Home 9 Thema 9 Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

Krachtig coachtraject van vier sessies

Zelfvertrouwen is de basis van een gelukkig leven, of dat nu privé of op het werk is. Een gebrek aan vertrouwen in eigen kunnen kan ervoor zorgen dat je niet goed functioneert. Gelukkig is er iets aan te doen! Samen met jouw coach onderzoek je waar precies jouw triggers liggen die jouw zelfvertrouwen ondermijnen.

 

Hoe een coachtraject jou kan helpen bij het vergroten van jouw zelfvertrouwen

Een coach kan je helpen bij het ontdekken van de oorzaken van jouw gebrek aan zelfvertrouwen. Dit kunnen interne factoren zijn, zoals negatieve overtuigingen over jezelf of ervaringen uit het verleden die je zelfbeeld hebben aangetast. Maar het kunnen ook externe factoren zijn, zoals een veeleisende werkomgeving of kritiek van anderen.

 

Met behulp van jouw coach ga je op zoek naar oplossingen om jouw zelfvertrouwen te vergroten. Dit kan variëren van kleine veranderingen in jouw dagelijkse routine tot het aanpakken van diepgewortelde overtuigingen. Door je grenzen te verleggen en kleine stappen te zetten, kom je steeds dichter bij jezelf en jouw kracht.

Het vergroten van jouw zelfvertrouwen gaat niet over het veranderen van wie je bent. Het gaat om het ontdekken en omarmen van jouw eigen unieke kwaliteiten en vaardigheden. Jouw coach kan je helpen om deze kwaliteiten en vaardigheden te ontdekken en te versterken, zodat je meer op jezelf kunt vertrouwen en met meer zelfvertrouwen jouw werk en leven tegemoet gaat.

Een coachtraject op dit thema kan jou helpen bij:

  • Het ontdekken van jouw persoonlijke triggers die jouw zelfvertrouwen ondermijnen.
  • Het aanpakken van interne en externe factoren die bijdragen aan jouw gebrek aan zelfvertrouwen.
  • Het vergroten van jouw kennis over jouw kwaliteiten en vaardigheden.
  • Het verleggen van jouw grenzen en het zetten van kleine stappen om jouw zelfvertrouwen te vergroten.
  • Het omarmen van jouw unieke kwaliteiten en vaardigheden en het ontwikkelen van jouw persoonlijke kracht.
De voordelen van zelfvertrouwen coaching voor zowel medewerkers als werkgevers

Het is belangrijk voor werkgevers om coaching aan te bieden aan hun medewerkers omdat het een positieve invloed kan hebben op de werkomgeving en de productiviteit. Medewerkers met een gezonde dosis zelfvertrouwen zijn beter in staat om initiatieven te nemen, beslissingen te nemen en hun werk met meer energie en passie uit te voeren. Bovendien kan het aanbieden van coaching aan medewerkers een blijk van waardering en erkenning zijn, wat kan bijdragen aan hun motivatie en loyaliteit aan het bedrijf. Door te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, investeert een werkgever ook in de groei en ontwikkeling van het bedrijf als geheel.

Investeer in jezelf met de ondersteuning van een ervaren coach

Bij OnzeCoach vind je een ruim aanbod aan gekwalificeerde coaches die jou kunnen helpen bij het vergroten van jouw zelfvertrouwen. Of je nu worstelt met sociale angst, onzekerheid in jouw werk of andere uitdagingen, er is altijd een coach die past bij jouw specifieke behoeften.

Het vinden van een geschikte coach is gemakkelijk via ons gebruiksvriendelijke platform. Controleer of je werkgever is aangesloten bij OnzeCoach en medewerker coaching aanbiedt en begin vandaag nog met het vergroten van jouw zelfvertrouwen door middel van een coachtraject.

Coaches Zelfvertrouwen
Jacqueline Kempers
Amandus Boelens
Hanneke Sweep-Roefs
Carolien Wessels
Gaby Schaffrath
Claudia Thiessen
Marieke Tiedink
Elvira Lesman
Anneke Dekker
Paula Laning
Bas van Ommeren
Patricia de Regt
Christine van Andel
Frederike Hollander
Sander Stokkink
Karin Dekker
Erik Schutten
Renate Damen
Nicolette Klaassens
Yuri Kweekel
Ruud Joppen
Joanke Sierksma
Karla Wieringa
Martine Hilverda
Solange Boasman
Dave Clifford

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op       

Andere thema’s

Persoonlijke effectiviteit

Persoonlijke effectiviteit

Je merkt dat het belangrijk is om jouw persoonlijke effectiviteit te vergroten. Of het nu gaat om het behalen van doelen, het verbeteren van jouw communicatie of het versterken van jouw zelfvertrouwen, het vergroten van jouw ...
Omgaan met verandering

Omgaan met verandering

Bij de meeste organisaties is verandering een gegeven. Het kan energie geven en nieuwe kansen bieden, maar het kan ook stressvol zijn en voor onzekerheid zorgen. Zeker als je werk vaak verandert en daarmee ook jouw eigen ...
Executive coaching

Executive coaching

Als executive is het belangrijk om te voldoen aan hoge eisen en presteren op hoog niveau. Om vitaal, wendbaar en effectief te blijven en om te gaan met complexe organisatiedynamiek, kan executive coaching een uitkomst bieden. Onze ...