Home 9 Thema 9 Veerkracht

Veerkracht

Krachtig coachtraject van vier sessies

Ervaar jij uitputting en een gebrek aan energie om jezelf weer op te peppen? Lijken zelfs kleine gebeurtenissen je van slag te maken en merk je dat je incasseringsvermogen is afgenomen? Als je vaak hoort dat je je druk maakt om niets, kan veerkracht coaching je wellicht helpen.

Sterker uit stressvolle situaties komen met veerkracht

Veerkracht betekent dat je in staat bent om je aan te passen aan stress en tegenslagen, en hier sterker uit te komen. Mensen met veerkracht hebben een optimistische levenshouding, zijn flexibel en beschikken over een sterke wilskracht. Hierdoor kunnen zij gemakkelijker omgaan met de uitdagingen die het leven en werk met zich meebrengen. Coaching kan je ondersteunen bij het ontwikkelen van meer veerkracht.

Ontwikkel je veerkracht met een coachtraject

Een coachtraject over veerkracht is erop gericht om jou te helpen omgaan met stressvolle situaties, tegenslagen en veranderingen. Samen met de coach ontwikkel je een beter inzicht in jouw persoonlijke veerkracht en leer je om deze te vergroten. Door meer zelfbewustzijn te ontwikkelen, kun je effectiever omgaan met stressvolle situaties en jouw veerkracht op de lange termijn vergroten. De coach ondersteunt jou bij het integreren van veerkrachtige gedragingen en mindset in jouw dagelijks leven en werk.

Het coachtraject is geschikt voor iedereen die meer veerkracht wil ontwikkelen. Of je nu te maken hebt met stressvolle situaties op het werk, of juist in je persoonlijke leven. Samen met de coach ga je aan de slag om meer veerkracht te ontwikkelen en om sterker uit tegenslagen te komen.

Kortom, coaching op het thema veerkracht kan jou helpen om meer veerkracht te ontwikkelen. Je leert om te gaan met stressvolle situaties, tegenslagen en veranderingen en om deze om te buigen naar kansen en mogelijkheden. Door de diepte op te zoeken met de coach neemt jouw veerkracht niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn toe.

Vergroot jouw veerkracht en presteer beter op de lange termijn

Het ontwikkelen van veerkracht is belangrijk op zowel persoonlijk als werk vlak. Stressvolle situaties komen namelijk regelmatig voor, zowel in ons persoonlijke leven als op het werk. Denk bijvoorbeeld aan een hoge werkdruk, veranderingen in het bedrijf of conflicten met collega’s. Door coaching te krijgen op het thema veerkracht, kun je beter omgaan met deze situaties en sterker uit deze stressvolle momenten komen. Dit heeft niet alleen voordelen voor jou als individu, maar ook op de lange termijn. Voor mensen die veel stress ervaren op het werk, of die een uitdagende baan hebben waarbij veerkracht essentieel is, kan coaching op het thema veerkracht dus bijzonder waardevol zijn.

Snel en eenvoudig: Vind de perfecte coach voor jouw coachthema bij OnzeCoach

OnzeCoach maakt het mogelijk dat medewerkers zonder wachttijden direct een afspraak kunnen inplannen bij een coach naar keuze. Dankzij ons eenvoudig te gebruiken platform vind je snel een geschikte en ervaren coach voor jouw gekozen coachthema.
Controleer of jouw werkgever is aangesloten bij OnzeCoach voor medewerker coaching en begin begin direct met het ontwikkelen van meer veerkracht.

 

De voordelen van een coachthema gericht op veerkracht voor zowel werkgever als werknemer: Sterker uit stressvolle situaties komen met veerkracht

Een coachtraject gericht op veerkracht biedt niet alleen voordelen voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Een werknemer met meer veerkracht is beter bestand tegen stressvolle situaties en zal minder snel uitvallen door bijvoorbeeld een burn-out. Dit zorgt voor minder verzuim en hogere productiviteit op de werkvloer. Daarnaast draagt de werkgever bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de werknemer, wat bijdraagt aan het werkgeluk en de betrokkenheid van de werknemer bij de organisatie. Een win-win situatie dus. Investeer als werkgever in een coachtraject gericht op veerkracht en help jouw werknemers sterker uit stressvolle situaties te komen. Neem contact met ons voor meer informatie over het aanbieden van coachtrajecten aan jouw medewerkers. 

Coaches Veerkracht
Joanke Sierksma
Martine Hilverda
Solange Boasman
Karin Dekker
Claudia Thiessen
Jacqueline Kempers
Marja Steegenga
Caja Revenich
Frederike Hollander
Zayra Muller
Sandra Djukanovic
Renate Damen
Ity Hardy

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op       

Andere thema’s

Rouw, verlies en ziekte in werk

Rouw, verlies en ziekte in werk

Het verliezen van een geliefde, collega, baan of gezondheid is een ingrijpende levensgebeurtenis die alle aspecten van je leven kan beïnvloeden en de grond onder je voeten vandaan kan slaan. Het kan je energiepeil aantasten en je ...
Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling

Als je weet waar je naartoe wilt, geeft dat energie, inspiratie en rust. Maar wat als je geen duidelijk beeld hebt van jouw toekomstige loopbaan? Misschien twijfel je over jouw huidige functie, ben je toe aan een nieuwe uitdaging of ...
Therapeutische coaching

Therapeutische coaching

Wanneer je te maken hebt met zwaardere problemen, kan therapeutische coaching een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld als je vastloopt op je werk, moeite hebt met het verwerken van een traumatische gebeurtenis, of kampt met angst- of ...