Home 9 Programma 9 Financiële coaching

Financiële coaching

Als de medewerker voor een verandering in loopbaan staat, komt er veel op hem af. Met name het niet overzien van de financiële consequenties kan veel spanning geven en doen aarzelen of zelfs doen besluiten de stap niet te nemen. Zonde! Want soms is er in de persoonlijke financiële situatie meer mogelijk dan de medewerker denkt.

Als organisatie krijg je steeds meer te maken met medewerkers die hulp vragen bij financiële situaties. Financiële Coaches van OnzeCoach ondersteunen in financiële vragen die medewerkers hebben en maakt samen met de werknemer een berekening wat dit voor een medewerker betekent. Met persoonlijke coaching door een financiële specialist van OnzeCoach, haalt je de beste sparringpartner in huis. De coach bespreekt alle persoonlijke financiële verplichtingen. De coaches kennen alle regelingen en vragen wellicht nog bij uw organisatie de collectieve regelingen op. Aan de hand van door de medewerker opgegeven scenario’s (wat houd ik over als…) wordt een uitgebreid en glashelder financieel rapport gemaakt.

Financiële coaching

Financiële coaching is gericht op het eenvoudige wijze inzichtelijk maken van de financiële consequenties van loopbaanstappen. Hierbij denken we aan wisselen van baan of met (vervroegd/deeltijd) pensioen gaan. Standaard wordt in twee gesprekken gecoacht bij de cliënt thuis en één sessie wordt gebruikt voor twee uur doorrekenen, rapportage opstellen en voorbereiden.

De coach helpt bij o.a. de volgende vraagstukken:

 

  • Welke financiële consequenties heeft de verandering in loopbaan voor de medewerker? Voorbeelden: eerder stoppen met werken, deeltijd werken, langer doorwerken dan AOW-leeftijd, werken en pensioen.

 

  • Hoe help je medewerker vervroegd te laten stoppen met werken?

 

  • Van welke regelingen kan mijn werknemer gebruik van maken?

 

  • Wat zijn de consequenties van het nieuwe pensioenakkoord ?

 

Het doel van de Financiële Coach is het netto inzichtelijk maken van diverse financiële scenario’s, zodat er kan worden gekozen in welk scenario de wensen financieel haalbaar zijn.

 

Het traject bestaat uit:

3 coaching sessies

  1. Situatie bespreken.
  2. Financiële berekening.
  3. Bespreken van uitkomsten.

 

Wat levert het op? 

Overzicht. De coach maakt de financiële situatie inzichtelijk en informeert je over de diverse financiële scenario’s.

 

Quotes over de coaching:

” Ik begrijp eindelijk hoe pensioen werkt”

“Door de heldere uitleg in Jip en Janneke taal snap ik hoe mijn eigen financiën eruitzien als ik met pensioen ga.”

“Ik durf na de uitleg van mijn financiële coach eindelijk beslissingen te nemen over mijn financiële toekomst.”

” Wat een verademing, gewoon uitleg over financiën zonder dubbele agenda’s om iets te verkopen.”

“Fijn dat de financiën van mij partner ook werden besproken.”

 

Geïnteresseerd om Financiële coaching aan te bieden aan jullie medewerkers? Klik dan hier voor de offerte.

Financiële coaching experts

Deel deze pagina


Snelle & Persoonlijke service   

 Ben je op zoek naar de beste oplossing en streef je voortdurend naar verbetering? Ik ook!

Heb je vragen of kan ik je ergens bij helpen?

Ik hoor het graag.

   Danielle Hameter

Neem contact op    

Andere programma’s

Golf & Coaching

Golf & Coaching

Coaching op en rondom de golfbaan is een unieke manier van coaching. Golfervaring is niet nodig. Het is spiegelen en sparren over jouw coachvraag met golf als instrument. Buiten, in beweging, speels, stilstaand, reflecterend. We ...
Externe vertrouwenspersoon

Externe vertrouwenspersoon

Dé expert in medewerkercoaching Vaste aansluitfee per jaar + uur tarief Vertrouwenspersoon Een vertrouwenspersoon ondersteunt medewerkers in hun mentale gezondheid en creëert een veilige werkomgeving. Samen zorgen we voor ...
Intervisiebegeleiding

Intervisiebegeleiding

Tijdens een intervisie bespreken collega’s actuele werksituaties. Waar loop je tegenaan, wat vind je lastig, wat gaat goed en hoe ga je er mee om? Onze coaches zijn getraind in het begeleiden van deze intervisies. Ze gebruiken erkende ...