Home 9 Thema 9 Balans werk-privé

Balans werk-privé

Krachtig coachtraject van vier sessies

Een goede balans tussen werk en privé is iets waar veel mensen naar streven. Maar in de praktijk blijkt dit vaak lastiger dan gedacht. Werkdruk, deadlines en verantwoordelijkheden op het werk kunnen ervoor zorgen dat je ook buiten werktijd nog met je werk bezig bent. En aan de andere kant kunnen persoonlijke verplichtingen, hobby’s en sociale activiteiten ook veel tijd en energie vergen.


Merk je dat je uitgeput bent na een lange werkdag en hierdoor niet goed functioneert op je werk? Of heb je juist het gevoel dat je persoonlijke leven eronder lijdt doordat je teveel tijd en energie in je werk steekt? In beide gevallen kan een coachtraject op het thema balans werk-privé jou helpen.

Energieverdeling onderzoeken en balans herstellen: samen met je coach op zoek naar oplossingen

Samen met jouw coach ga je op zoek naar de oorzaken van de disbalans in jouw leven. Wat zijn de valkuilen of stressoren die ervoor zorgen dat je geen gezonde balans kunt vinden? Misschien werk je te hard of vind je het lastig om grenzen te stellen. Wellicht vind je het moeilijk om werk los te laten of ontspan je niet goed genoeg in je vrije tijd. Door deze factoren te onderzoeken, kun je gericht werken aan het herstellen van de balans in je leven.
Samen met je coach onderzoek je de verdeling van jouw energie over verschillende gebieden in het leven. Welke activiteiten vragen veel energie en welke geven juist energie terug? Hoe kun je ervoor zorgen dat je genoeg tijd en energie hebt voor de belangrijke dingen in jouw leven? Het bewust kijken naar jouw energie kan de balans herstellen en meer energie opleveren.


Balans vinden door bewust kiezen van verplichtingen en prioriteiten

Tijdens het coachtraject kun je ook leren anders om te gaan met verplichtingen en prioriteiten te stellen. Veel mensen voelen zich overweldigd door verplichtingen en hebben weinig tijd over voor activiteiten waar ze van genieten. Door bewust te kiezen welke verplichtingen belangrijk zijn en welke minder, creëer je meer ruimte voor de dingen die jou energie geven. Prioriteiten stellen helpt je om de juiste balans tussen werk en privé te vinden.

Kies jouw coach en start vandaag nog met het herstellen van de balans

Ben je op zoek naar meer balans tussen werk en privé? Ons landelijk netwerk van professionele coaches staat voor je klaar om je hierbij te helpen. Op ons platform kun je eenvoudig een coach uitkiezen die bij jou past. Je kunt kiezen voor online of fysieke coaching, of een combinatie daarvan.

Kijk of je werkgever is aangesloten voor medewerker coaching en meld je direct aan. Is jouw werkgever nog niet aangesloten, dan kun je je manager informeren met onze informatiemail over coachtrajecten bij OnzeCoach.

 

Investeren in werk-privé balans: voordelen voor werknemers en werkgevers

Een gezonde balans tussen werk en privé is van groot belang voor werknemers. Het kan leiden tot hogere productiviteit, een betere werksfeer en minder verzuim. Als werkgever kun je jouw werknemers helpen om deze balans te vinden door coachtrajecten op het gebied van werk-privé balans aan te bieden. Dit kan bijdragen aan de persoonlijke groei van jouw werknemers en het behoud van talent binnen jouw organisatie. Door te investeren in werk-privé balans, laat je zien dat je als werkgever betrokken bent bij het welzijn van jouw werknemers en versterk je de werkcultuur.

Bezoek onze offertepagina voor meer informatie over het aanbieden van coachtrajecten aan jouw werknemers.

Coaches Balans werk-privé
Hanneke Sweep-Roefs
Marieke Tiedink
Carolien Wessels
Ity Hardy
Patricia Wouters
Caja Revenich
Karla Wieringa
Joanke Sierksma
Elvira Lesman
Lieke Bruijn
Ruud Joppen
Gaby Schaffrath
Karin Dekker
Anneke Dekker
Zayra Muller
Jacqueline Kempers
Susanne Biemans
Sander Stokkink
Annette Gieszen
Paula Laning
Christine van Andel
Martine Hilverda
Loek Vaessen
Renate Damen
Solange Boasman
Marja Steegenga
Christiane van den Berg

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op       

Andere thema’s

Wandelcoaching

Wandelcoaching

Met het mooie weer in het vooruitzicht is het ideale moment aangebroken om te genieten van de natuur en tegelijkertijd te werken aan jouw persoonlijke groei. De frisse lucht en het prachtige weer vormen de ideale setting voor ...
Senior in loopbaanregie

Senior in loopbaanregie

Als je aan het einde van je loopbaan bent, kan het voelen alsof je de controle kwijt bent. Misschien maak je je zorgen over je inzetbaarheid en gezondheid, of ben je bang dat je je baan verliest door een reorganisatie. Aan de andere ...
Impactvergroting

Impactvergroting

Als je wilt dat jouw werk een grotere impact heeft en je meer invloed wilt hebben, kan een coachtraject gericht op impactvergroting je daarbij helpen. Tijdens dit traject krijg je inzicht in jouw belemmeringen en leer je hoe je jouw ...