Home 9 Thema 9 Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling

Krachtig coachtraject van vier sessies

Als je weet waar je naartoe wilt, geeft dat energie, inspiratie en rust. Maar wat als je geen duidelijk beeld hebt van jouw toekomstige loopbaan? Misschien twijfel je over jouw huidige functie, ben je toe aan een nieuwe uitdaging of wil je jezelf verder ontwikkelen. In dat geval kan een loopbaancoach jou helpen tijdens een coachtraject op het gebied van loopbaanontwikkeling.

Wat is loopbaanontwikkeling?

Kort samengevat verstaat men onder loopbaanontwikkeling het benutten van de mogelijkheden die je tijdens je professionele carrière hebt, door gebruik te maken van de kansen die de verschillende fases van je loopbaan bieden. Een mond vol, waarbij het wellicht lastig is de vertaalslag te maken naar je eigen situatie. In het bijzonder, wanneer je zelf nog niet precies weet welke stappen je nog wilt zetten in je loopbaan. Verschillende factoren spelen hierin mee. Wellicht denk je aan gezinsuitbreiding, waardoor je voor de komende paar jaar op zoek bent naar stabiliteit. Daar waar iemand die inmiddels tien tot vijftien jaar actief is op de arbeidsmarkt toe is aan een volgende stap; de opgedane ervaring moet worden omgezet in een hogere beloning. Een derde categorie is de groep met mensen die over een paar jaar met pensioen gaan en deze laatste jaren willen benutten om een functie uit te oefenen, welke ze echt leuk vinden. 

Hulp van een loopbaancoach bij je carrière ontwikkeling

Als je weet waar je naartoe wilt, geeft dat energie, inspiratie en rust. Maar wat als je geen duidelijk beeld hebt van jouw toekomstige loopbaan? Misschien twijfel je over jouw huidige functie, ben je toe aan een nieuwe uitdaging of wil je jezelf verder ontwikkelen. In dat geval kan een coachtraject op het thema loopbaanontwikkeling jou helpen.ij OnzeCoach geloven we dat loopbaanontwikkeling begint bij zelfkennis. Wie ben je, wat drijft je, waar krijg je energie van en waar ben je goed in? Samen met jouw loopbaan coach ontdek je jouw persoonlijke waarden, talenten en drijfveren. Hierdoor krijg je een beter beeld van wat jou motiveert en welke doelen je wilt bereiken.

Naast het ontdekken van jouw sterke punten, kijk je ook naar jouw mogelijkheden. Wat zijn jouw ambities en wat zijn de eisen die de arbeidsmarkt aan jou stelt? Welke vervolgopleidingen sluiten aan op jouw interesses en talenten? Jouw loopbaancoach helpt je om deze vragen te beantwoorden en om een heldere visie te creëren op jouw toekomst.

Een coachtraject op het thema loopbaanontwikkeling kan zich richten op jouw hele carrièreplanning, een specifiek onderdeel daarvan of een passende vervolgopleiding. Samen met jouw loopbaancoach bepaal je welke doelen je wilt bereiken en wat daarvoor nodig is. Dit kan bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden zijn, het vergroten van jouw netwerk of het ontdekken van nieuwe carrièremogelijkheden.

Op zoek naar een loopbaancoach voor jouw loopbaanontwikkeling

Bij OnzeCoach werken we met ervaren loopbaancoaches die jou kunnen begeleiden bij jouw loopbaan. Onze loopbaancoaches zijn opgeleid en gecertificeerd en hebben ruime ervaring in het begeleiden van medewerkers bij hun loopbaanontwikkeling. Daarnaast werken we met een persoonlijke aanpak, waarbij we rekening houden met jouw specifieke situatie en wensen. Een coachtraject op het thema loopbaanontwikkeling is geschikt voor medewerkers op alle niveaus en in alle sectoren. Of je nu net begint met werken, al jarenlange ervaring hebt of een carrièreswitch overweegt: een coach kan jou helpen om jouw loopbaan vorm te geven en te sturen in de richting die jij wilt.

Kortom, met een coachtraject op het thema loopbaanontwikkeling creëer je een heldere visie op jouw toekomst. Je ontdekt wie je bent, wat je drijft en waar je goed in bent. Met die zelfkennis kijk je naar jouw mogelijkheden en bepaal je de route om jouw doelen te bereiken.

Kijk meteen of jouw werkgever is aangesloten bij OnzeCoach voor loopbaan coaching en ga vandaag nog op zoek naar een geschikte loopbaancoach voor jou.
Bekijk ook eens ons uitgebreide loopbaanprogramma. Dit programma is opgezet om medewerkers die van functie willen veranderen binnen de organisatie te begeleiden. Ga naar de pagina next step voor meer informatie.

Investeren in de toekomst: waarom loopbaancoaching waardevol is voor werkgevers”

Als werkgever kan het aanbieden van loopbaancoaching aan jouw medewerkers diverse voordelen opleveren. Door het investeren in de loopbaanontwikkeling van jouw medewerkers toon je betrokkenheid en waardering, wat kan leiden tot een hogere betrokkenheid en motivatie. Hierdoor kan het verloop van medewerkers worden verminderd en de productiviteit verhoogd. Daarnaast kan loopbaan coaching bijdragen aan de ontwikkeling van de vaardigheden en kennis van jouw medewerkers, waardoor zij meer waardevolle bijdragen kunnen leveren aan het bedrijf of de organisatie. Kortom, het investeren in loopbaancoaching kan niet alleen voordelig zijn voor jouw medewerkers, maar ook voor het bedrijf of de organisatie als geheel. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor loopbaancoaching binnen jouw bedrijf of organisatie? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte.

Coaches Loopbaanontwikkeling
Esther Poortvliet
Erik Schutten
Thérèse Janssen
Marloes Munsterhuis
Ity Hardy
Anneke Dekker
Joanke Sierksma
Camiel Engelen
Marja Steegenga
Amandus Boelens
Zayra Muller
Caja Revenich
Gerni Luttikhuis
Annette Gieszen
Karin Dekker
Yuri Kweekel
Martine de Troije
Nicolette Klaassens
Frederike Hollander
Elvira Lesman
Martine Hilverda
Karla Wieringa
Loek Vaessen
Ellen Lesscher
Lieke Bruijn
Christiane van den Berg
Gaby Schaffrath
Marieke Tiedink

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op       

Andere thema’s

Gezondheid en vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit

Als professional is het van cruciaal belang om jouw vitaliteit op peil te houden. Jouw energie- en vitaliteitsniveau zijn van invloed op jouw werkprestaties en het dagelijks leven. Bij gebrek aan vitaliteit kan stress, vermoeidheid en ...
Persoonlijke effectiviteit

Persoonlijke effectiviteit

Je merkt dat het belangrijk is om jouw persoonlijke effectiviteit te vergroten. Of het nu gaat om het behalen van doelen, het verbeteren van jouw communicatie of het versterken van jouw zelfvertrouwen, het vergroten van jouw ...
Bewustzijn en zingeving

Bewustzijn en zingeving

In onze huidige maatschappij worden we voortdurend overladen met prikkels en informatie en voelen we ons onder druk gezet om te presteren. Hierdoor hebben we soms het gevoel dat we geleefd worden en dat we weinig controle hebben over ...