Home 9 Achtergrond 9 Marieke Tiedink

Marieke Tiedink

Loopbaancoaching ontwikkeling
Loopbaancoaching, werk/ prive balans & persoonlijke ontwikkeling

Marieke Tiedink is registerpsycholoog NIP. Ze begeleidt medewerkers en leidinggevenden bij:
– actuele thema’s in de huidige functie,
– stress en overbelasting
– twijfels of vragen betreffende een volgende loopbaanstap.

Op methodische wijze helpt ze het voor iedere persoon unieke samenspel tussen denken, voelen en handelen te onderzoeken. Gedragspatronen en belemmeringen worden inzichtelijk en vanuit uw eigenheid en vitaliteit ontstaan oplossingen en nieuwe invalshoeken. Marieke begeleidt mensen op persoonlijke wijze en met humor. Ze is hartelijk, geeft heldere feedback en werkt met concrete casussen, gerichte oefeningen en genormeerde vragenlijsten. Ze kijkt naar jou én naar je omgeving. Klanten waarvoor ze al jaren werkt zijn o.a. Aspen (voorheen Organon/Merck), Wageningen Universiteit en Researchcenter (WUR), Teijin Aramid B.V., Cito B.V. en Scouting Nederland.

Achtergrond

Marieke is in 1995 afgestudeerd als arbeid- en organisatiepsycholoog. Een theoretische opleiding, waarna ze in de praktijk en met ondersteuning van diverse postdoctorale training en opleiding het vak van coach, assessmentpsycholoog en loopbaancoach heeft geleerd. Ze begon bij adviesbureau Schnitker en Voortman, heeft daarna als beleidsadviseur en intern mobiliteitscoach gewerkt bij Start BV en heeft in 2005 haar eigen bureau opgericht. Vakinhoudelijk heeft ze zich de laatste 15 jaar gespecialiseerd als lichaamswerkend psycholoog. Nevenactiviteiten zijn het mede bouwen van het raamwerk van de opleiding ‘De psychologie van het lichaam’, programma-ondersteuning bij Buro van Laar, en het doceren van het vak Psychologie bij een yoga-opleiding.

Specialisatie

Marieke werkt met veel verschillende modellen en coachtechnieken, die zij zich in de loop van de jaren heeft eigengemaakt. Centraal bij haar staan de lichaamsgerichte methodieken van het 7-kwaliteitenpalet®. Zij luistert en kijkt naar uw verbale en non-verbale communicatie en vraagt hierop door. Ze geeft weer wat ze hoort en ziet. Deze feedback helpt u om uw diepere wijsheid te volgen en te integreren in werk en privé. Het resultaat daarvan is meer vitaliteit en balans op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

Reviews over deze coach

‘Je hebt me echt handvatten gegeven om aan de slag te gaan!’

”Bij Marieke kwam ik door een referentie van een collega omdat ik hulp nodig had bij het verlagen van mijn stress-niveau. Van begin af aan een leuke persoonlijke klik, waarbij het bij mij meteen opviel dat Marieke veel aandacht heeft voor non-verbale communicatie en goed benoemt wat ze ziet. Soms confronterend, maar vooral erg spot on, en nooit aanvallend.”

”Ik ben erg tevreden over het hele coaching traject, vooral dat het zo op de persoon wordt aangepast.”

”Ik heb Marieke leren kennen als een zeer professionele coach, die mij vertrouwen in mijzelf en handvatten heeft gegeven om een moeilijke fase in mijn loopbaan tijdens een reorganisatie goed en succesvol te doorstaan. Zij heeft mij geleerd om te reflecteren en meer bewust te worden hoe ik het communicatieproces positief kan versterken en beïnvloeden.”

”Ik ben erg blij met de resultaten en had niet verwacht dit in drie sessies te kunnen bereiken.”

Coachpraktijk locatie

Utrecht

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2021 · Doorgaande professionalisering 7-kwaliteitenpalet® · Annet van Laar+
2015 · Level 1 Training in Affect dysregulation, survival defenses and traumatic memory · Sensorimotor Psychotherapy Institute+
2013 · Psychologie van Arbeid en Gezondheid · Open Universiteit+
2010 · Het lichaam en de psycholoog · NIP en GITP-PAO+
2009 · Mindfulness · Ity Hardy+
2006 · Oplossingsgerichte Kortdurende Psychotherapie · PAO+
1997 · Basiscursus Gedragstherapie · GITP-PAO+
1995 · Psychologie van Arbeid en Organisatie · Radboud Universiteit

Deel deze pagina


Je doelen bereiken met hoofd, hart en buik.
Loopbaancoaching ontwikkeling