Home 9 FAQ

OnzeCoach

portaal

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen van klanten over onze Xpert Suite Onze Coach Portaal. Heb je andere vragen? neem dan gerust contact op met onze servicedesk via info@onzecoach.nl of 085-3030231.

FAQ

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen van klanten van OnzeCoach.

Als gebruiker van ons portaal kan het voorkomen dat je vragen hebt.

Klik op de vraag om het bijbehorende antwoord te openen en je probleem op te lossen. Bovendien kun je hierboven ook de handleiding van Xpert Suite downloaden voor meer gedetailleerde informatie. We staan altijd klaar om je te ondersteunen en je ervaring met OnzeCoach zo soepel mogelijk te maken.

 

 

Ik heb problemen met inloggen in Xpert Suite
 • Wachtwoord vergeten: Vraag zelf een nieuw wachtwoord aan door op ‘inloggegevens vergeten’ te klikken. Geef aan of je je inlognaam of wachtwoord bent vergeten en ontvang via e-mail je inlognaam of een link om je wachtwoord te resetten.
 • Lukt het wijzigen van je wachtwoord niet? Neem dan contact op met OnzeCoach en zij zullen je wachtwoord resetten.
 • Ben je je inlognaam vergeten? Neem dan contact op met OnzeCoach en zij geven je deze.
 • Een wachtwoord moet voldoen aan bepaalde eisen: Een wachtwoord moet voldoen aan bepaalde eisen. 1). Minimaal 12 karakters. 2). De innlognaam mag er niet in zitten. 3). Mag niet het zelfde zijn als de laatste 6 gebruikte wachtwoorden. 4). Minimaal 3 van de 4 eisen voldoen aan de volgende groepen (kleine letters (a-z), Hoofdletters (A-Z), Cijfers (0-9), Speciale karakters (bijvoorbeeld ~!@#$%^&*).
Hoe vraag ik een nieuw gebruikersaccount voor Xpert Suite aan?

Stuur een e-mail met de gegevens van de nieuwe medewerker naar info@onzecoach.nl om een nieuw gebruikersaccount voor Xpert Suite aan te vragen. Er zijn geen kosten verbonden aan een gebruikersaccount.

Hoe start ik een individueel coachtraject voor een medewerker?
 1. Werknemer toevoegen: Om een nieuwe medewerker aan te melden voor coaching, klik je op de startpagina op het blokje ‘werknemer toevoegen’ en vul de benodigde informatie in.
 2. Start traject: Zodra de werknemer is aangemaakt, kies je op de startpagina: ‘coaching starten’ ,zoek het dossier van de betreffende medewerker op naam en start het gewenste traject.
 3. Uitnodiging naar werknemer: Na het starten van het traject ontvangt de medewerker automatisch binnen enkele uren een mail waarin zij worden uitgenodigd om gebruik te maken van PlanningsAgenda, het zoek- en boekportaal voor medewerkers. Hier kan de medewerker eenvoudig een geschikte coach selecteren en direct een afspraak inplannen om het coachtraject te starten.

Mocht je problemen hebben met iemand aanmelden, dan kunnen wij ook altijd een traject voor je opstarten. Stuur dan een e-mail naar info@onzecoach.nl met hierin welk traject je wilt opstarten, de naam van de medewerker, het e-mailadres en eventueel telefoonnummer. Wij zullen het traject dan voor je aanmelden.

Hoe kan een medewerker zijn individuele coachtraject starten en een coach uitkiezen?

Zodra je een medewerker hebt aangemeld in Xpert Suite, ontvangt hij of zij binnen enkele uren een uitnodiging per e-mail. In deze e-mail vindt de medewerker een link naar ons zoek- en boekportaal, “planningsagenda”. (afzender e-mail Xpert Suite).

Via het planningsagenda-portaal heeft de medewerker een overzicht van alle coachthema’s en beschikbare coaches. Hij of zij kan zelf het gewenste coachthema en de gewenste coach kiezen. De medewerker kan degene selecteren die het beste aansluit bij zijn of haar behoeften. Vervolgens kan de medewerker direct een afspraak inplannen in de agenda van de gekozen coach.

Uitnodiging niet ontvangen? Mocht de medewerker de uitnodiging per e-mail niet hebben ontvangen, adviseer hem of haar dan om de spam-map te controleren. Het kan voorkomen dat de e-mail daar terechtkomt. Als de medewerker de uitnodiging niet kan vinden of problemen ondervindt, kan hij of zij altijd contact opnemen met onze servicedesk via info@onzecoach.nl. Wij zorgen er dan voor dat de medewerker een nieuwe uitnodiging ontvangt, zodat hij of zij het coachtraject kan starten.

Voor financiële coaching verloopt het proces iets anders. In dat geval zorgen wij ervoor dat een financiële coach uit de regio van de medewerker direct contact opneemt met de medewerker om een afspraak in te plannen.

Als werkgever kun je je medewerkers op de hoogte stellen van dit proces, zodat zij zelfstandig hun individuele coachtraject kunnen starten en een coach kunnen uitkiezen.

