“Ik ben heel goed geholpen met de aan mij toegewezen gesprekken. Het kwam precies op het juiste moment en we hebben samen precies de juiste dingen gedaan. Dit heeft mij geholpen om weer op het juiste spoor terecht te komen.”

“Ik durf na de uitleg van mijn financiële coach eindelijk beslissingen te nemen over mijn financiële toekomst.”

” Wat een verademing, gewoon uitleg over financiën zonder dubbele agenda’s om iets te verkopen.”

“Fijn dat de financiën van mij partner ook werden besproken.”

 

Ontdek hoe het programma Fit naar de Finish oudere werknemers kan ondersteunen in de laatste fase van hun loopbaan

Ben je als werkgever op zoek naar manieren om jouw oudere werknemers te ondersteunen bij hun laatste fase in hun professionele loopbaan? Het programma Fit naar de Finish biedt hierbij uitkomst. Het programma biedt jouw oudere medewerkers inzicht in hun mogelijkheden m.b.t. hun inzetbaarheid en helpt bij het betekenisvol vormgeven van hun laatste periode werkjaren. Naast loopbaancoaching biedt het programma ook financiële coaching om belemmeringen m.b.t. toekomstscenario’s weg te nemen. Met dit korte en krachtige traject geef je jouw 55+ medewerkers de regie over hun loopbaan en ontwikkeling terug.

Wil je meer informatie over het programma of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op    

Andere programma’s

Financiële coaching

Financiële coaching

Als de medewerker voor een verandering in loopbaan staat, komt er veel op hem af. Met name het niet overzien van de financiële consequenties kan veel spanning geven en doen aarzelen of zelfs doen besluiten de stap niet te nemen. ...
Competentie ontwikkeling

Competentie ontwikkeling

Beter, slimmer en innovatiever je werk doen, dat is wat coaching voor jou kan doen. Competentieontwikkeling is een krachtig programma om de vaardigheden en prestaties te verbeteren en zorgt voor wendbaarheid, vernieuwde energie en ...
BudgetCoaching

BudgetCoaching

Als werkgever is het belangrijk om je medewerkers te ondersteunen bij geldzaken. Helaas is er vaak een grote drempel om als medewerker via je werkgever budgetcoaching aan te vragen. Om deze drempel te verlagen en medewerkers erop te ...