Home 9 Achtergrond 9 Nicolette Klaassens

Nicolette Klaassens

Nicolette Klaassens_Loopbaancoach_communicatietrainer_Den Bosch
Loopbaan- & communicatie coach, persoonlijke effectiviteit | Executive coaching 

Nicolette Klaassens heeft, naast een achtergrond als communicatie trainer en leidinggevende, ruime ervaring als coach. Ze begeleidt (vakvolwassen) professionals en managers en houdt ervan om doelgericht samen te werken. Nicolette werkt voor familiebedrijven (SFB/Bavaria) en voor grotere organisaties zoals VWPFS, Shell en MSD. Zij is een pragmatische coach die resultaten voorop stelt en voortgang bewaakt. Overigens doet ze dat met “een helder hoofd en een warm hart”. Het liefst werkt ze samen met cliënten die plezier hebben in het vertalen van inzicht in actie, die coaching in willen zetten om van denken (reflecteren) naar doen te komen. Ze heeft een passie voor effectieve communicatie. Het is haar ervaring dat mensen die zich goed weten uit te drukken steviger impact hebben en hun invloed sneller kunnen aanwenden. Voor cliënten die zich daarin willen ontwikkelen, is Nicolette een passende sparringpartner.

Achtergrond

Opgeleid als Neerlandica aan de Rijks Universiteit Leiden, met als specialisatie Argumentatie leer, doorgegroeid in het vak van trainer en coach. Ruim 13 jaar bij een bureau trainingen ontwikkeld voor organisaties in de zakelijke/financiële dienstverlening zoals ABNAMRO, Randstad en KPN. Commerciële verantwoordelijkheid voor het acquireren van opdrachten en leidinggeven aan (20) professionals. Sinds 1999 zelfstandig gevestigd coach en ervaren in de rol van management development adviseur, programma manager en begeleider van intervisie bijeenkomsten van executives.

Specialisatie

Nicolette zet haar ervaring graag in voor diegenen die hun boodschap helder en kernachtig willen neerzetten. Of dat nu bij het opstarten van een nieuwe rol is of bij het zetten van een volgende loopbaanstap. Ze legt het vergrootglas op datgene wat energie oplevert en richt zicht op de ontwikkelbaarheid van talent. Ondermijnende overtuigingen (“lukt nooit, kan niet”) onderzoeken we samen en geven hen de plaats die ze verdienen. Nicolette put uit een breed palet van methoden en zet die in waar ze bijdragen aan het realiseren van de coaching doelen. Ze vervlecht humor en hartelijkheid in haar aanpak en doet een appèl op durven doen!

Reviews over deze coach

“Ik heb de coaching sessies met Nicolette als zeer positief ervaren. Ik keek uit naar onze sessies van bezinning en reflectie. Nicolette is open en direct, neemt geen blad voor de mond, stelt (als echte coach) alle juiste vragen. Ze houdt je een spiegel voor. De sfeer was vanaf dag 1 hartelijk, warm en belangstellend. Nicolette heeft een duidelijke passie voor haar vak. Warm aanbevolen.”

“Je analyseert scherp wat er speelt en verwoordt dit to-the-point. Je hebt het lef om mensen aan te spreken en je doet dit op een charmante manier zodat men het van je aanneemt. Mijns inziens is het juist deze combinatie van kwaliteiten die maakt dat je een geliefde en waardevolle gesprekspartner bent voor zowel managers als medewerkers.”

Coachpraktijk locatie

Haarsteeg

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2021 · Hogan Assessments · Hogan+
2020 · Masterclass Essentie van Coaching · Marjo Korrel Deinthe+
2019 · ACT Acceptance and Commitment Therapy · See True+
2018 · Enneagram · Anne de Vette+
2018 · E-coaching · Vista Nova+
2017 · Stresspreventie en -interventie · CSR+
2015 · Talenten Motivatie Analyse · TMA+
2014 · Leergang Loopbaankunde · OU en NOLOC+
2010 · Co-active coaching Fundamentals · Schouten & Nelissen+
2009 · Leadership Effectiveness Analysis · MRG+
2008 · Leergang Coaching · De Baak+
2007 · Systemisch werken, persoonlijk leiderschap, overdracht, succes- en faalangst · Phoenix opleidingen+
2005 · Oplossingsgericht coachen · Fontys Hogeschool+
2003 · Career transition method · Lee Hecht Harrison+
1999 · Didactische vaardigheden, communicatie en management trainingen, assessoren training · Horizon Training en Ontwikkeling+
1996 · LIFO · Match+
1986 · Nederlandse taal- en letterkunde · Rijksuniversiteit Leiden

Deel deze pagina


"Dit jaar neem ik me niets voor, maar ga ik er achteraan". Van intentie naar actie, dat is kenmerkend voor mijn manier van coachen.
Nicolette Klaassens_Loopbaancoach_communicatietrainer_Den Bosch