Home 9 Thema 9 Omgaan met verandering

Omgaan met verandering

Krachtig coachtraject van vier sessies

Bij de meeste organisaties is verandering een gegeven. Het kan energie geven en nieuwe kansen bieden, maar het kan ook stressvol zijn en voor onzekerheid zorgen. Zeker als je werk vaak verandert en daarmee ook jouw eigen toekomstperspectief. Als je merkt dat je steeds meer moeite hebt met omgaan met veranderingen, kan een persoonlijk coachtraject je helpen om hier krachtiger mee om te gaan en jouw eigen koers te bewaken.

Effectief omgaan met veranderingen door bewuste keuzes

Samen met je coach kun je je reactiepatroon op veranderingen onderzoeken. Vind je het doorgaans makkelijk om je aan te passen, ook als dat eigenlijk niet goed voelt? Of heb je de neiging om in de weerstand te gaan en vast te houden aan de oude situatie? Beide reacties zijn begrijpelijk, maar niet altijd even effectief. Door te ontdekken welke gedachten en emoties er bij jou opkomen bij veranderingen, kun je bewuster beslissen hoe je ermee omgaat.

Daarnaast kan het ook belangrijk zijn om te onderzoeken wat veranderingen met jouw werkplezier en gezondheid doen. Voel je je gestrest als er veranderingen plaatsvinden? Merk je dat je minder plezier hebt in je werk? Door hierbij stil te staan en inzicht te krijgen in hoe veranderingen jou beïnvloeden, kun je betere keuzes maken over hoe je ermee omgaat.

Omgaan met geplande en ongeplande veranderingen: hoe jouw coach kan helpen

Veranderingen kunnen gepland of ongepland zijn. Geplande veranderingen, zoals een reorganisatie of een nieuwe functie, kunnen uitdagend zijn, maar bieden ook nieuwe kansen. Ongeplande veranderingen, zoals een pandemie of een plotselinge verandering in de markt, kunnen juist voor veel onzekerheid zorgen. Het is belangrijk om te beseffen dat het normaal is om hierop te reageren en dat jouw coach je kan helpen om te ontdekken hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je jouw veerkracht kunt vergroten. Door hierbij stil te staan en bewust te worden van jouw reactie op veranderingen, kun je groeien en jezelf sterker maken voor de toekomst.

Direct geholpen worden bij het omgaan met veranderingen: coaching bij OnzeCoach

Veranderingen hebben een grote impact op mensen en hun werk. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken hoe je het beste met veranderingen kunt omgaan, zodat je hier niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn profijt van hebt. Een coach kan je helpen om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke reactiepatroon op veranderingen en om te ontdekken hoe je hier krachtiger en bewuster mee om kunt gaan. Zo kun je jouw eigen koers bewaken en blijven groeien, ook als er veranderingen plaatsvinden.

Een coachtraject bij OnzeCoach is altijd op maat en wordt volledig afgestemd op de persoon. Bij OnzeCoach zijn er geen wachttijden, je kunt direct zelf een coach kiezen en een afspraak inplannen. We hebben een landelijk netwerk van ervaren coaches die jou kunnen helpen om effectief om te gaan met veranderingen op het werk en in jouw leven. Geïnteresseerd in coaching op dit thema? Kijk dan of je werkgever is aangesloten bij OnzeCoach voor medewerkers coaching of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Teamcoaching bij veranderingen in de organisatie

OnzeCoach biedt niet alleen persoonlijke coaching aan, maar ook teamcoaching die zich richt op het omgaan met veranderingen. Bij veranderingen in de organisatie kan een externe teamcoach helpen bij het betrekken van medewerkers om weerstand snel te verminderen. Het doel van teamcoaching bij veranderingen is om teams te begeleiden tijdens veranderingen en transities. Voor meer informatie kunt u onze teamcoaching pagina bezoeken of contact met ons opnemen.

Coaches Omgaan met verandering
Bas van Ommeren
Jeroen Timmermans
Gaby Schaffrath
Gerni Luttikhuis
Erik Schutten
Christianne Leenhouts
Ellen Lesscher
Solange Boasman
Renate Damen
Marjoleine Jansen
Patricia Wouters
Anneke Dekker
Claudia Thiessen
Benjamin Heij

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw medewerkers toegang geven tot de beste coaches en daarmee ondersteunen in hun professionele ontwikkeling? 

Met OnzeCoach houd jij jouw medewerkers gemotiveerd, gedreven, vitaal en in ontwikkeling.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.   

 

 

Neem contact op       

 

 

 

Andere thema’s

Sparring en spiegelen

Sparring en spiegelen

Soms heb je behoefte aan een sparringpartner die je kan helpen om inzicht te krijgen in onbewuste processen en gedragingen die je kunnen belemmeren. OnzeCoach biedt daarom coachtrajecten aan op het thema 'Sparring en ...
Stress-management

Stress-management

Stress is iets waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Het kan zelfs helpen om beter te presteren. Maar als stress chronisch wordt en je dagelijks last hebt van spanning, kan dit ons functioneren behoorlijk in de weg zitten. ...
Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is de basis van een gelukkig leven, of dat nu privé of op het werk is. Een gebrek aan vertrouwen in eigen kunnen kan ervoor zorgen dat je niet goed functioneert. Gelukkig is er iets aan te doen! Samen met jouw coach ...