Home 9 Thema 9 Budgetcoaching

Budgetcoaching

FINANCIEEL FITTE WERKNEMERS

Steeds meer werknemers hebben geldzorgen, of ze nou hoog- of laagopgeleid zijn. Dit zijn mensen die – ondanks een wellicht stabiel inkomen – maar geen grip krijgen op hun uitgaven. Als goede werkgever wil je ze hierbij ondersteunen. Vanuit menselijkheid, maar ook omdat medewerkers met geldzorgen een hele grote kans hebben om uit te vallen. Daarnaast  is een financieel fitte werknemer productiever en energieker. Een budget coach helpt jouw medewerkers in een aantal krachtige coach sessies de financiële situatie weer onder controle te krijgen.

Wat is een budgetcoach?

Een budgetcoach helpt allereerst werknemers weer zicht en grip te geven op hun inkomsten en uitgaven. Ze scheppen duidelijkheid en overzicht in de financiële en administratieve chaos die is ontstaan. Daarnaast richten ze zich op het doorbreken van (eventuele) patronen en geven adviezen welke vaardigheden er nodig zijn om in de toekomst een stabiele financiële situatie te behouden. Met de persoonlijke, krachtige en deskundige begeleiding en direct bruikbare tools wordt de werknemer weer ‘financieel fit’.

Experts in budgetcoaching.

Wij werken met ervaren en erkende budgetcoaches (met een NEN-8048 certificering) met goede referenties.

Hoe lang duurt een budgetcoach traject?

Een budgetcoach traject bestaat gemiddeld uit 5 coachgesprekken. Het traject focust zich naast inzicht geven op het financiële plaatje op het doorbreken van patronen en begeleiden naar nieuwe vaardigheden. Hier de budgetcoach veel tijd aan.  Elke situatie en elke hulpvraag is echter anders, dus de budgetcoach zal na het intakegesprek bepalen hoeveel gesprekken er nodig zijn.

Er wordt gestart met een intake om zicht te krijgen op de situatie. Daarna worden de inkomsten en uitgaven op een rij gezet en vervolgens wordt gekeken of er nog subsidies, (belasting)teruggaven of toeslagen van toepassing zijn.

De budgetcoach kan vervolgens gaan kijken naar zaken als:

  • Waar kan op bespaard worden?
  • Kan er meer inkomen gegenereerd worden?
  • Hoe kunnen we deze situatie in de toekomst voorkomen?
  • Welke uitgave patronen zijn er en hoe kunnen we die verbeteren?

 

Welk resultaat kan je verwachten na een budgetcoach traject? 

Een budgetcoach geeft de werknemer weer grip op zijn financiële situatie. Het belangrijkste doel is; de werknemer weer financieel fit te maken waardoor de werknemer weer kan focussen en energie en plezier heeft voor zijn werk en omgeving. Na afloop van de coaching moet de werknemer  zelfstandig kunnen omgaan met zijn of haar financiën.

 

Het budgetcoach traject wijkt af van de standaard individuele coachingstraject. Wil je deze toevoegen aan je individuele coaching of ben je alleen geïnteresseerd in het aanbieden van budgetcoaching aan je medewerkers, vraag hier een offerte aan. Voor vragen en of meer informatie contact ons via email:  info@onzecoach.nl of bel 085-3030231. 

Coaches Budgetcoaching
Caroline Hertog
Angely van Deursen

Deel deze pagina


Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Gea Huisman en vraag naar de mogelijkheden

Neem contact op       

Andere thema’s

Bewustzijn en zingeving

Bewustzijn en zingeving

In veel studies is aangetoond dat een scherper bewustzijn en een grotere focus op zingeving sterk bijdragen aan geluk. Toch rennen we maar door en staan we te weinig stil bij wat er gebeurt in ons leven. Is dit bij jou ook het geval ...
Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is de basis van een gelukkig leven, of dat nu privé of op het werk is. Bij onvoldoende vertrouwen in eigen kunnen is goed functioneren niet makkelijk. Samen met jouw coach onderzoek je waar precies jouw triggers liggen ...
Coachend leidinggeven

Coachend leidinggeven

Als leidinggevende wil je je medewerkers laten werken vanuit hun eigen talenten. Je wilt ze de ruimte geven om te groeien en bloeien. Daarnaast heb je je team- en organisatietargets in het oog te houden. Dat kan alleen samengaan als ...
// schript for popup2 // script for popup3