Home 9 Programma 9 Teamcoaching

Teamcoaching

Ervaar de effectiviteit van teamcoaching. Beter samenwerken voor betere teamprestaties. Hoe goed een team ook op elkaar is ingespeeld, er kan altijd zand in de raderen komen. Door externe factoren, door problemen van teamleden of bij een organisatieverandering. Het is dan belangrijk dat het team samen de juiste stappen zet om de goede energie (weer) te krijgen. Een ervaren teamcoach kan daar bij helpen.

 

Team coaching zien wij bij OnzeCoach als:

Het stimuleren van gezamenlijke verantwoordelijkheid voor (de resultaten van) teamontwikkeling.

Net als bij individuele coaching’, zijn er bij Team coaching twee belangrijke invalshoeken:

    • Preventie : als een team niet goed functioneert; als er iets broedt onder de oppervlakte dat het team belemmert om te groeien.
    • Ontwikkeling: als een team toe is aan een volgende ontwikkelingsstap, als andere wegen vragen om ontdekt te worden, zodat nieuwe uitdagingen met verse inzichten gezamenlijk opgepakt kunnen worden.
Team coaching richt zich op de volgende aspecten:
    • Teamontwikkeling, waarbij de individuele leden (incl. leidinggevende) gezamenlijk een groepsontwikkeling doormaken als één geheel/systeem.
    • Dynamieken die spelen binnen een team, en dan met name aandacht voor het stimuleren van gezonde dynamieken en groeipatronen binnen een team.

Hierbij wordt door de coach gebruik gemaakt van vooraf verzamelde input, kennis van team coaching en ervaring. Bij Team coaching is er veel aandacht voor psychologische dimensies in een team.

Voor wie?

Team coaching is bedoeld voor teams die zich duidelijk willen ontwikkelen, die de stap willen zetten naar een volgend niveau van samenwerken, functioneren en resultaten behalen.

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op    

Andere programma’s

Next Step

Next Step

Next Step is ons meest uitgebreide loopbaanprogramma voor medewerkers die zich willen voorbereiden op de toekomst. Wij zetten in op volledige zelfregie, waarbij de medewerkers zelf bepalen waar het programma uit bestaat. Zes ...
Speedcoaching

Speedcoaching

Laat je medewerkers op een luchtige manier kennis met coaching met speedcoaching. Ervaar de impact van coaching op persoonlijk- en ontwikkel / carrière vlak.  Wat is speedcoaching?  Speedcoaching is een  korte coachsessie waarin je ...
Intervisiebegeleiding

Intervisiebegeleiding

Tijdens een intervisie bespreken collega’s actuele werksituaties. Waar loop je tegenaan, wat vind je lastig, wat gaat goed en hoe ga je er mee om? Onze coaches zijn getraind in het begeleiden van deze intervisies. Ze gebruiken erkende ...

Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Veron Janssen en vraag naar de mogelijkheden