Home 9 Achtergrond 9 Therese Corbeij

Therese Corbeij

Persoonlijke ontwikkeling & paardencoaching

Met oprechte belangstelling maakt Thérèse contact, waardoor mensen zich veilig weten om de weg naar binnen te gaan. Ze weet heldere feedback en oefeningen op maat te geven. Haar scherpzinnigheid, oog voor detail, sensitiviteit en doelmatigheid zorgen ervoor dat de coachee snel tot de essentie komt. Bij klanten als DSM, Wehkamp, verschillende grote banken maar bijvoorbeeld ook het Leger des Heils heeft ze haar sporen als coach en trainer verdiend. Het (mogelijk) inzetten van paarden tijdens coaching maakt dat haar coaching een ervaring is die mensen zelfs jaren na dato nog helder op hun netvlies hebben. Zij heeft hierover gepubliceerd in ‘Het groot coachingsmodellen boek’ uitgegeven door GITP. Er zijn in vakbladen diverse artikelen over haar werk geschreven

Achtergrond

Vanuit haar achtergrond in consultancy en training is Therese in 2005 haar eigen bedrijf begonnen met de wens échte verandering en beweging te creëren. Ze combineert in haar bedrijf persoonlijke ontwikkeling met haar passie voor paarden. Haar motto is; als je anderen in de spiegel wilt laten kijken, moet je ook zélf steeds in de spiegel durven kijken.Vanuit deze overtuiging is zij ook zelf aldoor in ontwikkeling en volgt ze veel trainingen en opleidingen in binnen en buitenland. Naast haar werk heeft Therese een bestuursfunctie binnen de organisatie Dress for Succes. Deze organisatie zorgt ervoor dat mensen met een minimum inkomen goed gekleed voor de dag kunnen komen bij hun sollicitatiegesprek. Doel? Ervoor zorgen dat mensen (financieel) onafhankelijk kunnen worden. Het werk dat zij vrijwillig voor DfS doet ligt helemaal in lijn met de loopbaan coaching die zij voor haar klanten doet en haar waarden als mens.

Specialisatie

Niet zelden spelen paarden de hoofdrol in de coachingssessies van Therese. Contact tussen mens en paard is veelzeggend, mits…. de paarden goed worden ‘gelezen’. Dit laatste is een vaardigheid waarin zij uitblinkt. Ook als je niks met paarden hebt kun je van paarden leren. Paarden zijn duidelijk en eerlijk in hun feedback, zonder aanziens des persoons, zonder vooroordelen. Het enige waar ze over oordelen is het feit of ze zich bij jou veilig voelen of niet…. Het werken met de paarden zorgt vaak voor een procesversneller. Wel zo efficiënt dus.

Daarnaast werkt Therese met haar klanten o.a. biografisch, met familie- en organisatieopstellingen en is zij gespecialiseerd in traumawerk.

Review over deze coach

‘Therese heb ik leren kennen als een bijzondere coach en een speciaal mens: warm, confronterend, respectvol en zorgzaam. Zij weet snel tot de kern van de zaak en de mens door te dringen en voelt feilloos aan hoe ver ze kan gaan. Tegelijkertijd wordt het doel niet uit het oog verloren en kan er flexibel worden geschakeld in het programma.’

‘Therese creëert een vertrouwelijke en veilige sfeer waarin ze tot de kern doordringt zonder jouw persoonlijke grenzen te overschrijden. Zij heeft bij mij oude ervaringen en gedachten opnieuw onder de aandacht gebracht – zodanig dat er nieuwe, verrassende inzichten ontstonden. Door deze coaching heb ik de oorzaken van ingesleten gedrag herkend, zodat ik concreet aan de slag kon met gedrag dat ik wilde veranderen. Hoewel de coaching-sessie al meer dan een jaar geleden is, heb ik er wekelijks nog profijt van.

Coachpraktijk locatie

Maastricht

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2017 · Somatic Experience+
2016 · Traumawerk+
2014 · Familieopstellingen vedieping+
2013 · Equine facilitated learning & coaching+
2012 · Loopbaankeuzes & work- life balance+
2012 · Levensloop en Loopbaan+
2011 · vervolgopleiding Familieopstellingen+
2009 · Epona; the way of the horse+
2008 · Opleiding Systemische paardencoaching

Om een aan afspraak in te plannen ga terug naar het kies & boekportaal PlanningsAgenda.

Deel deze pagina


Het (mogelijk) inzetten van paarden tijdens coaching maakt dat haar coaching een ervaring is die mensen zelfs jaren na dato nog helder op hun netvlies hebben.
Coaching Maastricht persoonlijke ontwikkeling Impactvergroten