Home 9 Thema 9 Assertiviteit

Assertiviteit

Krachtig coachtraject van vier sessies

Iedereen heeft een unieke persoonlijkheid, waarbij sommigen van nature assertief zijn en anderen liever op de achtergrond blijven. Als je jezelf herkent in de laatste categorie, kan het volgen van assertiviteit coaching voor jou interessant zijn. Hierdoor leer je steviger in je schoenen te staan en kun je jouw vaardigheden beter benutten binnen de organisatie en onder collega’s. Met de hulp van een persoonlijke coach kun je werken aan het ontwikkelen van assertiviteit, wat weliswaar tijd kost, maar voor iedereen haalbaar is. Durf jezelf te laten zien en maak gebruik van de voordelen die assertiviteit met zich meebrengt.

Wat is assertiviteit? 

Weet jij wat assertiviteit is? Veel mensen zullen het omschrijven als “het hebben van zelfvertrouwen” of “de vaardigheden om voor jezelf op te komen”. Hoewel deze omschrijvingen kloppen, betekent dit niet direct dat iedereen die zijn of haar mening uit assertief is. Assertiviteit staat namelijk ook voor het in hun waarde laten van anderen bij het geven van een mening. Je behandelt anderen met respect, maar bent niet bang om je mening te geven. Een assertiviteit coaching is om deze reden niet uitsluitend gericht op het delen van je mening, gedachten en gevoelens. Het is minstens zo belangrijk om te leren luisteren. Iets wat mensen die liever niet op de voorgrond staan vaak al goed kunnen. Nu is het tijd om de volgende stap te zetten en je assertiviteit verder te ontwikkelen. 

Assertiviteit ontwikkelen met een coach 

Een assertiviteitstraining kan op verschillende manieren worden ingestoken. Vaak is assertiviteit ontwikkelen initieel gericht op het verkrijgen van inzicht in jezelf. Hoe zou je jezelf omschrijven? Wat heeft je gemaakt tot de persoon die je vandaag de dag bent? Welke ontwikkelingen uit het verleden kunnen invloed hebben gehad op je assertiviteit? Inzicht in jezelf vormt de basis van het ontwikkelen van assertiviteit. Door te onderkennen welke sterke punten je hebt en op welke manier je een bijdrage kunt leveren aan een organisatie of individu, leer je voor jezelf op te komen. De kennis en ervaring die jij hebt, heeft een ander niet. Het maakt dat je deze kennis en ervaring mag delen; graag zelfs! Zo draag je bij aan de ontwikkeling van anderen. Een assertiviteitstraining bij een coach is niet alleen gericht op het leren delen van gedachten en meningen. Ook leer je voor jezelf op te komen, wanneer je het momenteel lastig vindt om “nee” te zeggen. 

Op zoek naar een coach via ons online portaal 

Bij OnzeCoach hoef je niet te wachten om een geschikte coach te vinden voor jouw assertiviteitstraining. Ons platform heeft direct toegang tot een groot aantal ervaren coaches met een gemiddelde beoordeling van 9+. Het helpt niet alleen jou om jezelf te ontwikkelen, maar het draagt ook bij aan de tevredenheid van jouw werkgever over zijn medewerkers.

Als je een coaching traject zoekt gericht op assertiviteit, dan kun je direct een afspraak maken via onze coaching voor werknemers pagina. Hier kun je controleren of jouw werkgever al is aangesloten bij OnzeCoach en direct een aanvraag doen voor coaching zonder wachttijden. Als jouw werkgever nog niet is aangesloten, informeer hen dan over de mogelijkheden van coachtrajecten bij OnzeCoach. We werken samen om nieuwe perspectieven en mogelijkheden te vinden, zodat jij weer vol vertrouwen verder kunt zonder tijd te verliezen.

De voordelen van assertiviteitscoaching voor werknemers en werkgevers

Als werkgever is het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers. Dit zorgt niet alleen voor tevreden werknemers, maar ook voor een hogere productiviteit en betere resultaten. Het aanbieden van een coachtraject assertiviteit kan hieraan bijdragen. Wanneer medewerkers hun assertiviteit ontwikkelen, zijn zij beter in staat om hun grenzen aan te geven, zichzelf te profileren en effectief te communiceren. Dit heeft niet alleen voordelen op individueel niveau, maar ook op teamniveau. Binnen een team is het namelijk belangrijk dat er open en direct gecommuniceerd wordt, zodat er een veilige omgeving ontstaat waarin iedereen zijn of haar mening kan delen. Door medewerkers de mogelijkheid te bieden om een assertiviteitstraining te volgen, investeer je als werkgever in de ontwikkeling van je medewerkers en in de kwaliteit van het werk dat zij leveren. Neem contact met ons op via onze contactpagina als u als werkgever geïnteresseerd bent in het aanbieden van coachtrajecten assertiviteit voor uw medewerkers.

Coaches Assertiviteit
Dave Clifford
Amandus Boelens
Lieke Bruijn
Thérèse Janssen
Ellen Lesscher
Christine van Andel
Susanne Biemans
Gaby Schaffrath
Camiel Engelen
Caja Revenich
Jacqueline Kempers
Martine Hilverda
Annette Gieszen
Christiane van den Berg
Claudia Thiessen
Marloes Munsterhuis
Sander Stokkink
Ruud Joppen
Paula Laning
Carolien Wessels
Karin Dekker

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op       

Andere thema’s

Senior in loopbaanregie

Senior in loopbaanregie

Als je aan het einde van je loopbaan bent, kan het voelen alsof je de controle kwijt bent. Misschien maak je je zorgen over je inzetbaarheid en gezondheid, of ben je bang dat je je baan verliest door een reorganisatie. Aan de andere ...
Financiële coaching

Financiële coaching

Als medewerker kan het lastig zijn om het overzicht te behouden over de verschillende financiële regelingen en mogelijkheden die er bestaan. Bij OnzeCoach begrijpen we dat en bieden we financiële coaching aan, speciaal voor ...
Sparring en spiegelen

Sparring en spiegelen

Soms heb je behoefte aan een sparringpartner die je kan helpen om inzicht te krijgen in onbewuste processen en gedragingen die je kunnen belemmeren. OnzeCoach biedt daarom coachtrajecten aan op het thema 'Sparring en ...