Home 9 Thema 9 Samenwerken en teamwork

Samenwerken en teamwork

Krachtig coachtraject van vier sessies

In je werk heb je te maken met anderen. Dat kunnen bijvoorbeeld collega’s, stakeholders, klanten en leveranciers zijn. Is er goed samenspel, dan is het resultaat goed. Maar een goede samenwerking is niet vanzelfsprekend. Misschien wil je iets verbeteren aan jouw aanpak in contact met anderen. Een coach kan dan helpen. Je onderzoekt eerst wat jouw leerpunten zijn: gaat het om belangen, open communicatie, ideevorming of feedback? Of om reële en scherpe afspraken maken en realiseren? Of draait jouw vraagstuk om vertrouwen? Eenmaal duidelijk waar je aan kunt werken, kun je concrete stappen zetten om de verhoudingen tussen jezelf en anderen te verbeteren en zo een betere samenwerking te realiseren.

 

Samenwerken en teamwork: ontdek jouw persoonlijke aandachtspunten met coaching

Het coachthema ‘samenwerken en teamwork’ richt zich op het verbeteren van jouw vaardigheden op het gebied van samenwerking. Door middel van coaching ontdek je eerst wat jouw persoonlijke aandachtspunten zijn. Dit kan gaan om belangenbehartiging, open communicatie, ideevorming of feedback geven en ontvangen. Of misschien wil je leren hoe je reële en scherpe afspraken kunt maken en nakomen. Of juist werken aan het opbouwen van meer vertrouwen tussen jou en jouw collega’s.

Zodra het leerpunt duidelijk is, werk je samen met de coach aan het verbeteren van de verhoudingen tussen jou en anderen. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld het verbeteren van communicatievaardigheden, het oefenen van feedback geven en ontvangen, of het opzetten van een betere samenwerkingsstructuur. Door het vergroten van jouw bewustzijn en inzicht in jouw eigen gedrag en dat van anderen, kun je effectiever samenwerken en betere resultaten behalen.

Empathie, doelen en resultaten: coaching voor effectieve samenwerking

Bij een goede samenwerking is het van belang om de ander te begrijpen. Daarom is het ontwikkelen van empathie een belangrijk onderdeel van coaching op het gebied van samenwerken en teamwork. Door jezelf in de ander te verplaatsen, krijg je een beter begrip van de redenen achter bepaalde keuzes en waarom er soms onenigheid ontstaat. Hierdoor kun je betere oplossingen vinden en de samenwerking verbeteren.

Bij samenwerking en teamwork gaat het ook om het stellen van doelen en het behalen van resultaten. Als je weet wat je gezamenlijke doel is en wat de taken van iedereen zijn, kun je gericht samenwerken en het gewenste resultaat behalen. Door middel van coaching kun je leren hoe je deze doelen kunt stellen en hoe je deze kunt bereiken. Hierbij leer je ook hoe je om kunt gaan met eventuele obstakels die je onderweg tegenkomt.

Verbeter jouw samenwerkingsvaardigheden met de beste coaches via OnzeCoach

Bij OnzeCoach hebben we verschillende coaches die je kunnen helpen bij het verbeteren van jouw samenwerkingsvaardigheden. Ons landelijke netwerk bestaat uit de beste coaches met jarenlange ervaring en experts in hun vakgebied. Coaching op het gebied van samenwerken en teamwork is via je werkgever aan te vragen. Via ons platform kun je gemakkelijk zelf een geschikte coach kiezen die jou kan begeleiden bij het ontwikkelen van communicatievaardigheden, empathie en het stellen van gerichte doelen.

Kijk of je werkgever bij ons is aangesloten voor medewerker coaching of informeer je werkgever over de mogelijkheden van coaching bij OnzeCoach. Een waardevolle investering in jezelf én in je team!

 

Ontdek de kracht van teamwork met teamcoaching

Door middel van teamcoaching kun je als werkgever de prestaties van jouw organisatie verbeteren. Teamcoaching kan echt het verschil maken, afhankelijk van de specifieke behoeften en uitdagingen van een team. Bij OnzeCoach bieden wij verschillende thema’s aan voor teamcoaching, waaronder ‘samenwerking en teamwork’. Het voorkomt verkokering en zet in op het wij-gevoel onder collega’s, wat essentieel is, vooral in een tijd waarin hybride werken bij veel organisaties de norm is geworden. Een teamcoach kan je helpen bij het verbeteren van de teamdynamiek, inclusief het versterken van onderling vertrouwen, het verminderen van angst om fouten te maken en het bevorderen van open communicatie en feedback.

Wil je meer te weten komen over de voordelen van teamcoaching of heb je behoefte aan meer informatie? Lees dan verder op onze teamcoaching pagina of neem direct contact met ons op.

Coaches Samenwerken en teamwork
Hanneke Sweep-Roefs
Yuri Kweekel
Marjoleine Jansen
Benjamin Heij
Thérèse Janssen
Erik Schutten
Christianne Leenhouts
Gerni Luttikhuis
Paula Laning
Martine de Troije
Ellen Lesscher
Frederike Hollander
Jeroen Timmermans
Elvira Lesman
Heidi Kruize

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw medewerkers toegang geven tot de beste coaches en daarmee ondersteunen in hun professionele ontwikkeling? 

Met OnzeCoach houd jij jouw medewerkers gemotiveerd, gedreven, vitaal en in ontwikkeling.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.   

 

 

Neem contact op       

 

 

 

Andere thema’s

Bewustzijn en zingeving

Bewustzijn en zingeving

In onze huidige maatschappij worden we voortdurend overladen met prikkels en informatie en voelen we ons onder druk gezet om te presteren. Hierdoor hebben we soms het gevoel dat we geleefd worden en dat we weinig controle hebben over ...
Gezondheid en vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit

Als professional is het van cruciaal belang om jouw vitaliteit op peil te houden. Jouw energie- en vitaliteitsniveau zijn van invloed op jouw werkprestaties en het dagelijks leven. Bij gebrek aan vitaliteit kan stress, vermoeidheid en ...
Sparring en spiegelen

Sparring en spiegelen

Soms heb je behoefte aan een sparringpartner die je kan helpen om inzicht te krijgen in onbewuste processen en gedragingen die je kunnen belemmeren. OnzeCoach biedt daarom coachtrajecten aan op het thema 'Sparring en ...