Home 9 Nieuws 9 Wat zijn de effecten van vitaliteitscoaching? 

Wat zijn de effecten van vitaliteitscoaching? 

Is vitaliteit en gezondheid echt zo’n belangrijk onderwerp? Hoe concreet levert het nu echt verbetering aan in de verzuimcijfers? En hoe krijg je medewerkers mee in deze verandering? Het voorop stellen van vitaliteit binnen een organisatie is niet alleen een onderwerp dat actueel is en dat voordelen oplevert voor de werknemer. Het is óók echt belangrijk voor de werkgever en het toekomstbestendig maken van je organisatie. Niet alleen de veranderende werkfactoren zoals op afstand werken, langer doorwerken, toename van werkdruk door personeelstekorten en burn-outs en de verschuiving van focus naar een goede werk-privébalans, maar ook de nieuwe generatie vraagt om een andere mensgerichtere aanpak.

 

Gezondheid en vitaliteit dé basis om te kunnen werken

Vooropgesteld staat dat gezondheid en vitaliteit dé basis is om te kunnen werken, de mate van hoe energiek en vitaal medewerkers zijn bepaalt mede hoe productief ze zijn. Het is dus belangrijk om ze te ondersteunen in het vergroten van taken en of kansen die energie geven en het verkleinen van stressoren. Hoe krijg je daar als organisatie grip op? Coaching is daarin de sleutel tot succes. Met coaching geef je medewerkers persoonlijke aandacht, versterk je ze in ontwikkeling en weet je waar de competenties en kansen liggen.

 

Wat kun je doen om vitaliteit in je organisatie te verbeteren?
 • Bied coaching aan | Geef je medewerker de aandacht die ze nodig hebben op persoonlijk- of ontwikkelvlak. Denk aan persoonlijke effectiviteit, omgaan met verandering of leiderschapscoaching.
 • Organiseer een vitaliteitsweek | Ga in op thema’s als voeding, slapen, beweging en mentale gezondheid. OnzeCoach kan hier ook een bijdrage aan leveren door het verzorgen van speedcoaching. Lees meer over speedcoaching en vraag direct een offerte aan.
 • Stel een duurzaam inzetbaarheidsbudget beschikbaar | Een jaarlijks bedrag dat iedere medewerker zelf mag investeren in zijn of haar duurzame inzetbaarheid. Voor een opleiding, een sport abonnement of coaching.
 • Creëer een fijne werkomgeving en richt een ontspanningshoek in op kantoor | Stimuleer sport & ontspanning. Denk aan een massagestoel of een tafeltennistafel.
 • Help je medewerker zodat ze zorgeloos aan het werk kunnen | Geldzorgen leiden tot mentale spanning. Bied medewerkers die dat nodig hebben een budgetcoach aan. Lees meer over budgetcoaching en vraag direct een offerte aan.

 

Coaching is niet alleen een structureel middel om verzuim te voorkomen maar ook effectief om vitaliteit in je organisatie aan te brengen.  Het is een mooie tool om medewerkers te laten zien dat je belang hecht aan het welzijn en het ontwikkelen van hun als individu. Let op! Het niet alleen zeggen dat je vitaliteit hoog op je agenda hebt staan maar ook echt diensten (zoals coaching) aanbieden aan je secundaire arbeidsvoorwaarden helpt in het onderscheidend zijn als werkgever. Je bindt en boeit je huidige talentvolle medewerkers maar trekt ook goede mensen aan en dat helpt in de krappe arbeidsmarkt van nu.

 

Effecten van vitaliteitscoaching
 • ‘Ik ervaar weer overzicht en ruimte voor mezelf én mijn gezin’.
 • Door mijn stress te ‘managen’ is mijn efficiency en creativiteit in het werk verhoogd. Ik heb weer zin om naar het werk te gaan en wil weer werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling;
 • ‘Ik heb geleerd mijn lichaamssignalen serieus te nemen en tijdig op de ‘rem’ te trappen’, door o.a. meer ‘oplaadmomenten’ voor mezelf op de dag te creëren. Ik merk dat mijn mentale vermoeidheid sterk is afgenomen;
 • ‘Als leidinggevende ben ik een leuker en gezelliger persoon geworden, die zijn medewerkers stimuleert en faciliteert ipv controleert’;
 • ‘Ik ervaar nu wanneer ik thuiskom van het werk, dat ik nog energie overheb voor de belangrijkste personen die er zijn voor mij, ipv dat ik alles ‘verbruikt’ heb en me uitgeput voel’;
 • Ik merk dat ik weer mijn energie en motivatie terug heb gekregen.
 • Ik heb geleerd mezelf te begrenzen. Het gaat om consistentie. Het gaat niet om ‘alles of niets’ of ‘aan of uit’.

 

Kortom, Coaching biedt dé ingrediënten voor meer werkplezier én vitaliteit.

Deel deze pagina


Vitaliteitscoach Patricia

Op een persoonlijke verbindende manier en wetenschappelijke tools, zorg ik dat je hét niet alleen gaat doen, maar ook daadwerkelijk volhoudt!

Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op       

Meer nieuws & blogs

Vitaliteit Expert: Wat is vitaliteit?

Vitaliteit Expert: Wat is vitaliteit?

Vitaliteit en Leefstijl. Twee begrippen die vaak door elkaar gebruikt worden, maar in mijn visie wezenlijk van elkaar verschillen. In mijn visie is Vitaliteit levendig en levenslustig zijn. Je hebt er een bepaalde mate van energie ...
Wandelcoaching met Ity

Wandelcoaching met Ity

Wandelcoaching bestaat al lang maar heeft wel een vlucht genomen in de coronatijd toen we allemaal thuis zaten. Ik stimuleerde mensen om het te proberen omdat het veilig was en vooral omdat het fijn en gezond is om buiten te zijn en ...