Home 9 Thema 9 Conflicthantering

Conflicthantering

Krachtig coachtraject van vier sessies

Het effectief omgaan met conflicten, oftewel conflicthantering, is van groot belang voor zowel je werk als privéleven. Conflicten kunnen namelijk een flinke impact hebben op beide gebieden. Het is daarom van belang om te leren hoe je deze conflicten effectief kunt oplossen, om zo bij te dragen aan een positievere werkomgeving en betere relaties. Vaardigheden zoals communicatie en compromissen sluiten zijn hierbij essentieel.

Medewerkers bespreken vaak het thema conflicthantering, omdat het hebben van conflicten in het werk of privéleven een zware last kan zijn. Het kan zijn dat jij jezelf hierin herkent en soms niet begrijpt waarom mensen op je reageren zoals ze doen, of dat het je niet lukt om conflicten op te lossen. Het kan ook zijn dat je vaker dan gemiddeld in conflictsituaties belandt, of dat je gespannen raakt als er een conflict dreigt en het het liefst wilt vermijden. Dit zijn normale gevoelens en gelukkig kun je met behulp van een conflictcoach leren hoe je hiermee om kunt gaan.

Hoe een coach je kan helpen bij het omgaan met conflicten

Conflicthantering is een belangrijk thema waarbij een coach je kan ondersteunen. In een coaching traject kun je leren begrijpen hoe je reageert op conflicten en hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met deze situaties. Samen met jouw coach ga je op zoek naar manieren om je communicatievaardigheden te verbeteren en te oefenen met situaties uit jouw eigen praktijk. Dit kan je helpen om op een andere en gezondere manier om te gaan met conflicten, wat de spanning vermindert en voor alle partijen prettiger werkt.

Bij het oplossen van conflicten is het essentieel om de onderliggende oorzaak te begrijpen. Een coach kan je helpen om de situatie vanuit verschillende perspectieven te bekijken en de belangen en behoeften van alle partijen te achterhalen. Door de communicatie te verbeteren en de belangen van alle partijen te begrijpen, kan een coach je helpen om tot een oplossing te komen die voor alle partijen acceptabel is.

Voordelen van een persoonlijk coachtraject voor conflicthantering

Een coachtraject voor conflicthantering kan veel voordelen bieden. Je kunt effectieve communicatievaardigheden leren, beter omgaan met stressvolle situaties en verschillen in opvattingen en meningen. Dit kan leiden tot minder conflicten, minder stress en een betere werkomgeving. Investeren in een coachtraject is een investering in je persoonlijke ontwikkeling, en de opgedane vaardigheden kunnen zowel op persoonlijk als professioneel vlak van grote waarde zijn.

Bij OnzeCoach kun je terecht voor een professioneel en persoonlijk coachtraject. Onze coaches hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van conflicthantering en hebben al vele medewerkers geholpen bij het ontwikkelen van effectieve communicatievaardigheden en het omgaan met stressvolle situaties.

Versterk de communicatie en samenwerking binnen jouw organisatie met OnzeCoach

Naast individuele coaching biedt OnzeCoach ook teamcoaching en intervisiebegeleiding aan. Dit kan van waarde zijn als er sprake is van conflictsituaties tussen bijvoorbeeld collega’s of teams binnen een bedrijf. Tijdens teamcoaching wordt er gefocust op het verbeteren van de onderlinge communicatie, het vergroten van het onderlinge begrip en het ontwikkelen van effectieve samenwerkingsvaardigheden. Bij intervisiebegeleiding worden medewerkers ondersteund in het gezamenlijk reflecteren op praktijksituaties en het delen van ervaringen. Zo kan er vanuit verschillende perspectieven naar een situatie gekeken worden en kan er gezamenlijk naar oplossingen gezocht worden.

OnzeCoach kan op maat gemaakte programma’s samenstellen die passen bij de specifieke behoeften en uitdagingen van het team of de organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Coaches Conflicthantering
Marjoleine Jansen
Susanne Biemans
Thérèse Janssen
Lieke Bruijn
Christiane van den Berg
Elvira Lesman
Carolien Wessels

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op       

Andere thema’s

Assertiviteit

Assertiviteit

Iedereen heeft een unieke persoonlijkheid, waarbij sommigen van nature assertief zijn en anderen liever op de achtergrond blijven. Als je jezelf herkent in de laatste categorie, kan het volgen van assertiviteit coaching voor jou ...
Omgaan met verandering

Omgaan met verandering

Bij de meeste organisaties is verandering een gegeven. Het kan energie geven en nieuwe kansen bieden, maar het kan ook stressvol zijn en voor onzekerheid zorgen. Zeker als je werk vaak verandert en daarmee ook jouw eigen ...
Timemanagement

Timemanagement

Een goed timemanagement is cruciaal om de dagelijkse taken op tijd en op de juiste manier af te ronden. Helaas kan het soms lastig zijn om de focus te behouden en om niet afgeleid te worden door bijvoorbeeld online notificaties. Als ...