Home 9 Achtergrond 9 Marloes Munsterhuis

Marloes Munsterhuis

Marloes Munsterhuis Coaching Amsterdam verander coach
Persoonlijk leiderschap, verandering & eigenaarschap

Marloes Munsterhuis helpt jou regie te nemen, in je leven en op je werk. Ook daar waar het lastig wordt. Juist daar. De afgelopen 14 jaar werkte ze op het snijvlak van HR & Business bij Heineken, Randstad, Yacht en BMC. In haar werk coachte ze honderden professionals, managers en directieleden op organisatie brede vraagstukken en (persoonlijk) leiderschap. De gemene delers waren altijd verandering, leiderschap en eigenaarschap. Marloes coacht naturel en fris. Ze is in het bezit van een scherpe analyse en sterke intuïtie. In haar ontwikkelprogramma’s en coaching daagt ze je uit en maak helder wat er speelt. Altijd vanuit de oprechte verbinding met jou. Ze coacht oplossingsgericht: verandering begint bij bewustwording. Maar met enkel bewustwording ben je er nog niet. Marloes helpt je niet alleen anders te denken en anders te voelen, maar ook anders te doen.

Achtergrond

Voordat Marloes Munsterhuis haar eigen bedrijf in coaching en leiderschapsontwikkeling begon was ze 14 jaar lang werkzaam in diverse HR en leidinggevende functies bij Heineken, Randstad, Yacht en BMC. In deze functies coachte ze honderden professionals, managers en directies op (persoonlijk) leiderschap en organisatie brede vraagstukken. De laatste jaren coachte ze óók naast haar baan managers en professionals en in 2021 besloot ze volledig voor haar eigen bedrijf te gaan.  Marloes Munsterhuis werkt momenteel samen met Onze Coach op het gebied van coaching & met Nonons op het gebeid van Leiderschap.

Specialisatie

Marloes Munsterhuis richt zich op vraagstukken op het gebied van (persoonlijk) leiderschap bij professionals, managers en directie. Zij werkt daarbij met methodieken als TA, ACT, Voice dialogue, NLP, Systemisch werk en de Theory U.

Voorbeelden van coachvragen waarmee Marloes werkte:
– Mijn functie is complexer geworden, doen wat ik altijd deed werkt niet meer
– Ik zou graag meer impact willen maken op mijn werk
– Ik ben erg kritisch naar mezelf en naar anderen en heb daar last van
– Ik wil me bewuster zijn van mezelf en mijn omgeving
– Als leidinggevende merk ik dat het balanceren tussen verantwoordelijkheid geven en nemen lastig is
– Ik ben privé nog teveel met mijn werk bezig en wil leren loslaten
– Hoe krijg ik mijn medewerkers mee?

Marloes werkt altijd met de driehoek persoon-rol-systeem: we zoomen in op wie je bent (persoon), wat je doet (rol) en in welke werkomgeving (systeem) je dit doet. Dat kan los van elkaar, in de praktijk zijn ze bijna altijd met elkaar verbonden.

Wat zeggen cliënten over deze coach?

“Marloes heeft een bijzonder goed oog op ogenschijnlijke kleine observaties in gedrag en houding, wat een enorme impact en het verschil bij mij heeft gemaakt. Daarnaast kan Marloes theorie en ingewikkelde modellen helder toelichten en begrijpelijk maken voor een ander. Bovenal vind ik haar een prettig mens”
Pieter Bouman Sr Business Controller BMC

“Altijd weet Marloes het verschil te maken door haar verbindende kracht en haar scherpte. Zij houdt je een spiegel voor, begeleidt je op je eigen persoonlijke reis vanuit expertise, door te challengen en op zoek te gaan naar kracht en talent. Ze is scherp en durft de vinger op de zere plek te leggen, altijd vanuit vertrouwen en veiligheid.” – Colette Otten, Directeur Yacht

“Marloes is zelf een veelzijdige leider en is daarom juist een hele sterke coach en begeleider van verandering. Ze weet hoe het is om midden in de hectische omgeving te staan en kent de klappen van de zweep.” – Tineke Meints, HR directeur Capgemini NL

Coachpraktijk locatie

Muiden

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

– NOBCO erkend coach (sr practitioner)
Coach intensive Nonons
Coach intern Nonons
Coachend leidinggeven Nonons
Relatiecoaching Nonons
– Organisatiepsycholoog (WO bachelor en WO master)
– Gecertificeerd Trainer
– Leading Transformation in a digital age (London Business School)
– Veranderkunde (Arend Ardon)
– Leiderschapsprogramma (TIAS NIMBAS)

 

 

 

Deel deze pagina


Ik help jou regie te nemen, in je leven en op je werk. Ook daar waar het lastig wordt. Juist daar.
Marloes Munsterhuis Coaching Amsterdam verander coach