Home 9 Thema 9 Financiële coaching

Financiële coaching

Naarmate medewerkers binnen de organisatie ouder worden, zullen zij zich steeds meer voorbereiden op hun pensioen. De ene medewerker zal tot diens pensioen door blijven werken, de ander wil weten of er een RVU regeling aangeboden wordt. RVU staat hierbij voor Regeling voor vervroegde uittreding. Deze RVU regeling komt er in het kort op neer, dat je als werkgever geen belasting betaalt over de RVU-uitkering aan een medewerker als deze maximaal drie jaar voor diens AOW-leeftijd stopt. Het kan voor beide partijen een interessante optie zijn. Om medewerkers te begeleiden bij het maken van keuzes in de aanloop naar hun pensioen kan financiële coaching door een externe specialist gewenst zijn. OnzeCoach biedt jou en je medewerkers ondersteuning van een ervaren financiële coach. 

 

Consequenties vaststellen van eerder stoppen met werken

Veel medewerkers zullen eerder stoppen met werken overwegen naarmate zij ouder worden. De één om wat langer van diens pensioen te kunnen genieten, de ander omdat deze langdurig zwaar werk heeft uitgevoerd en steeds vaker kampt met lichamelijke klachten. Een opgebouwde financiële buffer kan in combinatie met aantrekkelijke regelingen, zoals de RVU regeling, de basis vormen van een vervroegd pensioen voor de medewerker. Niet altijd is duidelijk van welke regelingen medewerkers gebruik kunnen maken. Als werkgever heb je dit overzicht vaak evenmin, op het moment dat een oudere medewerker naar deze mogelijkheden informeert. Financiële coaching door een externe specialist vormt de oplossing. De financiële coach gaat samen met de medewerker om tafel, om te kijken welke consequenties eerder stoppen met werken voor deze collega heeft. 

 

Wijziging van functie en salaris medewerkers

Niet alleen wanneer een medewerker eerder stoppen met werken overweegt kan financieel advies van een coach wenselijk zijn. Dit geldt ook, wanneer een medewerker geconfronteerd wordt met een wijziging van functie en salaris. Denk aan een medewerker die minder wil gaan werken als gevolg van een gezinsuitbreiding of de zorg voor een familielid. Het brengt bij sommige collega’s veel stress en onzekerheid met zich mee. Wat betekent een wijziging in salaris voor mijn financiële stabiliteit? Kan ik nog aan mijn financiële verplichtingen voldoen, wanneer mijn salaris verandert? Heeft een wijziging in functie invloed op de rest van mijn loopbaan? Financiële coaches van OnzeCoach bepalen samen met de medewerker wat de consequenties zijn van een wijziging van functie en salaris. Het biedt een medewerker rust en zekerheid. 

 

Medewerkers aan financiële coaches koppelen

OnzeCoach biedt werkgevers een eenvoudig te gebruiken portaal, waarin zij een persoonlijke omgeving aan kunnen maken voor de verschillende geïnteresseerde medewerkers. Een medewerker heeft vervolgens de mogelijkheid om een financiële coach te benaderen voor een kortlopend, zeer doelgericht traject. Over het algemeen bestaat een traject uit drie verschillende sessies, gericht op het bespreken van de situatie, het doorrekenen van de mogelijkheden die de medewerker heeft en het tot slot trekken van een conclusie. In de omgeving voor jou als werkgever houd je de kosten en de voortgang van dit traject in de gaten. Ook benieuwd naar de mogelijkheden die OnzeCoach jouw organisatie biedt? We stellen graag een vrijblijvende offerte voor je op! 

 

Financiële coaching wijkt af van de standaard individuele coachingstraject. Wil je financiële coaching toevoegen aan je individuele coaching of ben je alleen geïnteresseerd in het aanbieden van financiële coaching, vraag hier een offerte aan. Voor vragen en of meer informatie contact ons via email:  info@onzecoach.nl of bel 085-3030231. 

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op       

Andere thema’s

Stressmanagement
Week van de werkstress thema

Stressmanagement

Iedereen heeft een gezonde dosis spanning nodig om tot resultaten te komen. Het is echter tijd om serieus werk te maken van stressmanagement als deze spanning een last voor je is. Als je je moeilijk kunt ontspannen en als jouw ...
Balans werk-privé

Balans werk-privé

Een goede balans tussen werk en privé … je weet dat het belangrijk is, maar krijgt het niet goed voor elkaar. ‘s Avonds ben je uitgeblust. En op je werk functioneer je minder goed dan je zou willen. Met jouw coach onderzoek je de ...
Samenwerken en teamwork

Samenwerken en teamwork

In je werk heb je te maken met anderen. Dat kunnen bijvoorbeeld collega’s, stakeholders, klanten en leveranciers zijn. Is er goed samenspel, dan is het resultaat goed. Maar een goede samenwerking is niet vanzelfsprekend. Misschien wil ...
// schript for popup2 // script for popup3