Home 9 Nieuws 9 Loopbaanvragen oudere medewerkers | Fit naar de finish

Loopbaanvragen oudere medewerkers | Fit naar de finish

Werknemers moeten steeds langer doorwerken, voor de werkgever wordt steeds meer duidelijk welke invloed deze verandering heeft op de resultaatgebieden: productiviteit en verzuim. Hoe kan je oudere medewerkers meenemen in de snel ontwikkelende wereld? Hoe hou je ze fit en energiek?  Het is belangrijk om te weten wat er bij deze doelgroep speelt en hoe je ze kan ondersteunen.

Loopbaanvragen oudere medewerkers

Op het moment dat medewerkers een leeftijd van 55 jaar gepasseerd zijn, spelen er verschillende vragen op. Is het tijd om een laatste stap in mijn professionele carrière te zetten? Welke mogelijkheden heb ik om vervroegd aan mijn pensioen te beginnen? Enzovoorts. Andere vragen die op kunnen spelen: houd mijn lichaam het vol tot mijn pensioen? Wat zijn de gevolgen van een dag minder werken op mijn financiële situatie? Hoe groot is de kans dat ik mijn vaste aanstelling verlies, als ik op deze leeftijd nog van functie wijzig? Als werkgever heb je het beste voor met je medewerkers en streef je ernaar hen fit naar de finish te begeleiden. Welke faciliteiten bied jij oudere werknemers om zich voor te bereiden op de laatste fase in hun professionele loopbaan? 

Keuzes maken voor de laatste stap in je loopbaan

Oudere medewerkers van circa 50 tot 55 jaar kunnen vaak nog een laatste stap zetten, voordat zij met pensioen gaan. Denk aan de keuze voor een functie die zij altijd al hebben nagestreefd, maar waarop zij niet eerder gesolliciteerd hebben. Of wat te denken van de mogelijkheid om een dag minder te werken, zodat het werk gecombineerd kan worden met een dag oppassen op de kleinkinderen. Anderen zullen hun huidige aanstelling willen behouden, om de financiële buffer verder uit te breiden en daarmee eerder te kunnen stoppen met werken. Als werkgever heb je een verantwoordelijkheid in de ondersteuning van oudere werknemers, die een dergelijke stap overwegen. Zelf advies geven is vaak lastig, daar men hier de kennis en expertise niet voor in huis heeft. Neem een coach in de arm om je hierbij te laten ondersteunen. 

Fit naar de finish voor medewerkers met lichamelijke klachten

Niet iedereen heeft de keuze tussen voltijd door blijven werken, of langzaam afbouwen in het aantal uren. Sommige oudere werknemers, bijvoorbeeld zij met een lichamelijk zwaar beroep, zullen hier enigszins toe worden gedwongen doordat hun lichaam niet meer wil. Ze krijgen te maken met een stijve rug en nek, met klachten aan gewrichten, enzovoorts. Als werkgever wil je deze collega’s zo goed mogelijk adviseren over de mogelijkheden die zij hebben. Niet alleen qua aanstelling, maar ook op financieel vlak. Je wilt voorkomen dat deze oudere medewerkers volledig uitgeput en met tal van lichamelijke klachten aan hun pensioen beginnen. Samen fit naar de finish! Ook voor deze medewerkers kan de ondersteuning van een coach wenselijk zijn. 

Koppel een coach aan jouw oudere werknemers

Via het portaal van OnzeCoach koppel je oudere werknemers eenvoudig aan een ervaren, goed beoordeelde loopbaancoach. Gemiddeld hebben de coaches die zich bij het portaal hebben aangesloten een beoordeling van 9+. Het toont aan dat zij jouw medewerkers op effectieve wijze kunnen helpen fit en financieel gezond naar de finish te komen. In een centrale omgeving heb je als werkgever de mogelijkheid de gemaakte kosten en de voortgang van coachtrajecten in de gaten te houden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Meer weten over het platform wat OnzeCoach jouw organisatie biedt? Neem eens contact met ons op, we stellen graag een vrijblijvende offerte voor je op.

Met ons Fit naar de Finish programma geef je jouw medewerker deskundige begeleiding in het maken van een stevig toekomstplan.

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op       

Meer nieuws & blogs

NIEUW! Luister nu OnzePodcast: Werkstress bestaat niet!

NIEUW! Luister nu OnzePodcast: Werkstress bestaat niet!

Hoge werkdruk en werkstress is iets wat we allemaal kennen. Maar wat als het te lang aanhoud en je er ziek van wordt?  Wat kan jij er als organisatie aan doen om dit te voorkomen? Nu stress klachten toenemen en er een forse toename ...
Trots op onze coaches!

Trots op onze coaches!

Een paar weken geleden hebben we weer de coach certificaten uitgereikt. De hoge cijfers laten zien hoe tevreden onze cliënten zijn maar nog beter laat het zien hoe goed de coaches zijn. Al onze ruim 60 professionele en ervaren coaches ...
MDIEU Regeling: Investeren in Duurzame Inzetbaarheid

MDIEU Regeling: Investeren in Duurzame Inzetbaarheid

In de snel veranderende wereld van vandaag is het cruciaal voor bedrijven om hun medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Duurzame inzetbaarheid is niet alleen goed voor de medewerkers zelf, maar ook voor de organisatie als geheel. ...