Indien een medewerker na ca. 3 weken nog geen coach heeft uitgekozen, zullen wij de medewerker per e-mail een reminder sturen.

Hoe kan ik een verlenging van het coachtraject van een medewerker in het systeem invoeren?

Wanneer een van je medewerkers een verlenging van zijn of haar coachtraject heeft aangevraagd, kun je eenvoudig de verlenging in het systeem invoeren door de volgende stappen te volgen:

Ga naar de startpagina en klik op “Coaching starten”. Zoek het dossier van de betreffende medewerker op naam en geef het gewenste aantal gesprekken op voor de verlenging van het individuele coachingstraject.

Zodra je deze stappen hebt doorlopen, ontvangt de coach van de medewerker een melding dat er vervolgafspraken kunnen worden ingepland met de betreffende medewerker.

Heb je geen XpertSuite account? Je kunt ook een e-mail sturen naar info@onzecoach.nl met de naam van de medewerker + het aantal gesprekken dat de medewerker extra mag volgen, dan zullen wij de verlenging voor je verwerken. 

 

Hoe kan ik teamcoaching/speedcoaching/intervisiebegeleiding aanvragen?
 • Teamcoaching: Als je geïnteresseerd bent in teamcoaching op maat voor jouw organisatie, neem dan contact met ons op. Onze ervaren teamcoaches werken met jou samen om de specifieke behoeften en uitdagingen van jouw team te begrijpen en een op maat gemaakt programma te ontwikkelen dat gericht is op het verbeteren van de prestaties en het vergroten van de effectiviteit. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw team optimaal functioneert en je organisatie succesvol. Meer info
 • Speedcoaching: Met speedcoaching bieden we de mogelijkheid om korte, krachtige coachsessies van 20 minuten te ervaren. Of het nu op locatie of online is, we zorgen voor beschikbare coaches. Dit is een leuke optie om bijvoorbeeld tijdens een evenement in te zetten. Neem contact met ons op voor meer informatie en om speedcoaching aan te vragen. We bespreken graag de mogelijkheden met je. Meer info
 • Intervisiebegeleiding: Intervisiebegeleiding is maatwerk en kan eenvoudig worden aangevraagd door contact met ons op te nemen. Onze ervaren coaches staan klaar om collega’s te begeleiden bij het bespreken van actuele werksituaties, waarbij erkende methodieken worden toegepast voor een constructieve en leerzame uitwisseling. Tijdens intervisiesessies, met een maximale groepsgrootte van 5 personen, krijgt iedereen de ruimte om zijn of haar uitdagingen, hobbels en emoties te delen. Meer info
Wat zijn de uitgebreide programma's Fit naar de Finish, Next Step en Competentieontwikkeling en hoe kan ik deze aanvragen voor mijn medewerkers?
 • Fit naar de Finish is gericht op medewerkers die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt en vragen hebben over hun professionele carrière, pensioenmogelijkheden, gezondheid, financiële situatie en meer. Dit programma biedt inzicht in de keuzes met betrekking tot inzetbaarheid en helpt bij het betekenisvol vormgeven van de laatste periode van werkjaren. Financiële coaching is een integraal onderdeel van het programma om belemmeringen weg te nemen en toekomstscenario’s te verduidelijken. Door deel te nemen aan Fit naar de Finish krijgen medewerkers weer zelf de regie over hun loopbaan en ontwikkeling. Meer info
  Je kunt het programma starten door in Xpert Suite bij traject starten te kiezen voor ‘fit naar de finish’ of een e-mail te sturen naar info@onzecoach.nl Qua prijs staat dit traject gelijk aan 6 individuele coach gesprekken.

 

 • Next Step is ons meest uitgebreide loopbaanprogramma en stelt medewerkers in staat om volledige zelfregie te nemen over hun loopbaanveranderingen. Het programma bestaat uit zes loopbaangesprekken met een door de medewerker gekozen loopbaancoach. Daarnaast kunnen verschillende thema’s, zoals Personal Branding, Assertiviteit, Balans Werk-Privé, Stressmanagement, Ondernemerschap en Financiële coaching, worden toegevoegd aan het programma op basis van de behoeften en interesses van de medewerker. Qua prijs staat dit traject gelijk aan maximaal 14 individuele coach gesprekken + eventueel testmateriaal (max €500,-). Meer info
  Je kunt het traject aanvragen door in Xpert Suite bij traject starten te kiezen voor ‘next step’ of door een e-mail te sturen naar info@onzecoach.nl 

 

