Home 9 Thema 9 Stressmanagement

Stressmanagement

Krachtig coachtraject van vier sessies

Stress is iets waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Het kan zelfs helpen om beter te presteren. Maar als stress chronisch wordt en je dagelijks last hebt van spanning, kan dit ons functioneren behoorlijk in de weg zitten. Je kunt je moeilijk ontspannen en voelt je daardoor constant gespannen en vermoeid. Dan is het tijd om serieus aandacht te besteden aan stressmanagement.

Stressmanagement: ontdek hoe je ongezonde spanning de baas kunt zijn

Samen met een coach ga je op zoek naar de oorzaken van jouw stress. Dit kunnen verschillende factoren zijn, zoals een te hoge werkdruk, conflictsituaties, onzekerheid of privéproblemen. Door deze stressbronnen te identificeren, kunnen ze beter aangepakt worden en voorkom je dat ze op de lange termijn schadelijke gevolgen hebben voor jouw gezondheid en welzijn.

Vervolgens ga je met je coach aan de slag om praktische manieren te ontwikkelen om stress te verminderen en te voorkomen. Dit kan variëren van het aanleren van ontspanningsoefeningen tot het verbeteren van communicatieve vaardigheden en het stellen van grenzen. Door te werken aan jouw stressmanagement, krijg je meer inzicht in je eigen functioneren en kun je beter omgaan met de uitdagingen die het leven en werk met zich meebrengen..

Meer inzicht, minder stress: stresscoaching op maat

Tijdens het coachtraject ontwikkel je niet alleen praktische vaardigheden om beter met stress om te gaan, maar ook hoe je meer inzicht krijgt in jezelf en hoe je op een gezonde manier met stressvolle situaties om kunt gaan. Hierdoor krijg je meer grip op jouw eigen leven en kun je op een gezonde manier omgaan met stressvolle situaties.

Onze stresscoaches zijn er voor jou om je te ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen van jouw stressmanagementvaardigheden. We bieden maatwerk en zorgen dat het coachtraject aansluit bij jouw persoonlijke behoeften en doelen.

Jouw persoonlijke stresscoach bij OnzeCoach

Bij OnzeCoach begrijpen we dat iedereen uniek is en daarom bieden wij stresscoaching op maat. Onze coaches zijn experts en hebben jarenlange ervaring, wat resulteert in een 9+ beoordeling. Het is mogelijk om zelf een coach naar keuze te selecteren via ons platform.

Kijk op onze website of jouw werkgever is aangesloten bij OnzeCoach voor medewerker coaching en ontdek hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met stressvolle situaties en weer volop kunt genieten van het leven.

Waarom coaching op stressmanagement onmisbaar is voor werkgevers

Als werkgever is het belangrijk dat je werknemers zich goed voelen. Helaas kan stress op het werk leiden tot lichamelijke en psychische klachten, waardoor je werknemers minder goed kunnen functioneren en soms zelfs verzuimen. Het is daarom cruciaal om aandacht te besteden aan stressmanagement en als werkgever kun jij daarin een belangrijke rol spelen.

Door coaching op het gebied van stressmanagement aan te bieden, investeer je niet alleen in de gezondheid en het welzijn van je werknemers, maar ook in het succes van je bedrijf. Werknemers die goed kunnen omgaan met stress, zijn namelijk beter in staat om te presteren en hebben meer plezier in hun werk. Bovendien toon je als werkgever hiermee jouw betrokkenheid bij de gezondheid en het welzijn van je werknemers en laat je zien dat je hen ondersteunt in hun persoonlijke ontwikkeling. 


Heb je interesse in het aanbieden van coaching aan jouw medewerkers? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder om het stressmanagement binnen jouw bedrijf te verbeteren.

Coaches Stressmanagement
Claudia Thiessen
Christiane van den Berg
Ellen Lesscher
Zayra Muller
Jacqueline Kempers
Martine de Troije
Caja Revenich
Loek Vaessen
Sander Stokkink
Martine Hilverda
Susanne Biemans
Sandra Djukanovic
Ity Hardy
Joanke Sierksma
Annette Gieszen
Gerni Luttikhuis
Anneke Dekker
Esther Poortvliet
Dave Clifford
Ruud Joppen
Patricia Wouters
Camiel Engelen
Solange Boasman
Marieke Tiedink

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op       

Andere thema’s

Conflicthantering

Conflicthantering

Het effectief omgaan met conflicten, oftewel conflicthantering, is van groot belang voor zowel je werk als privéleven. Conflicten kunnen namelijk een flinke impact hebben op beide gebieden. Het is daarom van belang om te leren hoe je ...
Hoogsensiviteit & Hoogevoeligheid

Hoogsensiviteit & Hoogevoeligheid

Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit is een term die steeds vaker voorkomt in onze samenleving. Maar wat betekent het eigenlijk? En wat betekent het voor jou? Hoog sensitiviteit: begrijpen wat het is en hoe het jouw leven ...
Impactvergroting

Impactvergroting

Als je wilt dat jouw werk een grotere impact heeft en je meer invloed wilt hebben, kan een coachtraject gericht op impactvergroting je daarbij helpen. Tijdens dit traject krijg je inzicht in jouw belemmeringen en leer je hoe je jouw ...