Home 9 Nieuws 9 Whitepaper over de verschillen tussen mannen en vrouwen in coaching

Whitepaper over de verschillen tussen mannen en vrouwen in coaching

Al een aantal jaren staat de duurzame inzetbaarheid van medewerkers bij veel organisaties hoog op de agenda. Er wordt geïnvesteerd in interventies, zoals gezondheidschecks en coaching. Waar coaching eerst vooral ingezet werd als er een probleem was, is het nu veel ‘normaler’ om af en toe een coach in te schakelen als sparringspartner en/of om je kennis /vaardigheden te ontwikkelen. Deze ontwikkeling vertaalt zich door in een autonome groei in coachtrajecten bij onze klanten. Een interessante ontwikkeling die we waarnemen, wanneer je dieper inzoomt op wie de coachaanvrager is, is de verandering in man/vrouw verhouding. Waar OnzeCoach 2021 afsloot met een verdeling van 75% vrouw en 25% man waar het coachtrajecten betrof, zien wij in 2022 een heel ander beeld. Mannen zijn in opmars en de verdeling tussen mannen en vrouwen is nu ongeveer gelijk (55/45). Er leeft het idee dat mannen minder snel om hulp vragen, maar is dat nog wel zo?

Om meer inzicht te krijgen in deze ontwikkeling hebben we een nieuwe whitepaper geschreven over de verschillen tussen mannen en vrouwen in coaching. In deze whitepaper zullen we dieper ingaan op de redenen om een coach te raadplegen, de doelen die zij willen bereiken en hun ervaringen met coaching. We hopen hiermee meer duidelijkheid te geven over de verschillende manieren waarop mannen en vrouwen omgaan met coaching en wat dit betekent voor duurzame inzetbaarheid op de werkvloer.

Lees onze whitepaper over de verschillen tussen mannen en vrouwen in coaching.

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op       

Meer nieuws & blogs

Trots op onze coaches!

Trots op onze coaches!

Een paar weken geleden hebben we weer de coach certificaten uitgereikt. De hoge cijfers laten zien hoe tevreden onze cliënten zijn maar nog beter laat het zien hoe goed de coaches zijn. Al onze ruim 60 professionele en ervaren coaches ...