Home 9 Achtergrond 9 Marjoleine jansen

Marjoleine jansen

Persoonlijke effectiviteit  & communicatie  

Bent u op zoek naar een coach die met u meekijkt naar uw profiel? Heb je vragen over uw mate van eigenaarschap – invloed en zelfregie – uw persoonlijke effectiviteit en hoe deze zich uit in gedrag en communicatie? Wit u ook uw leven lang leren en uzelf duurzaam kunnen blijven inzetten? Dan wil Marjoleine samen met u uw mogelijkheden onderzoeken. Wie zij is? Een gedreven en ervaren coach, open en direct, confronterend waar het moet, altijd vanuit de verbinding met u. Zij kijkt met een systemische bril naar uw vraagstuk en werkt oplossings-/resultaat gericht. Als u persoonlijk voor een verandering staat, en u wilt in beweging komen, dan heeft u aan haar een goede coach. Marjoleine is breed inzetbaar en heeft ervaring op alle niveaus binnen de organisatie: of het nu gaat om gedragsontwikkeling, managementskills, leidinggeven of organisatiesensitiviteit. Heeft werkervaring in diverse branches, van Shell, Ahold tot Bidfood, ECT en Post NL

Achtergrond

Marjoleine heeft ruim 20 jaar ervaring als zelfstandig coach: zij werkt zowel op individueel- als team- en organisatieniveau. De focus ligt altijd op gedrag en communicatie. Zij heeft opleidingen gedaan op gebied van Didactische Methodieken, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) Oplossingsgericht Coachen, TeamCoachen vanuit systeemdenken, Reteaming en ConflictCoachen. Voor alle opleidingen is zij gecertificeerd. Vanuit het NOBCO is zij Senior Practitioner geaccrediteerd.

Belangrijkste opdrachtgevers: Shell, ECT, Post NL, Bidfood, Univé en Westfort. Op alle niveaus in de organisatie werkt men graag met haar: van directie, bedrijfsleiders, vestigingsmanagers, leidinggevenden, teamleiders of teamcoördinatoren tot medewerkers.

Specialisatie

Systeemdenken helpt bij het in beweging zetten van een verandering, door aandacht te geven aan de relaties tussen mensen en hun onderlinge interactiepatronen. Gedragspatronen die bijv. samenwerking of verandering in de weg staan, worden zichtbaar gemaakt. Door dit nieuwe (in-)zicht, nemen spanningen af en wordt weerstand opgelost. Er ontstaat ruimte en men ervaart hernieuwde energie. Oplossingsgericht Coachen is een methode waarbij de focus ligt op de oplossing in plaats van de tekortkoming. Het gaat om wat u zelf in de coach relatie inbrengt, het uitgangspunt is dat u zelf beschikt over alle vaardigheden, ideeën en mogelijkheden. Door de manier van vraagstelling leert u deze te ontdekken en in te zetten. In combinatie met het NeuroLinguistisch Programmeren leert u effectiever met uzelf en anderen te communiceren. U ontdekt hoe u over komt en wat de (onbewuste) sturing is achter uw keuzes en gedrag. U leert succesvoller uw doelen te bereiken.

Review over deze coach

Volgens anderen is Marjoleine een coach die met twee benen stevig op de grond staat. Zij typeren haar als recht door zee, open en persoonlijk.

In de feedback leest ze regelmatig dat men haar zorgvuldig en resultaatgericht vindt werken: vanuit wederzijds vertrouwen samen het gewenste doel bereiken.

Haar communicatie wordt als helder, scherp en analytisch ervaren. Cliënten voelen zich gehoord, gezien en erkend, zij zeggen dat dit komt door haar oprechte betrokkenheid en nieuwsgierigheid.

 

Coachpraktijk locatie

Koog aan de Zaan

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2019 · Systemisch Werken · Phoenix+
2014 · Leergang TeamCoaching Systeemdenken · School voor Coaching+
2013 · TeamCoaching vanuit Systeemdenken · Coachboulevard+
2010 · Leergang ConflictCoaching / Geweldloos Communiceren · School voor Coaching+
2008 · Leergang Oplossingsgericht Coachen en Reteaming · Centrum voor Conflicthantering+
1998 · Training Didactische Vaardigheden voor Trainers · Boertien en Partners+
1995 · NLP voor Onderwijs en Training · 4×4 Route | NLP onderwijs

Deel deze pagina


Development is net als koken en hardlopen: het vraagt creatie en discipline Samen ontwikkelen we een werkelijke gedragsverandering met jouw al aanwezige persoonlijheidsingrediënten. Verwijzend naar mijn passies: coachen - koken - hardlopen, in een nutshell "ik als coach"