Home 9 Team coach thema 9 Leiderschapontwikkeling

Leiderschapontwikkeling

Ontwikkel sterke leiders en hoogpresterende teams met teamcoaching

Leiderschap is de onmisbare factor voor succesvolle teams. Bij OnzeCoach weten we hoe cruciaal het is om effectieve leiders te ontwikkelen binnen jouw organisatie. Onze teamcoaches zijn gespecialiseerd in het begeleiden van teams op weg naar leiderschapsontwikkeling. Met onze bewezen aanpak behalen we concrete resultaten, zoals:

 • Verbeterde communicatie tussen leiders en teamleden, wat leidt tot meer betrokkenheid en samenwerking.
 • Een cultuur van effectief leiderschap, waar leiderschapspotentieel binnen het team wordt gestimuleerd en ontwikkeld.
 • Versterkte leiderschapsvaardigheden voor alle teamleden, ongeacht hun functie of niveau van ervaring.

Teamcoaching voor leiderschapsontwikkeling: Op maat voor jouw team

Of je nu wilt dat jouw ervaren leidinggevenden hun vaardigheden naar een hoger niveau tillen, of dat je jonge talenten wilt ondersteunen in hun leiderschapsontwikkeling, OnzeCoach heeft een passend programma voor jou. We richten ons op:

 • Ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden: We trainen jouw teamleden in essentiële leiderschapsvaardigheden, zoals coachend leiderschap, situationeel leiderschap, motiveren, delegeren en conflictbeheersing.
 • Bevorderen van een leiderschapscultuur: We creëren een omgeving waarin leiderschap wordt omarmd en waar iedereen zich gesteund voelt om zijn of haar leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.
 • Concrete resultaten: We werken samen met jouw team om SMART-doelen te stellen en deze te behalen, zodat je de impact van onze coaching direct kunt ervaren.

Voordelen van leiderschapsontwikkeling met OnzeCoach

Naast de bovengenoemde voordelen, biedt teamcoaching voor leiderschapsontwikkeling nog veel meer:

 • Begeleiding bij veranderingsprocessen: We helpen jouw team om effectief om te gaan met veranderingen binnen de organisatie.
 • Een veerkrachtig team: We creëren een team dat flexibel is en goed kan omgaan met uitdagingen.
 • Duurzame inzetbaarheid: We bevorderen een werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen, wat leidt tot een lager verloop en hogere motivatie.

Leer hoe je een inspirerende en effectieve leider kunt worden

Onze teamcoaches zijn ervaren in het begeleiden van individuen en teams op hun leiderschapsreis. We bieden coachingstrajecten aan die gericht zijn op:

 • Persoonlijke leiderschapsstijlen: Ontdek jouw unieke leiderschapsstijl en leer hoe je deze effectiever kunt inzetten.
 • Motiveren en betrekken: Leer hoe je jouw teamleden kunt inspireren en betrekken bij de organisatiedoelen.
 • Omgaan met weerstand en conflicten: Ontwikkel vaardigheden om effectief te communiceren en conflicten binnen het team te managen.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Ontdek wat teamcoaching voor leiderschapsontwikkeling voor jouw team kan betekenen. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek met onze ervaren teamcoaches. We staan klaar om je te helpen jouw team naar een hoger niveau te tillen.

Gratis kennismakingsgesprek? Klik hier
Onze teamcoaches bekijken? Klik hier 

Voorbeelden uit de praktijk:

Negatieve sfeer? Zo creëer je een positieve werkomgeving!

De case: Negatieve sfeer bij een supermarktteam (12 medewerkers)

Het team van de supermarkt ervaarde al geruime tijd een negatieve sfeer. Medewerkers waren gefrustreerd, communiceerden slecht met elkaar en er was weinig vertrouwen in de leidinggevende. Dit leidde tot conflicten, een dalend werkgeluk en een verhoogd ziekteverzuim.

Aanpak: Teamcoaching op maat

Om de negatieve sfeer aan te pakken, werd er gekozen voor teamcoaching op maat. De teamcoach voerde intakegesprekken met alle teamleden en de leidinggevende. Hieruit bleek dat er verschillende factoren bijdroegen aan de negatieve sfeer, zoals:

 • Slechte communicatie
 • Gebrek aan vertrouwen
 • Onduidelijke rollen en verantwoordelijkheden
 • Onvoldoende waardering

De teamcoach stelde in samenwerking met het team een plan op maat op om deze problemen aan te pakken. De focus lag op:

 • Verbeteren van de communicatie
 • Versterken van het vertrouwen
 • Verduidelijken van rollen en verantwoordelijkheden
 • Creëren van een sfeer van waardering

Resultaat: Een positieve werkomgeving

De teamcoaching was een groot succes. De teamleden leerden beter met elkaar te communiceren, er ontstond meer vertrouwen en de rollen en verantwoordelijkheden werden duidelijker. De leidinggevende leerde de teamleden meer te waarderen en creëerde een sfeer waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelde.

De negatieve sfeer verdween en werd vervangen door een positieve werkomgeving. Medewerkers waren gemotiveerder, werkten efficiënter samen en het ziekteverzuim daalde aanzienlijk.

Tijdsinvestering:

De teamcoaching nam in totaal 44 uur in beslag, verdeeld over de volgende onderdelen:

 • Intake: 2 uur
 • Kennismaking & interviews: 8 uur
 • Plan van aanpak: 8 uur
 • Insights: 24 uur
 • Teamcoaching: 24 uur

Deze investering in teamcoaching bleek een waardevolle bijdrage te leveren aan het creëren van een prettige en productieve werkomgeving voor het supermarktteam.

 

 

OnzeCoach homepage

Volg ons en blijf op de hoogte


Vraag teamcoach offerte aan

Jouw team naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Mirelle Buurman en vraag naar de mogelijkheden

 Neem contact op       

 

Andere thema’s

Gewenst en ongewenst gedrag

Gewenst en ongewenst gedrag

Omgaan met gewenst en ongewenst gedrag op de werkvloer Een productieve en respectvolle werkomgeving creëer je door effectief om te gaan met gewenst en ongewenst gedrag. Bij OnzeCoach begrijpen we hoe cruciaal dit is voor het ...
Omgaan met verandering

Omgaan met verandering

Omgaan met veranderingen: Bouw veerkrachtige teams met teamcoaching Veranderingen zijn onvermijdelijk in organisaties en hebben vaak een diepgaande invloed op zowel medewerkers als hun werkprocessen. Ze kunnen leiden tot stress, ...
Teamontwikkeling

Teamontwikkeling

Teamcoaching: De sleutel tot sterke teams & succesvolle organisaties Ervaar je knelpunten in de samenwerking binnen jouw team? Is er sprake van een nieuw samengesteld team, of wil je de teamproductiviteit en prestaties naar een ...