Home 9 Nieuws 9 10 tips voor een stressvol leven

10 tips voor een stressvol leven

Expert aan het woord

Joanke Sierksma

Er zijn behoorlijk wat manieren om stress te krijgen. Hier geef ik je een aantal voorbeelden. Stress is een bijzonder ding, het komt uit onverwachte hoeken en vaak als je het totaal niet verwacht.

Tip 1:
Zeg altijd JA. Tegen alles en iedereen. Ga altijd in de help-stand staan en probeer iedereen tevreden te stellen en vooral ook tevreden te houden. Zorg dat je een echte pleaser bent. Iedereen is blij met je en je stressniveau krijgt er ook een boost van.

Tip 2:
Slaap zo weinig mogelijk. Dat is gewoon tijdverspilling. Die tijd kun je immers veel beter gebruiken. Je lichaam wordt stressgevoeliger van minder slaap. En een vermoeid lijft zorgt voor meer stresshormonen. Check in the box.

Tip 3:
Beweeg vooral niet te veel. Neem wat vaker de lift en de auto. Van bewegen wordt je immers alleen maar moe. En soepele spieren, tja, wat moet je ermee. Bovendien maak je dan ook nog endorfine aan en daar houdt het stressniveau in je lijf echt niet van.

Tip 4:
Voeding: neem gerust nog een wijntje? En die zak chips voor Netflix kan zeker ook. Hoezo gezond! Wat extra mayo op je burger is geen probleem. Superfoods? Wat is dat nou weer voor grachtengordel-hype. Vet, suiker, goed voor extra calorieën, die heb je immers hard nodig. Een stevige suiker-boost pept je lekker op, daarna krijg je weer zo’n lekker instort gevoel. Van alcohol word je lekker ontspannen en je laat
even lekker los. De dag erna voelt je lijf lekker gesloopt, goed voor je stressgevoel.

Tip 5:
Ontevreden? Ga daar over klagen als je echt aan het eind van je latijn bent. Dat moment dat je het echt niet meer trekt. Succes verzekerd. Je onvrede onderbouwen met goede argumenten gaat dan zeker niet lukken. Je vermogen tot empathie is ver te zoeken, dat helpt absoluut om op gespannen voet met de ander te komen. Stress,zorgen en gedoe verzekerd.

Tip 6:
Een goed gevulde agenda is een teken dat je het goed doet. Je bent nodig, je bent echt belangrijk. Nog fijner is het als het er eigenlijk net niet meer in past. Dus plan alles zo strak mogelijk, je hebt immers geen tijd te verliezen. Te laat komen op afspraken is bovendien een signaal naar je omgeving dat je echt heel druk bent en dat ze blij mogen zijn dat je nog tijd voor ze hebt. Jij benut immers je tijd optimaal

Wil je met ondersteuning van een professionele coach grip krijgen op stress?

Bekijk onze stress & burn-out thema’s

Kracht van coaching van Joanke

Joanke Sierksma

Joanke begeleid al  20 jaar mensen die zich overbelast voelen, overspannen zijn of een burn-out hebben. Daarnaast zijn zingevingsvraagstukken, assertiviteit, zelfvertrouwen zijn thema’s die bij haar in goede handen zijn. Ook voor loopbaancoaching ben je bij haar in goede handen.

 

 

 

Deel deze pagina


Joanke: Stress & Burn-out coach

“Het leukste wat je kunt worden is jezelf”

Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op       

Meer nieuws & blogs

Hoe voorkom ik een burn-out bij mijn medewerkers?

Hoe voorkom ik een burn-out bij mijn medewerkers?

Het nastreven van een succesvolle carrière kan uitdagend zijn, medewerkers kunnen zichzelf verliezen in de stress en druk. Coaches begeleiden en ondersteunen medewerkers bij professionele uitdagingen. In deze blog richten we ons op ...