Home 9 Programma 9 Next Step

Next Step

Next Step is ons meest uitgebreide loopbaanprogramma voor medewerkers die zich willen voorbereiden op de toekomst. Wij zetten in op volledige zelfregie, waarbij de medewerkers zelf bepalen waar het programma uit bestaat. Zes loopbaangesprekken met een loopbaancoach vormen de basis en via ‘choose and pick’ kunnen verschillende andere thema’s toegevoegd worden, zoals Personal Branding, Assertiviteit of Balans Werk-Privé. 

 

Voor wie?

Het programma is opgezet om medewerkers die van functie willen veranderen binnen de organisatie te begeleiden. 

 

Programma

6 gesprekken loopbaan verkenning  3-8 gesprekken ontwikkelthema’s 

Veel gekozen traject

Loopbaancoach sessies
Loopbaanverkenning, reflectie, talenten & drijfveren
Thema naar keuze
bv. Personal branding
Thema naar keuze
bv. Leiderschaps ontwikkeling
Thema naar keuze
bv. LinkedIn profilering

Kies zelf je eigen coach

De medewerker start met de keuze voor een eigen loopbaancoach. Gedurende het programma blijft deze coach het vaste aanspreekpunt met wie keuzes en voortgang besproken worden. Maar vooral zal deze loopbaancoach de medewerker inhoudelijk begeleiden bij loopbaanverkenningen. Van reflectie op eigen kwaliteiten, drijfveren en ambities tot de concrete doorvertaling richting de ‘Next Step’. Met bijbehorende acties en (netwerk)onderzoek. Er kan aanvullend ook testmateriaal ingezet worden. 

Veel gekozen traject elementen

Personal branding en netwerken De medewerker leert persoonlijkheid, kennis en ervaring optimaal in te zetten om vanuit eigenheid te onderscheiden van anderen. Met een aansprekend eigen profiel zien mogelijk nieuwe werkgevers (of leidinggevenden), netwerkcontacten en/of potentiële klanten wie de medewerker is en waar hij voor staat. Dat geeft vertrouwen en vergroot de succeskans sterk.

Social media coaching: gericht op zo effectief mogelijk gebruik van social media. LinkedIn biedt b.v. vele mogelijkheden die door de meesten voor een deel onbenut blijven (naast een aansprekende profilering kan het u ook ondersteunen bij contacten en netwerken, communicatie, vacatures etc.).

Persoonlijke presentatie:  gericht werken aan eigen impact en passende interactie in gesprekken, bij netwerkcontacten en bij sollicitaties. 

Stressmanagement: Het zetten van een loopbaanstap kan soms samengaan met spanning en onzekerheid. Logisch, want veranderingen vragen altijd om een nieuwe balans. Wanneer de medewerker een steuntje in de rug kan gebruiken bij het loopbaantraject om vanuit rust en kalmte met plezier de juiste stappen voorwaarts te zetten, dan is dit een fijne aanvullende module. 

Ondernemerschap: Denkt de medewerker erover om een eigen bedrijf te starten of als zzp-er aan de slag te gaan? Wil de medewerker weten of hij hiervoor de juiste kwaliteiten heeft? Of wil de medewerker zijn ondernemende vaardigheden ontwikkelen en leren van succesvol ondernemerschap in de praktijk? Ondernemers coaching is een goede stap om dit voor te bereiden met deskundige begeleiding op maat. Van een goed concept dat aansluit bij de vraag in de markt tot positionering van de medewerker zelf en de (toekomstige) onderneming. En voorbereiding op de praktische zaken waarmee de medewerker te maken krijgt als ondernemer.

Financiële coaching: Als de medewerker voor een verandering in loopbaan staat, komt er veel op hem af. Met name het niet overzien van de financiële consequenties kan veel spanning geven en doen aarzelen of zelfs doen besluiten de stap niet te nemen. Met persoonlijke coaching door een financiële specialist van OnzeCoach, haalt de medewerker de beste sparringpartner in huis. De coach bespreekt alle persoonlijke financiële verplichtingen. De coaches kennen alle regelingen en vragen wellicht nog bij uw organisatie de collectieve regelingen op. Aan de hand van door de medewerker opgegeven scenario’s (wat houd ik over als…) wordt een uitgebreid en glashelder financieel rapport gemaakt. 

 
Geïnteresseerd om het loopbaanprogramma: Next Step toe te passen in jullie organisatie?

Het Next Step programma van OnzeCoach is een uitstekende keuze voor werkgevers die hun medewerkers willen ondersteunen bij hun loopbaanveranderingen. Het programma biedt medewerkers volledige zelfregie en keuze uit verschillende thema’s, waaronder Personal Branding, Assertiviteit, Balans Werk-Privé, Stressmanagement, Ondernemerschap en Financiële coaching. OnzeCoach werkt uitsluitend met ervaren en professionele coaches, verspreid over het hele land. Medewerkers kunnen hun eigen loopbaancoach kiezen.

Het Next Step programma van OnzeCoach helpt medewerkers bij het voorbereiden op de toekomst en het maken van de juiste stappen voorwaarts, terwijl werkgevers kunnen profiteren van meer tevreden, betrokken en gemotiveerde werknemers.

Vraag vandaag nog een offerte aan om te ontdekken hoe OnzeCoach uw organisatie en medewerkers kan ondersteunen.

 

Deel deze pagina


Fijn om je te zien!   

Is het ook jouw missie om medewerkers te ondersteunen in persoonlijke en professionele groei, zodat zij zich gewaardeerd en gehoord voelen?

Ik kijk ernaar uit om samen met jou te werken aan een betekenisvol leven voor jouw medewerkers.

Veron Janssen

Neem contact op    

Andere programma’s

Strand- & wandelcoaching

Strand- & wandelcoaching

De zomer komt eraan, dit is de ideale tijd om jezelf coaching te gunnen. Neem de tijd om écht op te laden, krijg meer energie door aan de slag te gaan met je vitaliteit, je ambitie, je competenties, je ontwikkeling en je persoonlijke ...
Teamcoaching op maat

Teamcoaching op maat

Is effectieve samenwerking binnen jouw organisatie een uitdaging? Werken verschillende teams geïntegreerd samen of opereren ze eerder als geïsoleerde entiteiten? Teamcoaching is de sleutel tot het verbeteren van de efficiëntie in ...
Individuele-coaching-4-5-sessies

Individuele-coaching-4-5-sessies

Dé expert in medewerkercoaching Vast all-in tarief of per traject Individuele coaching 4 | 5 sessies Met 4 | 5 krachtige coachsessies versterk jij je medewerkers. De oplossing waar elke medewerker zich kan ontwikkelen op eigen ...