Home 9 Nieuws 9 Hoe stimuleer je talentontwikkeling ontwikkeling binnen je organisatie

Hoe stimuleer je talentontwikkeling ontwikkeling binnen je organisatie

Stel dat je je niet druk hoeft te maken over taken die niet bij je passen en die energie slurpen? Dat je weet wat je kwaliteiten zijn, hoe je die het beste in kan zetten en die nog beter kan ontwikkelen. Voor een organisatie is het lastig om de kwaliteiten binnen de organisatie in beeld te krijgen en om de verschillende talenten te ontwikkelen. Hoe fijn zou het zijn als alle medewerkers, zich op een laagdrempelige manier, inzicht zouden kunnen krijgen in zijn/haar competenties en daarna meteen ook de mogelijkheid krijgt om dit te nog beter te ontplooien en in te zetten op het werk.

Waarom is talentontwikkeling zo belangrijk?

Talentontwikkeling is van cruciaal belang voor de groei en duurzaamheid van een organisatie. Door veranderende eisen binnen organisaties neemt de behoefte aan competentieontwikkeling van medewerkers toe. Door coaching in te zetten identificeer en ontwikkel je het potentieel van medewerkers, ontwikkel je vaardigheden en verbeter je kennis, waardoor ze beter in staat zijn om bij te dragen aan de groei en het succes van het bedrijf. Coaching stelt medewerkers in staat om te reflecteren op hun eigen prestaties en gedrag, inzicht te krijgen op ontwikkelpotentieel en om hun eigen ontwikkeling te plannen en te beheren. Een coach begeleidt medewerkers in dit proces zodat de ontwikkeling ook echt tot stand komt in de praktijk. Door individuele coaching aan te bieden geef je die aandacht die de werknemer nodig heeft waardoor je resultaat krachtiger is dan wanneer je een gestandaardiseerd programma aanbiedt.

Wat zijn de voordelen van talentontwikkeling?

Het ontwikkelen van talent is belangrijk voor bedrijven om een concurrerend voordeel te behalen en te behouden in de huidige markt. Bedrijven die investeren in talentontwikkeling hebben vaak meer gemotiveerde werknemers, hogere productiviteit en betere prestaties, wat uiteindelijk kan leiden tot een beter bedrijfsresultaat.

Medewerkers die werken vanuit hun natuurlijke kracht zijn duurzaam:

✔️ Effectiever
✔️ Productiever
✔️ Initiatiefrijker
✔️ Ervaren werkgeluk
✔️ Gezonder

Gevolg daarvan is dat er minder snel verzuim optreedt en de kans op een burn-out wordt geminimaliseerd. Kortom minder verzuim (kosten).

Met korte krachtige coach trajecten geef je een boost aan al dit talent.

Expert aan het woord:

Ron Groot is één van onze coaches die op het thema competentie ontwikkeling coacht en die het volgende benoemd:

We hebben allemaal valkuilen en belemmeringen. Deze ontstaan vooral wanneer iemand gedrag ontwikkelt dat niet bij hem past. We noemen dit “aangeleerde gedrag”. Het ontwikkelt zich vaak tot een kwaliteit, maar onder druk blijkt deze aangeleerde kwaliteit, vaak niet effectief. Bovendien kost het meer energie dan gedrag dat iemand van nature vertoont.

Aangeleerd gedrag levert vaak een belemmering op voor de ontwikkeling van iemand zijn echte natuurlijke talenten. Zo zul je als je moeite hebt om de controle los te laten meestal ook moeite hebben om verantwoordelijkheden te delegeren. Het ontwikkelen van delegerend leiderschap zal zich dan niet snel ontwikkelen.

Met een competentietest en mijn kennis en ervaring geeft ik coachees snel inzicht in hun gedrag, ontwikkel potentieel en hun valkuilen.

Wil je jouw medewerkers laten coachen op het thema competentieontwikkeling?

Deel deze pagina


Ron Groot, één van de experts in competentie ontwikkeling

Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op       

Meer nieuws & blogs

Nieuwe Samenwerking Centraal Beheer

Nieuwe Samenwerking Centraal Beheer

Met trots kunnen wij berichten dat we sinds deze week de partner van zijn van Centraal Beheer voor het Lekker Bezig programma. Via Lekker Bezig worden medewerkers geholpen op thema’s als werk-privé balans, loopbaanontwikkeling, ...