Home 9 Thema 9 Omgaan met verandering

Omgaan met verandering

Krachtig coachtraject van vier sessies

Bij de meeste organisaties is verandering een gegeven. Het kan energie geven en nieuwe kansen bieden, maar het kan ook stressvol zijn en voor onzekerheid zorgen. Zeker als je werk vaak verandert en daarmee ook jouw eigen toekomstperspectief. Als je merkt dat je steeds meer moeite hebt met omgaan met veranderingen, kan een persoonlijk coachtraject je helpen om hier krachtiger mee om te gaan en jouw eigen koers te bewaken.

Effectief omgaan met veranderingen door bewuste keuzes

Samen met je coach kun je je reactiepatroon op veranderingen onderzoeken. Vind je het doorgaans makkelijk om je aan te passen, ook als dat eigenlijk niet goed voelt? Of heb je de neiging om in de weerstand te gaan en vast te houden aan de oude situatie? Beide reacties zijn begrijpelijk, maar niet altijd even effectief. Door te ontdekken welke gedachten en emoties er bij jou opkomen bij veranderingen, kun je bewuster beslissen hoe je ermee omgaat.

Daarnaast kan het ook belangrijk zijn om te onderzoeken wat veranderingen met jouw werkplezier en gezondheid doen. Voel je je gestrest als er veranderingen plaatsvinden? Merk je dat je minder plezier hebt in je werk? Door hierbij stil te staan en inzicht te krijgen in hoe veranderingen jou beïnvloeden, kun je betere keuzes maken over hoe je ermee omgaat.

Omgaan met geplande en ongeplande veranderingen: hoe jouw coach kan helpen

Veranderingen kunnen gepland of ongepland zijn. Geplande veranderingen, zoals een reorganisatie of een nieuwe functie, kunnen uitdagend zijn, maar bieden ook nieuwe kansen. Ongeplande veranderingen, zoals een pandemie of een plotselinge verandering in de markt, kunnen juist voor veel onzekerheid zorgen. Het is belangrijk om te beseffen dat het normaal is om hierop te reageren en dat jouw coach je kan helpen om te ontdekken hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je jouw veerkracht kunt vergroten. Door hierbij stil te staan en bewust te worden van jouw reactie op veranderingen, kun je groeien en jezelf sterker maken voor de toekomst.

Direct geholpen worden bij het omgaan met veranderingen: coaching bij OnzeCoach

Veranderingen hebben een grote impact op mensen en hun werk. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken hoe je het beste met veranderingen kunt omgaan, zodat je hier niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn profijt van hebt. Een coach kan je helpen om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke reactiepatroon op veranderingen en om te ontdekken hoe je hier krachtiger en bewuster mee om kunt gaan. Zo kun je jouw eigen koers bewaken en blijven groeien, ook als er veranderingen plaatsvinden.

Een coachtraject bij OnzeCoach is altijd op maat en wordt volledig afgestemd op de persoon. Bij OnzeCoach zijn er geen wachttijden, je kunt direct zelf een coach kiezen en een afspraak inplannen. We hebben een landelijk netwerk van ervaren coaches die jou kunnen helpen om effectief om te gaan met veranderingen op het werk en in jouw leven. Geïnteresseerd in coaching op dit thema? Kijk dan of je werkgever is aangesloten bij OnzeCoach voor medewerkers coaching of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Teamcoaching bij veranderingen in de organisatie

OnzeCoach biedt niet alleen persoonlijke coaching aan, maar ook teamcoaching die zich richt op het omgaan met veranderingen. Bij veranderingen in de organisatie kan een externe teamcoach bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van de vormgeving van de organisatieverandering en het betrekken van medewerkers om weerstand snel te verminderen. Het doel van teamcoaching bij veranderingen is om teams te begeleiden tijdens veranderingen en transities. Voor meer informatie kunt u onze teamcoaching pagina bezoeken of contact met ons opnemen.

Coaches Omgaan met verandering
Marjoleine Jansen
Marloes Munsterhuis
Patricia Wouters
Claudia Thiessen
Bas van Ommeren
Solange Boasman
Gaby Schaffrath
Renate Damen
Ellen Lesscher
Anneke Dekker
Erik Schutten
Gerni Luttikhuis
Marja Steegenga

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op       

Andere thema’s

Coachend leidinggeven

Coachend leidinggeven

Als leidinggevende wil je je medewerkers laten werken vanuit hun eigen talenten. Je wilt ze de ruimte geven om te groeien en bloeien. Daarnaast heb je je team- en organisatietargets in het oog te houden. Dat kan alleen samengaan als ...
Impactvergroting

Impactvergroting

Als je wilt dat jouw werk een grotere impact heeft en je meer invloed wilt hebben, kan een coachtraject gericht op impactvergroting je daarbij helpen. Tijdens dit traject krijg je inzicht in jouw belemmeringen en leer je hoe je jouw ...
Assertiviteit

Assertiviteit

Iedereen heeft een unieke persoonlijkheid, waarbij sommigen van nature assertief zijn en anderen liever op de achtergrond blijven. Als je jezelf herkent in de laatste categorie, kan het volgen van assertiviteit coaching voor jou ...