Home 9 Achtergrond 9 Mariska Beentjes

Mariska Beentjes

Coaching Groningen coach expert
Persoonlijke effectiviteit

Als senior coach begeleidt Mariska voornamelijk managers en specialisten. Vanaf 2001 doet ze dat in functies bij verschillende consultancybureaus waaronder Boertien Consulting en Right Management, vanaf 2010 vanuit haar eigen bureau. Haar brede coachervaring komt o.a. voort uit complexe opdrachten bij grote organisaties als ING, Essent en de Nationale Politie. Mariska’s aanpak kenmerkt zich door een plezierige combinatie van scherp inzicht en warme betrokkenheid.

Achtergrond

Vanuit een achtergrond in P&O consultancy en begeleiding heeft Mariska in de afgelopen 20 jaar gewerkt aan diverse projecten voor verschillende bedrijven. Zij wordt gedreven door mogelijkheden die ze ziet om mensen beter te laten functioneren in een organisatie. Ze snapt en kent de dynamiek in grote en middelgrote organisaties. Als mediator en manager van een intern loopbaanadviescentrum heeft ze gericht gewerkt aan het optimaliseren van werkverhoudingen, persoonlijke inzichten en loopbaanmogelijkheden. Later heeft ze zich bij Right Management kunnen specialiseren op mobiliteitsadvies en leiderschapsontwikkeling. Werkend voor consultancy bureaus kwam zij bij veel grote organisaties (zoals ING, VOPAK, Essent, Provincies) over de vloer en hield zij zich bezig met Management Development, onderzoek naar het (dis)functioneren van afdelingen en outplacement. In haar praktijk als coach is deze rijke ervaring samen met haar vele coachopleidingen een vruchtbare bodem voor gedegen coachwerk.

Specialisatie

Hoe werk je goed samen en hoe effectief is datgene wat je dagelijks doet? Dat zijn samengevat de basisthema’s waar Mariska zich op richt. Die thema’s zijn eenvoudig in hun vorm en soms complex in hun uitwerking. Mariska helpt je na te denken over je eigen handelen en het effect ervan (op anderen, op je resultaten, etc). Ze leert je te kijken naar je eigen patronen en waar deze je helpen of juist tegenwerken. Ze laat je ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn om invloed uit te oefenen op je omgeving. Vanzelfsprekend neemt ze daarin mee dat het leven uit meer bestaat dan werk alleen: werk en privé beïnvloeden elkaar wederzijds. Mariska creëert voor jou een leeromgeving waarin je vraag centraal staat en waarin acceptatie, humor, respect, keuzevrijheid, oprechtheid en directheid leiden naar een resultaat waar je weer een tijd mee vooruit kunt.
Bel haar gerust even om kennis te maken.

Reviews over deze coach

Haar cliënten waarderen de manier waarop zij diepgang aanbrengt in de gesprekken en tegelijkertijd met humor zaken weet te relativeren. Zij weet de dynamiek tussen de client en de ander bloot te leggen. Dit geeft hen inzicht in de manier waarop zij deze kunnen beïnvloeden. Mede daardoor ervaren cliënten haar als waardenvrij. Het is niet goed of fout hooguit minder effectief.

Coachpraktijk locatie

Groningen

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2014 · Systhemisch werken voor coaches
2010 · Certificering Instrumenten PiCompany
2008 · Lea 360° MRG Amsterdam
1997 · Vervolgopleiding Mediator
1996 · Opleiding tot Mediator
1995 · Voortgezette Opleiding P&O Amsterdam

Deel deze pagina


'Ruimte creëren, je keuzemogelijkheden vergroten en zelf weer regie nemen daar knapt elk mens van op. '
Coaching Groningen coach expert