 • Competentieontwikkeling Competentieontwikkeling is een krachtig programma dat gericht is op het verbeteren van vaardigheden en prestaties, en zorgt voor meer wendbaarheid, vernieuwde energie en zicht op nieuwe werkuitdagingen. Het programma is bedoeld voor medewerkers die hun taken beter willen uitvoeren, zichzelf willen ontwikkelen, hun carrièrepad willen verbreden of een functie willen bekleden die iets hoger ligt. Het competentieontwikkeling programma omvat een coachtraject met twee coaches. Coach 1 begeleidt de medewerker bij het verkennen van talenten, loopbaanmogelijkheden en persoonlijke doelen. Coach 2 richt zich op coaching en training om de gekozen competentieontwikkeling te versterken en resultaten te behalen. Veel gekozen thema’s zijn leiderschap, persoonlijke effectiviteit en management vaardigheden. Het traject begint met een online test en vervolgens worden de coachsessies doorlopen. Qua prijs staat dit traject gelijk aan maximaal 10 individuele coach gesprekken + eventueel testmateriaal (max €500,-). Meer info
  Het competentieontwikkeling programma is momenteel nog niet zelf aan te vragen in Xpert Suite. Je kunt een medewerker aanmelden door te mailen naar info@onzecoach.nl 

 

Wat is financiële coaching en budgetcoaching, en hoe kan ik dit aanvragen voor mijn medewerkers?

Financiële coaching en budgetcoaching zijn coachtrajecten die worden aangeboden door OnzeCoach om medewerkers te ondersteunen bij het verkrijgen van inzicht in hun financiële situatie en het nemen van weloverwogen beslissingen.

 • Financiële coaching: Financiële coaching is speciaal ontworpen voor medewerkers die behoefte hebben aan meer inzicht in hun financiële toekomst en de verschillende financiële regelingen en mogelijkheden die er bestaan. Onze financiële coaches helpen medewerkers om de verschillende opties door te nemen en weloverwogen beslissingen te nemen. Een financiële coachingstraject bestaat doorgaans uit drie sessies waarin de situatie van de medewerker wordt besproken, de mogelijkheden worden doorgerekend en een conclusie wordt getrokken. Als werkgever kunt u financiële coaching aanvragen voor uw medewerkers door in Xpert Suite te kiezen voor “financiële coaching”. Wij zorgen ervoor dat er contact wordt opgenomen met de medewerker om het traject te starten.
 • Budgetcoaching: Budgetcoaching is bedoeld voor medewerkers die moeite hebben om overzicht te houden over hun financiële situatie, zelfs met een stabiel inkomen. Onze ervaren en erkende budgetcoaches helpen medewerkers om grip te krijgen op hun financiële situatie door inzicht te bieden in inkomsten en uitgaven, patronen te doorbreken en vaardigheden aan te leren voor een stabiele financiële toekomst. Een budgetcoachtraject bestaat gemiddeld uit vier coachgesprekken. Als werkgever kunt u budgetcoaching aanvragen voor uw medewerkers door in Xpert Suite te kiezen voor “budgetcoaching”. Wij zorgen ervoor dat er contact wordt opgenomen met de medewerker om het traject te starten.
Ben je op zoek naar een externe vertrouwenspersoon voor je organisatie?

Ja, we bieden ook externe vertrouwenspersonen aan. Onze externe vertrouwenspersonen zijn onafhankelijke professionals die beschikbaar zijn om je te helpen met kwesties met betrekking tot vertrouwelijkheid, integriteit en ethiek.

Als je geïnteresseerd bent in het inzetten van een externe vertrouwenspersoon voor je organisatie, nodigen we je uit om onze vertrouwenspersonen pagina te bezoeken voor meer informatie.

Kan een medewerker van coach wisselen als hij of zij merkt dat de coach niet goed aansluit bij zijn of haar vraag of als er geen goede klik is?

Het is ons doel om ervoor te zorgen dat elke medewerker een goede klik heeft met zijn of haar coach en dat de coach aansluit bij de specifieke vraag of behoefte. Mocht het voorkomen dat een medewerker merkt dat de coach niet goed aansluit bij zijn of haar vraag of dat er geen goede klik is na het eerste gesprek, dan bieden wij de mogelijkheid om kosteloos één keer van coach te wisselen.

Wat moet ik doen als een medewerker niet weet welk thema/coach hij of zij moet kiezen voor coaching?

Wanneer een medewerker niet zeker weet welk thema/coach het meest geschikt is voor zijn of haar coachingstraject, staan we klaar om te helpen. Neem gerust contact met ons op voor advies via info@onzecoach.nl . Ons team assisteert graag bij het maken van een goede keuze.

Daarnaast kunnen medewerkers ook het coachkompas invullen op onze website. Door het invullen van het coachkompas krijgen ze meer inzicht in hun behoeften en kunnen we samen de juiste keuze maken voor een thema en coach die aansluiten bij hun ontwikkelingsdoelen. We streven ernaar om de medewerker de best mogelijke ondersteuning te bieden tijdens het coachingstraject.

Overige vragen?

Bovenaan de pagina kun je de handleiding vinden met hierin meer informatie over het gebruik van het OnzeCoach portaal.

Heb je een andere vraag of mis je iets in de handleiding? Neem dan contact op met OnzeCoach via info@onzecoach.nl of via de telefoon: 085-3030231 Wij helpen je graag verder!


  Informatie 
  toolkit

  Met krachtige & eenvoudige tools krijg je meer awareness voor coaching binnen jouw organisatie. Organiseer je binnenkort een event of heb je een thema week? Zet speedcoaching, workshop of een webinar in.