Home 9 Achtergrond 9 Ruud Joppen

Ruud Joppen

ALLEEN FACE-TO-FACE COACHING

Stress- en time-management, burn-out preventie & persoonlijke effectiviteit

Ruud heeft ruim 40 jaar ervaring op het gebied van werkgerelateerde problematiek. Na zijn doctoraalstudie Psychologie ontwikkelde hij als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RUN) programma’s op het gebied van stress- en time-management, burn-out preventie en persoonlijke effectiviteit. Hij werkte o.a. voor de Nederlandse Spoorwegen, voor omroeporganisaties, waaronder de NOS en voor het bankwezen (Fortis, ABN-Amro). In zijn werk gebruikt hij zijn kennis en achtergrond als Gezondheidszorgpsycholoog BIG en Psychotherapeut BIG. Hij is auteur van het boek ‘Stress herkennen, hanteren en verwerken’ en van de Teleac-cursus ‘Omgaan met stress’.

Achtergrond

Na afronding van zijn studie Psychologie was hij enkele jaren werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker op de Vakgroep Psychologie van Arbeid en Organisatie van de RUN. Als mede-oprichter en -directeur van het Instituut voor Stresshantering coachte hij werknemers (van lager kader tot hoger management) van diverse grote landelijke organisaties en bedrijven. Belangrijke opdrachtgevers waren onder andere de Nederlandse Spoorwegen, omroepverenigingen als NOS, KRO en NCRV, Dow Chemicals, Mees Pierson, Fortis, ABN-Amro, busvervoermaatschappijen en woningbouwverenigingen. Naast zijn werkzaamheden als coach is hij tevens zelfstandig gevestigd gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut BIG.
Publicaties: diverse artikelen in uiteenlopende vakbladen en tijdschriften en auteur van het boek ‘Stress herkennen, hanteren en verwerken’ (Uitgeverij Kosmos) en van de Teleac-cursus ‘Omgaan met stress’ (Uitgeverij Wyrda).

Specialisatie

Iedereen kan in zijn/haar (werk)leven geconfronteerd worden met vragen en problemen.
Met zijn achtergrond als psycholoog met ruim 40 jaar werkervaring, is Ruud Joppen als coach gespecialiseerd in vragen op het snijvlak van leven en werk. U kunt bij hem terecht met vragen over uw (levens)loopbaan (waar sta ik nu en waar wil ik naartoe?), als u meer plezier wilt ervaren in uw werk, met vragen rond (het hervinden van) het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid (draaglast/draagkracht), stress- en time-management, als u wilt werken aan uw zelfvertrouwen of beter voor uzelf wilt opkomen, maar ook als u heeft leren om te gaan met bv. echtscheiding, ontslag of ziekte (verliesverwerking).
Ruud Joppen is een ervaren en energieke coach. Hij werkt steeds vanuit een empathische, respectvolle en accepterende grondhouding, praktisch, transparant, nuchter en concreet aan de door cliënt geformuleerde doelen. Hij brengt de blokkades in kaart en maakt de cliënt bewust van wat hij/zij nodig heeft.

Review over deze coach

Cliënten, verwijzers en collega’s omschrijven Ruud als betrokken, zorgvuldig, empathisch, humorvol, ondersteunend, met een scherpe en analytische maar nooit (ver)oordelende blik en visie.

Uitnodigend en stimulerend om in een veilig werkklimaat als cliënt in beweging te komen en concreet te werken aan gestelde doelen.

Coachpraktijk locatie

Nijmegen

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2018 · Na- en bijscholing, workshops, seminars en cursussen op mijn vakgebied: o.a. coaching-vaardigheden, NLP, stress-, time- en selfmanagementmethoden, burn-outpreventie · Post-Academisch Onderwijs Radboud Universiteit Nijmegen+
1998 · Postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog BIG · RINO-groep Oost-Nederland+
1994 · Postdoctorale opleiding tot Psychotherapeut BIG · RINO-groep Oost-Nederland+
1980 · Doctoraal Klinische Psychologie Radboud Universiteit Nijmegen · Radboud Universiteit Nijmegen (voorheen Katholieke Universiteit Nijmegen)+
1974 · Gymnasium alpha · Collegium Marianum Venlo

Deel deze pagina


"Worden die je bent"