Home 9 Achtergrond 9 Margreet van Persie

Margreet van Persie

Margreet van Persie- veerkracht_organisatiecoaching_coaching Harderwijk
Communicatie, intervisie- & team coaching |Executive coach

Coaching door Margreet van Persie is gericht op het in veerkracht leren omgaan met een ‘imperfecte’ realiteit. Daarbij baseert ze zich zowel op klassieke als op moderne leermeesters, alsmede op haar levens- en werkervaringen. Ze heeft een communicatieve, bedrijfskundige en managementachtergrond. “Om beter met anderen te kunnen omgaan, begint het ermee om jezelf beter te leren kennen.” Zelfkennis en het vermogen om te reageren voorbij je eigen primaire en emotionele reflexen (vechten, vluchten, verkrampen) zijn de essentiële ingrediënten van (zelf)leiderschap. Een van haar specialisaties is ‘Inquiry based stress reduction’, een werkwijze die effectief is om jezelf beter te leren kennen. Een van haar motto’s: “Waar je struikelt, ligt je schat”. Ze is ruim 10 jaar werkzaam als individueel coach. Haar werkterrein is inmiddels uitgebreid naar intervisiecoaching, team- en organisatiecoaching, training op het gebied van coaching.

Achtergrond

Margreet heeft – na haar universitaire opleiding als taalkundige – de zakelijke dienstverlening als professionele achtergrond. Ze is bijna 15 jaar partner/directeur geweest van twee communicatie- en organisatieadviesbureaus. Als interim manager heeft ze een aantal jaren veranderopdrachten gedaan op stafafdelingen. Ze is geaccrediteerd als European Master Practitioner Coach en sinds een jaar trained assessor voor coaches die zich willen laten accrediteren. Daaruit blijkt dat zij haar eigen voortdurende professionalisering belangrijk vindt en ook graag een bijdrage levert aan de professionalisering van het coachvak. Als individueel en teamcoach werkt ze o.a. voor PWC, Ahold, CTAC, Flora Holland, Rijks Vastgoedbedrijf, Kadaster, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Haagse Hogeschool en Isala Zwolle.

Specialisatie

Margreet werkt met mensen in organisaties die een vraag of verlangen hebben rond persoonlijk leiderschap. Dat is niet voorbehouden aan leidinggevenden, maar geldt voor iedereen die met (meer) effectiviteit en (meer) plezier wil werken en leven. Bereidheid tot zelfreflectie is een voorwaarde.  Margreet is internationaal gecertificeerd in ‘Inquiry Based Stress Reduction’ (The Work van Byron Katie). Dit is een werkwijze die leidt tot stresspreventie en -reductie. Als geregistreerd coach maakt ze gebruik van Transformational Presence in Leadership: een benadering die een verbinding maakt tussen hoofd (ratio) en hart (intuïtie). Ook zet ze geregeld in: Kernkwaliteiten, Geweldloze Communicatie (voor oordeelsvrije feedback) en Voice Dialogue. In teams met (taaie) vragen over visie, missie en strategie of telkens terugkerende kwesties werkt ze op basis van het Socratisch gesprek: een onderzoekende werkwijze die leidt tot inzicht in en consensus over waarden en leidende principes.

Reviews over deze coach

“Ik heb de coaching als zeer positief ervaren. En heb mijn doelen zeker kunnen bereiken.”

“Margreet is met recht een executive coach. Als leidinggevende van een semi-publieke organisatie van 180 medewerkers stelde ze mij in staat om het coachtraject als het ware om mij en de doelstelling van het traject heen te vouwen. Ze is sterk analytisch, in staat om cognitief op hoog niveau te sparren op persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken en in een hoog tempo te schakelen. Ik beveel haar ten zeerste aan voor iedere leidinggevende die verder wil groeien in het vergroten van zijn/haar effectiviteit als leidinggevende.”

“De manier van coachen is een heel natuurlijke manier. Het lijkt een gesprek, het wordt soms een vraag of een oefening. Het zijn voor mij intensieve gesprekken waarbij ik hard aan het werk ben om na te denken over mijn handelen of niet-handelen.”

“Margreet weet theorie en praktijk zeer goed te combineren. De oefeningen en gesprekken zijn persoonlijk en met oprechte aandacht.”

Coachpraktijk locatie

Utrecht, Zwolle

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2018 · Socratische dialoog · Internationale School voor Wijsbegeerte, Leusden+
2018 · Stoicijnse levenskunst · Internationale School voor Wijsbegeerte, Leusden+
2017 · Wim Hof methode · Veerkracht Academy+
2016 · eCourse The Work · Institute for The Work, Ojai (USA)+
2016 · eCourse The Work · Institute for The Work, Ojai (USA)+
2016 · The School for The Work · Institute for The Work, Ojai (USA)+
2015 · EMCC | EIA trained assessor · European Mentoring and Coaching Council, London+
2015 · Supervised mentoring in coaching · Transformational Presence Organization, Boston (USA)+
2014 · Transformational Presence in Leadership · Transformational Presence Organization, Boston (USA)+
2013 · Voice Dialogue · Het Balkon+
2011 · Inquiry Based Stress Reduction · Institute for The Work, Ojai (USA)+
2008 · Basistrainingen Geweldloze Communicatie · Ai Opener, Rotterdam+
2007 · The Working Coach · The Working Coach, Bussum+
2005 · Interventiekunde · Instituut voor Organisatie- en Groepspsychologie, Hilversum+
2003 · Organisatiekunde · Instituut voor Bedrijfskundige Opleidingen, Leusden (IBO)+

 

Deel deze pagina


"Waar je struikelt, ligt je schat."
Margreet van Persie- veerkracht_organisatiecoaching_coaching Harderwijk