Home 9 Thema 9 Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling

Krachtig coachtraject van vier sessies

Als je weet waar je naartoe wilt, geeft dat energie, inspiratie en rust. Maar wat als je geen duidelijk beeld hebt van jouw toekomstige loopbaan? Misschien twijfel je over jouw huidige functie, ben je toe aan een nieuwe uitdaging of wil je jezelf verder ontwikkelen. In dat geval kan een loopbaancoach jou helpen tijdens een coachtraject op het gebied van loopbaanontwikkeling.

Wat is loopbaanontwikkeling?

Kort samengevat verstaat men onder loopbaanontwikkeling het benutten van de mogelijkheden die je tijdens je professionele carrière hebt, door gebruik te maken van de kansen die de verschillende fases van je loopbaan bieden. Een mond vol, waarbij het wellicht lastig is de vertaalslag te maken naar je eigen situatie. In het bijzonder, wanneer je zelf nog niet precies weet welke stappen je nog wilt zetten in je loopbaan.

Verschillende factoren spelen hierin mee. Wellicht denk je aan gezinsuitbreiding, waardoor je voor de komende paar jaar op zoek bent naar stabiliteit. Daar waar iemand die inmiddels tien tot vijftien jaar actief is op de arbeidsmarkt toe is aan een volgende stap; de opgedane ervaring moet worden omgezet in een hogere beloning. Een derde categorie is de groep met mensen die over een paar jaar met pensioen gaan en deze laatste jaren willen benutten om een functie uit te oefenen, welke ze echt leuk vinden.

Hulp van een loopbaancoach bij je carrière ontwikkeling

Bij OnzeCoach geloven we dat loopbaanontwikkeling begint bij zelfkennis. Wie ben je, wat drijft je, waar krijg je energie van en waar ben je goed in? Samen met jouw loopbaancoach ontdek je jouw persoonlijke waarden, talenten en drijfveren. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat jou motiveert en welke doelen je wilt bereiken.

Naast het ontdekken van jouw sterke punten, kijk je ook naar jouw mogelijkheden. Wat zijn jouw ambities en wat zijn de eisen die de arbeidsmarkt aan jou stelt? Welke vervolgopleidingen sluiten aan op jouw interesses en talenten? Jouw loopbaancoach helpt je om deze vragen te beantwoorden en om een heldere visie te creëren op jouw toekomst.

Een coachtraject op het thema loopbaanontwikkeling kan zich richten op jouw hele carrièreplanning, een specifiek onderdeel daarvan of een passende vervolgopleiding. Samen met jouw loopbaancoach bepaal je welke doelen je wilt bereiken en wat daarvoor nodig is. Dit kan bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden zijn, het vergroten van jouw netwerk of het ontdekken van nieuwe carrièremogelijkheden.

Op zoek naar een loopbaancoach voor jouw loopbaanontwikkeling

Bij OnzeCoach werken we met ervaren loopbaancoaches die jou kunnen begeleiden bij jouw loopbaan. Onze loopbaancoaches zijn opgeleid en gecertificeerd en hebben ruime ervaring in het begeleiden van medewerkers bij hun loopbaanontwikkeling. Daarnaast werken we met een persoonlijke aanpak, waarbij we rekening houden met jouw specifieke situatie en wensen.

Een coachtraject op het thema loopbaanontwikkeling is geschikt voor medewerkers op alle niveaus en in alle sectoren. Of je nu net begint met werken, al jarenlange ervaring hebt of een carrièreswitch overweegt: een coach kan jou helpen om jouw loopbaan vorm te geven en te sturen in de richting die jij wilt.

Kortom, met een coachtraject op het thema loopbaanontwikkeling creëer je een heldere visie op jouw toekomst. Je ontdekt wie je bent, wat je drijft en waar je goed in bent. Met die zelfkennis kijk je naar jouw mogelijkheden en bepaal je de route om jouw doelen te bereiken.

Kijk meteen of jouw werkgever is aangesloten bij OnzeCoach voor loopbaan coaching en ga vandaag nog op zoek naar een geschikte loopbaancoach voor jou.
Bekijk ook eens ons uitgebreide loopbaanprogramma. Dit programma is opgezet om medewerkers die van functie willen veranderen binnen de organisatie te begeleiden. Ga naar de pagina next step voor meer informatie.

Investeren in de toekomst: waarom loopbaancoaching waardevol is voor werkgevers.

Als werkgever kan het aanbieden van loopbaancoaching aan jouw medewerkers diverse voordelen opleveren. Door het investeren in de loopbaanontwikkeling van jouw medewerkers toon je betrokkenheid en waardering, wat kan leiden tot een hogere betrokkenheid en motivatie. Hierdoor kan het verloop van medewerkers worden verminderd en de productiviteit verhoogd. Daarnaast kan loopbaan coaching bijdragen aan de ontwikkeling van de vaardigheden en kennis van jouw medewerkers, waardoor zij meer waardevolle bijdragen kunnen leveren aan het bedrijf of de organisatie. Kortom, het investeren in loopbaancoaching kan niet alleen voordelig zijn voor jouw medewerkers, maar ook voor het bedrijf of de organisatie als geheel. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor loopbaancoaching binnen jouw bedrijf of organisatie? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte.

Voorbeelden van coachvragen over loopbaanontwikkeling

  • Welke loopbaanpaden passen het beste bij mijn persoonlijkheid, waarden en interesses?
  • Wat zijn mijn loopbaandoelen en welke richting wil ik inslaan?
  • Hoe kan ik effectief werken aan het ontdekken van mijn diepste passies en het definiëren van het ideale loopbaanpad voor mij?
  • Hoe zie ik mijn loopbaan zich ontwikkelen en wat zijn mijn langetermijndoelen?
  • Hoe kan ik me voorbereiden op toekomstige carrièremogelijkheden en omgaan met veranderingen in de arbeidsmarkt?
  • Welke mogelijke uitdagingen kunnen mijn loopbaanontwikkeling belemmeren, en hoe kan ik deze succesvol overwinnen?
Coaches Loopbaanontwikkeling
Lieke
Gaby
Karla
Susanne
Christiane
Thérèse
Erik
Heidi
Ellen
Amandus
Nicolette
Frederike
Anneke
Martine
Paula
Sara
Claudia
Yuri
Joanke
Marieke
Loek
Elvira
Caroline
Zayra
Gerni
Annette
Hanneke
Camiel
Karin
Martine
Ity

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw medewerkers toegang geven tot de beste coaches en daarmee ondersteunen in hun professionele ontwikkeling? 

Met OnzeCoach houd jij jouw medewerkers gemotiveerd, gedreven, vitaal en in ontwikkeling.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.   

 

 

Neem contact op       

 

 

 

Andere thema’s

Samenwerken en teamwork

Samenwerken en teamwork

In je werk heb je te maken met anderen. Dat kunnen bijvoorbeeld collega’s, stakeholders, klanten en leveranciers zijn. Is er goed samenspel, dan is het resultaat goed. Maar een goede samenwerking is niet vanzelfsprekend. Misschien wil ...
Sparring en spiegelen

Sparring en spiegelen

Soms heb je behoefte aan een sparringpartner die je kan helpen om inzicht te krijgen in onbewuste processen en gedragingen die je kunnen belemmeren. OnzeCoach biedt daarom coachtrajecten aan op het thema 'Sparring en ...
Budgetcoaching

Budgetcoaching

Soms kan het lastig zijn om overzicht te houden over je financiële situatie, zelfs wanneer je een stabiel inkomen hebt. Veel van ons geven namelijk onbewust geld uit en houden geen rekening met onze uitgavenpatronen. Hierdoor kan het ...