Home 9 Blogs 9 4 redenen om juíst nu te investeren in coaching

4 redenen om juíst nu te investeren in coaching

De corona heeft afgelopen jaren voor veel verandering gezorgd in de werksituaties: op afstand werken, versnelling in digitalisering, minder sociaal contact op de werkvloer, minder directe aan- & bijsturing van manager, minder kennis delen. Kort samengevat: de medewerker is meer op zichzelf toegewezen waardoor het nog belangrijker is om medewerkers persoonlijke aandacht te geven.

5 redenen om juíst nu te investeren in coaching:

 

  1. Verminderen van ziekteverzuim 1e kwartaal 2022: Hoogste verzuimpercentage dat het CBS ooit heeft gemeten.

Door al de veranderingen en toename van complexiteit van de werksituatie is er een groei in ziekteverzuim als gevolg van stress. Coaching biedt preventieve oplossingen: vermogen om met verandering omgaan, inzicht geven in realiteit en zelf opgelegde werk druk, helpt om keuzes te maken en eerder nee te zeggen.

 

  1. Krapte op de arbeidsmarkt2022 recordhoogte aan openstaande vacatures (bron: CBS)

Door de krapte op de arbeidsmarkt is het nu nog belangrijker om te investeren in je medewerkers. Vragen zoals: hoe bind en boei je medewerkers zorgt dat bedrijven zich meer en meer gaan richten op hoe word ik een goede & aantrekkelijke werkgever.

 

  1. Sociaal kapitaal wordt vanaf 2022 een belangrijke & verplichte prioriteit bij organisaties (bron: CSRD).

In April 2021 heeft de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aangenomen. Het gevolg hiervan is dat bedrijven in de jaarrekening concreet moeten maken dat zij aandacht hebben voor de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers en op welke wijze zij de duurzame inzetbaarheid verbeteren.

 

  1. Vergroten van de arbeidsproductiviteit.

De veranderende wereld heeft gigantische impact op de arbeidsmarkt: veranderende eisen van de klant, versnelde digitalisering, automatisering en daardoor andere diensten en dus wordt er een andere aanpak van de werknemers gevraagd. Hoe krijg je medewerkers daarin mee?

Onderzoeken wijzen uit dat betrokken en gemotiveerde medewerkers de arbeidsproductiviteit vergroten van organisaties. Hierin is een coach die persoonlijke aandacht heeft voor de medewerker de sleutel tot succes. De coach spoort aan op intrinsieke motivatie en ontwikkeling. Coaches zetten medewerkers aan tot betere prestatie, ze koppelen werkdoelen aan persoonlijke doelen.

 

OnzeCoach Ervaar de kracht van aandacht!

Deel deze pagina


Je organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Veron Janssen en vraag naar de mogelijkheden.

Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Veron Janssen en vraag naar de mogelijkheden

Meer nieuws & blogs

ERVAAR DE KRACHT VAN AANDACHT!

ERVAAR DE KRACHT VAN AANDACHT!

Intrinsiek gemotiveerde en vitale medewerkers zijn de drijvende factor achter een succesvol bedrijf. De uitdaging is om deze groep groter te maken. Hoe je dat doet? Met 4 krachtige coachtrajecten versterk je medewerkers in hun ...
Hoe haal je het beste uit je medewerkers?

Hoe haal je het beste uit je medewerkers?

𝗔𝗹𝘀 𝗛𝗥-𝗮𝗱𝘃𝗶𝘀𝗲𝘂𝗿 𝗯𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗲𝗹 𝗷𝗲 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹𝗳 𝘃𝗲𝗿𝗮𝗻𝘁𝘄𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗼𝗻𝘁𝘄𝗶𝗸𝗸𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗷𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗲𝘄𝗲𝗿𝗸𝗲𝗿𝘀 𝗲𝗻 𝗱𝗮𝗮𝗿𝗺𝗲𝗲 𝗱𝗲 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗮𝗹𝘀 𝗴𝗲𝗵𝗲𝗲𝗹. In het huidige tijdperk, waarin verandering de enige constante lijkt te zijn, is dat een flinke ...
Enthousiaste Ampelmann review: Easy & Professional!

Enthousiaste Ampelmann review: Easy & Professional!

Ampelmann Operations waardeert ons coachplatform en samenwerking als 'easy & professional'. Samen met Ampelmann Operations verhogen we de medewerkerskracht en investeren we in de duurzame inzetbaarheid en het werkgeluk van hun ...