Home 9 Thema 9 Conflicthantering

Conflicthantering

Krachtig coachtraject van vier sessies

Het effectief omgaan met conflicten, oftewel conflicthantering, is van groot belang voor zowel je werk als privéleven. Conflicten kunnen namelijk een flinke impact hebben op beide gebieden. Het is daarom van belang om te leren hoe je deze conflicten effectief kunt oplossen, om zo bij te dragen aan een positievere werkomgeving en betere relaties. Vaardigheden zoals communicatie en compromissen sluiten zijn hierbij essentieel.

Medewerkers bespreken vaak het thema conflicthantering, omdat het hebben van conflicten in het werk of privéleven een zware last kan zijn. Het kan zijn dat jij jezelf hierin herkent en soms niet begrijpt waarom mensen op je reageren zoals ze doen, of dat het je niet lukt om conflicten op te lossen. Het kan ook zijn dat je vaker dan gemiddeld in conflictsituaties belandt, of dat je gespannen raakt als er een conflict dreigt en het het liefst wilt vermijden. Dit zijn normale gevoelens en gelukkig kun je met behulp van een conflictcoach leren hoe je hiermee om kunt gaan.

Hoe een coach je kan helpen bij het omgaan met conflicten

Conflicthantering is een belangrijk thema waarbij een coach je kan ondersteunen. In een coaching traject kun je leren begrijpen hoe je reageert op conflicten en hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met deze situaties. Samen met jouw coach ga je op zoek naar manieren om je communicatievaardigheden te verbeteren en te oefenen met situaties uit jouw eigen praktijk. Dit kan je helpen om op een andere en gezondere manier om te gaan met conflicten, wat de spanning vermindert en voor alle partijen prettiger werkt.

Bij het oplossen van conflicten is het essentieel om de onderliggende oorzaak te begrijpen. Een coach kan je helpen om de situatie vanuit verschillende perspectieven te bekijken en de belangen en behoeften van alle partijen te achterhalen. Door de communicatie te verbeteren en de belangen van alle partijen te begrijpen, kan een coach je helpen om tot een oplossing te komen die voor alle partijen acceptabel is.

Voordelen van een persoonlijk coachtraject voor conflicthantering

Een coachtraject voor conflicthantering kan veel voordelen bieden. Je kunt effectieve communicatievaardigheden leren, beter omgaan met stressvolle situaties en verschillen in opvattingen en meningen. Dit kan leiden tot minder conflicten, minder stress en een betere werkomgeving. Investeren in een coachtraject is een investering in je persoonlijke ontwikkeling, en de opgedane vaardigheden kunnen zowel op persoonlijk als professioneel vlak van grote waarde zijn.

Bij OnzeCoach kun je terecht voor een professioneel en persoonlijk coachtraject. Onze coaches hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van conflicthantering en hebben al vele medewerkers geholpen bij het ontwikkelen van effectieve communicatievaardigheden en het omgaan met stressvolle situaties.

Versterk de communicatie en samenwerking binnen jouw organisatie met OnzeCoach

Naast individuele coaching biedt OnzeCoach ook teamcoaching en intervisiebegeleiding aan. Dit kan van waarde zijn als er sprake is van conflictsituaties tussen bijvoorbeeld collega’s of teams binnen een bedrijf. Tijdens teamcoaching wordt er gefocust op het verbeteren van de onderlinge communicatie, het vergroten van het onderlinge begrip en het ontwikkelen van effectieve samenwerkingsvaardigheden. Bij intervisiebegeleiding worden medewerkers ondersteund in het gezamenlijk reflecteren op praktijksituaties en het delen van ervaringen. Zo kan er vanuit verschillende perspectieven naar een situatie gekeken worden en kan er gezamenlijk naar oplossingen gezocht worden.

OnzeCoach kan op maat gemaakte programma’s samenstellen die passen bij de specifieke behoeften en uitdagingen van het team of de organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Coaches Conflicthantering
Benjamin Heij
Jeroen Timmermans
Elvira Lesman
Thérèse Janssen
Lieke Bruijn
Susanne Biemans
Christiane van den Berg
Marjoleine Jansen
Carolien Wessels

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw medewerkers toegang geven tot de beste coaches en daarmee ondersteunen in hun professionele ontwikkeling? 

Met OnzeCoach houd jij jouw medewerkers gemotiveerd, gedreven, vitaal en in ontwikkeling.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.   

 

 

Neem contact op       

 

 

 

Andere thema’s

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is de basis van een gelukkig leven, of dat nu privé of op het werk is. Een gebrek aan vertrouwen in eigen kunnen kan ervoor zorgen dat je niet goed functioneert. Gelukkig is er iets aan te doen! Samen met jouw coach ...
Communicatie en interactie

Communicatie en interactie

Op zoek naar effectievere communicatie en sterkere interacties? Bij OnzeCoach bieden we coaching om miscommunicatie, misverstanden en irritaties te overwinnen. Onze ervaren communicatiecoaches helpen je je communicatiestijl te onderzoeken en interacties te verbeteren. Leer helder en bewust te communiceren, begrijp non-verbale signalen en wees assertief zonder agressief te zijn. Deze vaardigheden zijn waardevol, zowel persoonlijk als professioneel, en verminderen conflicten en versterken relaties. Onze coaches bieden persoonlijke begeleiding en feedback om je communicatiepatronen te verbeteren. Vind de perfecte communicatiecoach via ons gebruiksvriendelijke platform, en begin vandaag nog met je communicatie en interactie coachingstraject.
Competentie-ontwikkeling

Competentie-ontwikkeling

In je werk ben je het meest gemotiveerd, effectief en succesvol wanneer je werk doet dat dichtbij jouw kern ligt. Waarbij je jouw competenties goed kunt inzetten of verder kunt ontwikkelen. Het is daarom slim om regelmatig een check ...