Home 9 Blogs 9 Waarom coaching inzetten in plaats van trainingen?

Waarom coaching inzetten in plaats van trainingen?

De mentale gezondheid van medewerkers wordt steeds belangrijker. Steeds meer organisaties zien het belang in om het welzijn en de ontwikkeling van werknemers voorop te stellen. Employee experience is dan ook een van de belangrijke HR speerpunten voor 2023.

Maar hoe zorg je ervoor dat je iedereen die aandacht geeft? En hoe kan je op al die verschillende vraagstukken inspelen? Anders gezegd; hoe zorg je voor persoonlijke aandacht op de werkvloer? Die focusverschuiving van het collectief naar individu is één van de redenen waarom coaching steeds populairder wordt. Waar eerst veel werd geïnvesteerd in trainingen is nu coaching in opkomst.

Onze professionele en ervaren teamcoaches hebben met hun jarenlange ervaring snel inzicht in wat elke individu binnen het team nodig heeft om geactiveerd en aangesloten te worden op de gevraagde verandering of ontwikkeling. Met hun kracht van aandacht maken ze het verschil en stimuleren ze verandering op gedrag- en denk niveau.

 

Redenen om voor coaching te kiezen in plaats van training:

  1. Individuele aanpak: Coaching is gericht op het individu en is afgestemd op zijn of haar specifieke behoeften en uitdagingen. Dit in tegenstelling tot training, die meestal een gestandaardiseerde aanpak heeft en zich richt op het trainen van een grotere groep medewerkers tegelijkertijd. Coaching stelt medewerkers in staat om zich te concentreren op hun eigen persoonlijke ontwikkeling, waardoor ze beter in staat zijn om hun vaardigheden en prestaties te verbeteren.
  2. Diepgaande verandering: Coaching kan een diepere verandering teweegbrengen dan training. Coaching gaat vaak over het veranderen van gedrag, gewoonten en denkwijzen op een meer fundamenteel niveau. Dit leidt tot een meer blijvende verandering in gedrag en prestaties.
  3. Flexibiliteit: Coaching is flexibeler dan training. Er wordt op individueel niveau afgestemd, op de agenda en behoeften van de medewerker. Coaching kan plaatsvinden op elk moment en op elke locatie, wat het voor medewerkers makkelijker maakt om het te integreren in hun dagelijkse werkzaamheden.
  4. Meer betrokkenheid: Coaching zorgt voor sterke betrokkenheid van medewerkers. Medewerkers die gecoacht worden, voelen zich vaak meer gewaardeerd en gesteund door het management, waardoor ze gemotiveerder en meer betrokken zijn bij hun werk.

 

Het is belangrijk om op te benoemen dat coaching en training niet elkaar uit te hoeven sluiten. Ze kunnen elkaar juist aanvullen.

Een coachpartner is dan ook een echte musthave voor ieder organisatie. Door samen te werken, geef je medewerkers toegang tot een groot en professioneel netwerk van coaches waar medewerkers zelf hun coach (altijd een expert in zijn of haar vak) en coachthema kunnen kiezen. Met OnzeCoach garandeer je: kwaliteit, ruim aanbod en grip op je organisatie door inzicht te hebben in thema’s die spelen in je organisatie.

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op       

Meer nieuws & blogs

Wandelcoaching met Ity

Wandelcoaching met Ity

Wandelcoaching bestaat al lang maar heeft wel een vlucht genomen in de coronatijd toen we allemaal thuis zaten. Ik stimuleerde mensen om het te proberen omdat het veilig was en vooral omdat het fijn en gezond is om buiten te zijn en ...
Nieuwe Samenwerking Centraal Beheer

Nieuwe Samenwerking Centraal Beheer

Met trots kunnen wij berichten dat we sinds deze week de partner van zijn van Centraal Beheer voor het Lekker Bezig programma. Via Lekker Bezig worden medewerkers geholpen op thema’s als werk-privé balans, loopbaanontwikkeling, ...