Home 9 Thema 9 Financiële coaching

Financiële coaching

Als medewerker kan het lastig zijn om het overzicht te behouden over de verschillende financiële regelingen en mogelijkheden die er bestaan. Bij OnzeCoach begrijpen we dat en bieden we financiële coaching aan, speciaal voor medewerkers die graag meer inzicht willen krijgen in hun financiële toekomst.

Eerder stoppen met werken: RVU regeling en andere mogelijkheden

Wil jij eerder stoppen met werken om bijvoorbeeld te genieten van jouw pensioen of om lichamelijke klachten te voorkomen? Er bestaan verschillende regelingen die dit mogelijk maken, zoals de RVU regeling. Het kan echter lastig zijn om te bepalen wat de consequenties zijn van deze keuze. Onze financiële coaches helpen jou om de verschillende opties door te nemen en een weloverwogen beslissing te maken.

Wijziging van functie en salaris: de impact op jouw financiële situatie

Een wijziging van functie en salaris kan grote gevolgen hebben voor de financiële stabiliteit van jou als medewerker. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om aan financiële verplichtingen te blijven voldoen of om de rest van jouw loopbaan te plannen. Onze financiële coaches bespreken samen met jou wat de consequenties zijn van een wijziging van functie en salaris, zodat jij met meer rust en zekerheid verder kunt.

Hoe werkt financiële coaching bij OnzeCoach?

Een financieel coaching traject bestaat doorgaans uit drie sessies waarin jouw situatie wordt besproken, de verschillende mogelijkheden worden doorgerekend en een conclusie wordt getrokken. Zo kun jij met meer kennis en inzicht jouw financiële toekomst plannen. Kijk of jouw werkgever is aangesloten voor medewerker coaching en meld je aan of informeer jouw manager over coachtrajecten bij OnzeCoach.

Waarom financiële coaching een win-win is voor werkgevers en werknemers

Het aanbieden van financiële coaching is niet alleen belangrijk voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Financiële problemen kunnen namelijk een grote impact hebben op het functioneren van een werknemer. Dit kan resulteren in ziekteverzuim, verminderde productiviteit en uiteindelijk zelfs in uitval. Door als werkgever financiële coaching aan te bieden, toont u betrokkenheid bij de financiële gezondheid van uw werknemers en draagt u bij aan hun persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Bovendien kan het aanbieden van financiële coaching ook bijdragen aan een positief imago van uw organisatie en kan het een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde zijn voor potentiële werknemers. Geïnteresseerd om Financiële coaching aan te bieden aan jullie medewerkers? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Coaches Financiële coaching

Volg ons en blijf op de hoogte


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op       

Andere thema’s

Managementvaardigheden

Managementvaardigheden

Als manager draag je de verantwoordelijkheid om jouw afdeling of organisatie naar succes te leiden. Om deze verantwoordelijkheid goed uit te voeren, is het essentieel om over de juiste managementvaardigheden te beschikken. Je moet in ...
Therapeutische coaching

Therapeutische coaching

Wanneer je te maken hebt met zwaardere problemen, kan therapeutische coaching een uitkomst zijn. Bijvoorbeeld als je vastloopt op je werk, moeite hebt met het verwerken van een traumatische gebeurtenis, of kampt met angst- of ...
Samenwerken en teamwork

Samenwerken en teamwork

In je werk heb je te maken met anderen. Dat kunnen bijvoorbeeld collega’s, stakeholders, klanten en leveranciers zijn. Is er goed samenspel, dan is het resultaat goed. Maar een goede samenwerking is niet vanzelfsprekend. Misschien wil ...