Home 9 Nieuws 9 MDIEU Regeling: Investeren in Duurzame Inzetbaarheid

MDIEU Regeling: Investeren in Duurzame Inzetbaarheid

In de snel veranderende wereld van vandaag is het cruciaal voor bedrijven om hun medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Duurzame inzetbaarheid is niet alleen goed voor de medewerkers zelf, maar ook voor de organisatie als geheel. Het helpt om de productiviteit te verhogen, het ziekteverzuim te verminderen en de tevredenheid van medewerkers te vergroten. Gelukkig is er een waardevolle regeling beschikbaar om bedrijven te ondersteunen bij het investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers: de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid van Medewerkers en de Europese Unie (MDIEU).

De regeling

Met de MDIEU regeling kunnen bedrijven tot wel 50% van hun investeringen in medewerkers terugkrijgen, wat een aanzienlijke financiële stimulans biedt voor organisaties die willen investeren in de ontwikkeling van hun personeel. Stel je voor dat je €150.000 investeert in het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Dankzij de MDIEU regeling kun je maar liefst €75.000 van dat bedrag terugkrijgen. Dit betekent niet alleen dat je medewerkers kunnen profiteren van waardevolle ontwikkelingskansen, maar ook dat je bedrijf financieel wordt ondersteund bij het realiseren van deze doelen.
Een partner die je kan helpen bij het aanvragen van de MDIEU subsidie en het samenstellen van een waardevol pakket voor je medewerkers is OnzeCoach. OnzeCoach is gespecialiseerd in het coachen van medewerkers, zowel individueel als in teamverband. OnzeCoach begrijpt dat elke organisatie uniek is en dat maatwerk essentieel is voor effectieve duurzame inzetbaarheidstrajecten.

Aanvragen van de subsidie

Het aanvragen van de MDIEU subsidie kan een complex proces lijken, maar met de hulp van experts zoals OnzeCoach wordt het veel toegankelijker. Ze kunnen je begeleiden bij elke stap van het aanvraagproces, van het identificeren van de juiste subsidiepotentie tot het opstellen van een gedegen plan om aan de eisen van de regeling te voldoen. Dit bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat je optimaal gebruikmaakt van de beschikbare middelen.

Wat kan OnzeCoach voor je doen?

Het belangrijkste doel van de MDIEU regeling is het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Maar wat betekent dat eigenlijk? Duurzame inzetbaarheid gaat verder dan het simpelweg behouden van een baan. Het gaat erom medewerkers in staat te stellen zich continu aan te passen en te ontwikkelen, zodat ze productief en betrokken blijven, zelfs in een steeds veranderende werkomgeving.

OnzeCoach begrijpt het belang van duurzame inzetbaarheid en kan een waardevol pakket samenstellen voor je medewerkers. Dit pakket kan bestaan uit een combinatie van individuele coaching en teamcoaching om medewerkers en hele teams beter in hun kracht te zetten. Individuele coaching kan helpen bij het ontdekken van persoonlijke ontwikkelingskansen en het verbeteren van specifieke vaardigheden, terwijl teamcoaching kan bijdragen aan een betere samenwerking en communicatie binnen teams.
Het voordeel van deze aanpak is dat medewerkers niet alleen individueel groeien, maar ook bijdragen aan een positievere en effectievere werkomgeving. Dit heeft op zijn beurt een positieve invloed op de algehele prestaties en resultaten van je organisatie.

Voorbeelden

Een voorbeeld van een pakket is – voor een bedrijf met een wat meer senior personeelsbestand – het aanbieden van 20 uitgebreide Fit naar de Finish trajecten voor hun senior personeelbestand. Het programma Fit naar de Finish biedt inzicht in de keuzes m.b.t. hun inzetbaarheid en het betekenisvol willen vormgeven van hun laatste periode werkjaren. Financiële coaching maakt een uniek onderdeel uit van het programma om Belemmeringen m.b.t. wensen en toekomstscenario’s te kunnen wegnemen.

Een tweede voorbeeld is het aanbieden van teamcoaching voor meerdere teams binnen een organisatie (die allen een verandering moeten doormaken in de manier waarop ze samenwerken), aangevuld met individuele coaching voor de teamleden daar waar dat nodig is.

Het voordeel van deze aanpak is dat medewerkers niet alleen individueel groeien, maar ook bijdragen aan een positievere en effectievere werkomgeving. Dit heeft op zijn beurt een positieve invloed op de algehele prestaties en resultaten van je organisatie.

 

Kortom, de MDIEU regeling biedt bedrijven een unieke kans om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers en tegelijkertijd financiële ondersteuning te ontvangen. OnzeCoach kan je helpen bij het aanvragen van de subsidie en het samenstellen van een maatwerktraject om de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers te verbeteren.

Als bedrijf dat in zijn medewerkers investeert, ben je niet alleen bezig met het heden, maar ook met de toekomst. Duurzaam inzetbare medewerkers zijn veerkrachtiger, gemotiveerder en beter voorbereid op de uitdagingen van morgen. Met de MDIEU regeling en de expertise van OnzeCoach kun je deze waardevolle doelen bereiken en een positieve impact hebben op zowel je medewerkers als je organisatie.

Meer weten? Stuur ons een mailtje op info@onzecoach.nl en we nemen contact met je op!

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op       

Meer nieuws & blogs

Waarom coaching inzetten in plaats van trainingen?

Waarom coaching inzetten in plaats van trainingen?

De mentale gezondheid van medewerkers wordt steeds belangrijker. Steeds meer organisaties zien het belang in om het welzijn en de ontwikkeling van werknemers voorop te stellen. Employee experience is dan ook een van de belangrijke HR ...