Home 9 Nieuws 9 Loopbaanvragen oudere medewerkers | Fit naar de finish

Loopbaanvragen oudere medewerkers | Fit naar de finish

Werknemers moeten steeds langer doorwerken, voor de werkgever wordt steeds meer duidelijk welke invloed deze verandering heeft op de resultaatgebieden: productiviteit en verzuim. Hoe kan je oudere medewerkers meenemen in de snel ontwikkelende wereld? Hoe hou je ze fit en energiek?  Het is belangrijk om te weten wat er bij deze doelgroep speelt en hoe je ze kan ondersteunen.

Loopbaanvragen oudere medewerkers

Op het moment dat medewerkers een leeftijd van 55 jaar gepasseerd zijn, spelen er verschillende vragen op. Is het tijd om een laatste stap in mijn professionele carrière te zetten? Welke mogelijkheden heb ik om vervroegd aan mijn pensioen te beginnen? Enzovoorts. Andere vragen die op kunnen spelen: houd mijn lichaam het vol tot mijn pensioen? Wat zijn de gevolgen van een dag minder werken op mijn financiële situatie? Hoe groot is de kans dat ik mijn vaste aanstelling verlies, als ik op deze leeftijd nog van functie wijzig? Als werkgever heb je het beste voor met je medewerkers en streef je ernaar hen fit naar de finish te begeleiden. Welke faciliteiten bied jij oudere werknemers om zich voor te bereiden op de laatste fase in hun professionele loopbaan? 

Keuzes maken voor de laatste stap in je loopbaan

Oudere medewerkers van circa 50 tot 55 jaar kunnen vaak nog een laatste stap zetten, voordat zij met pensioen gaan. Denk aan de keuze voor een functie die zij altijd al hebben nagestreefd, maar waarop zij niet eerder gesolliciteerd hebben. Of wat te denken van de mogelijkheid om een dag minder te werken, zodat het werk gecombineerd kan worden met een dag oppassen op de kleinkinderen. Anderen zullen hun huidige aanstelling willen behouden, om de financiële buffer verder uit te breiden en daarmee eerder te kunnen stoppen met werken. Als werkgever heb je een verantwoordelijkheid in de ondersteuning van oudere werknemers, die een dergelijke stap overwegen. Zelf advies geven is vaak lastig, daar men hier de kennis en expertise niet voor in huis heeft. Neem een coach in de arm om je hierbij te laten ondersteunen. 

Fit naar de finish voor medewerkers met lichamelijke klachten

Niet iedereen heeft de keuze tussen voltijd door blijven werken, of langzaam afbouwen in het aantal uren. Sommige oudere werknemers, bijvoorbeeld zij met een lichamelijk zwaar beroep, zullen hier enigszins toe worden gedwongen doordat hun lichaam niet meer wil. Ze krijgen te maken met een stijve rug en nek, met klachten aan gewrichten, enzovoorts. Als werkgever wil je deze collega’s zo goed mogelijk adviseren over de mogelijkheden die zij hebben. Niet alleen qua aanstelling, maar ook op financieel vlak. Je wilt voorkomen dat deze oudere medewerkers volledig uitgeput en met tal van lichamelijke klachten aan hun pensioen beginnen. Samen fit naar de finish! Ook voor deze medewerkers kan de ondersteuning van een coach wenselijk zijn. 

Koppel een coach aan jouw oudere werknemers

Via het portaal van OnzeCoach koppel je oudere werknemers eenvoudig aan een ervaren, goed beoordeelde coach. Gemiddeld hebben de coaches die zich bij het portaal hebben aangesloten een beoordeling van 9+. Het toont aan dat zij jouw medewerkers op effectieve wijze kunnen helpen fit en financieel gezond naar de finish te komen. In een centrale omgeving heb je als werkgever de mogelijkheid de gemaakte kosten en de voortgang van coachtrajecten in de gaten te houden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Meer weten over het platform wat OnzeCoach jouw organisatie biedt? Neem eens contact met ons op, we stellen graag een vrijblijvende offerte voor je op.

Met ons Fit naar de Finish programma geef je jouw medewerker deskundige begeleiding in het maken van een stevig toekomstplan.

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op       

Meer nieuws & blogs

Hoe haal je het beste uit je medewerkers?

Hoe haal je het beste uit je medewerkers?

𝗔𝗹𝘀 𝗛𝗥-𝗮𝗱𝘃𝗶𝘀𝗲𝘂𝗿 𝗯𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗲𝗹 𝗷𝗲 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹𝗳 𝘃𝗲𝗿𝗮𝗻𝘁𝘄𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗼𝗻𝘁𝘄𝗶𝗸𝗸𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗷𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗲𝘄𝗲𝗿𝗸𝗲𝗿𝘀 𝗲𝗻 𝗱𝗮𝗮𝗿𝗺𝗲𝗲 𝗱𝗲 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗮𝗹𝘀 𝗴𝗲𝗵𝗲𝗲𝗹. In het huidige tijdperk, waarin verandering de enige constante lijkt te zijn, is dat een flinke ...
Schaamte voor geldzorgen en geldproblemen

Schaamte voor geldzorgen en geldproblemen

Vroeger, lang voor lang geleden, waren we bang voor wat de buren en familie “er” wel niet van zouden zeggen of denken. Daarom harkten we iedere zaterdag netjes ons grindpad. Tegenwoordig denken we dat we heel ruimdenkend en ...
Aldin Mehic Manager New Business

Aldin Mehic Manager New Business

Vandaag is Aldin Mehic gestart in het team van OnzeCoach als Manager New Business. Met al zijn kennis, energie, vasthoudendheid en proactiviteit gaat hij zorgen dat nog meer opdrachtgevers aansluiten bij OnzeCoach. Hierdoor kunnen we ...
// schript for popup2 // script for popup3