Home 9 Achtergrond 9 Mirjam Hermsen

Mirjam Hermsen

top coach coachexpert coaching Limburg
Persoonlijke effectiviteit & leiderschap, verandering

Mirjam richt zich op het vergroten van zelfsturing. Als u aansluit bij uw waarden en uw kwaliteiten inzet om doelen te bereiken, krijgt u met meer plezier en energie dingen voor elkaar! Mirjam werkt vanuit het principe: ‘Verander wat je kunt veranderen, accepteer de rest’. Hierbij gebruikt Mirjam de Zelfkennismethode (ZKM) en ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Met haar inlevingsvermogen, praktische inslag en humor weet ze snel de kern te raken en u uit te dagen keuzes te maken en gewenste veranderingen te realiseren. Ze helpt u balans te (her)vinden. Na haar studies Mens & Arbeid en Onderwijskunde heeft Mirjam diverse rollen vervult als trainer, opleider, coach en programmamanager. In 2008 startte zij haar eigen bedrijf op het gebied van coaching & advies. Tot haar klanten behoren enkele grote zorg- en onderwijsinstellingen, Ahold, CBS en DSM.

Achtergrond

Na haar studies Mens & Arbeid en Onderwijskunde is Mirjam gestart als trainer-adviseur bij Odyssee. Ze ontwikkelde en verzorgde trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie en teamvorming voor de medezeggenschap. Zij deed dit met name binnen de marktgroep Bouw & Industrie. Bij Hogeschool Zuyd heeft Mirjam als programmanager, docent en coach de Master Personal Leadership in Innovation and Change ontwikkeld en gelanceerd (doelgroep strategisch managers). Ook verzorgde zij daar opleidingen voor het middenkader en operationeel management en was zij projectleider Zuyd voor Professionals. Sinds 2008 richt zij zich vanuit haar eigen bedrijf op het ontwikkelen en uitvoeren van coach-programma’s voor directies, management en medewerkers. De laatste jaren heeft ze o.a. gewerkt voor Levanto, Radar, Land van Horne, Meander, Movare, Meerderweert, SVOPL, ROC Gilde, WML, CBS Deloitte, Ahold en DSM.

Specialisatie

Mirjam werkt met de Zelfkennismethode (ZKM). Dit is een methode waardoor u snel de rode draad van uw gedrag ontdekt en daarbij feilloos inziet welke gevoelens een belangrijke rol spelen. Welke gevoelens werken belemmerend? Welke gevoelens stimuleren juist om zaken aan te pakken? Door inzicht en observatie in het dagelijks leven gaat u de gewenste veranderingen in gang zetten.

Ook werkt ze met ACT. Dit staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is een moderne en wetenschappelijk onderbouwde vorm van begeleiding. ACT helpt om:
– beter om te gaan met belemmeringen door gedachten en gevoelens te accepteren en los te laten;
– stress te reduceren en meer aandacht te hebben voor het hier en nu (mindfulness);
– meer zicht te krijgen op wie u bent en wat u daadwerkelijk wilt, wat u belangrijk vindt.

Review over deze coach

‘Mirjam wist meteen op het juiste in te steken waardoor ik direct het gevoel had dat ze begreep waar het “probleem” zat en waarvoor ik bij haar kwam’.

‘Mirjam heeft mij op geen enkel moment het gevoel gegeven dat ik overdrijf, me aanstel of iets geks zei; alles kon besproken worden’.

‘Ze heeft mij méér over mezelf geleerd dan ik in de 56 jaar daarvoor gedaan heb. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik weer rust in mezelf heb en niet meer alles onder controle hoef te hebben’.

‘Mirjam heeft, door de goede vragen te stellen en aanwijzingen op het juiste moment aan te dragen, een heel grote helpende hand geboden’.

Coachpraktijk locatie

Echt

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2020 · Narratief coach · Storytelling Academy+
2018 · ACT Trainer · See True+
2016 · AI consultant · Keynote Consultancy BV+
2013 · ZKM Organisatie Consultant · Meijer Consulting Groep+
2012 · ZKM Consultant · Reflection & Action+
2004 · Coach · Deïnthe+
1996 · Master Onderwijskunde · Utrecht University+
1993 · Bachelor Studie en loopbaanadvies · Fontys University

Deel deze pagina


'Verander wat je kunt veranderen, accepteer de rest'
top coach coachexpert coaching Limburg