Home 9 Achtergrond 9 Karla Wieringa

Karla Wieringa

Karla Wieringa-Coaching Amsterdam_directiecoach
Personal-, leiderschaps- en loopbaan coach

Karla werkt sinds 2006 als personal-, leiderschaps- en loopbaan coach. Ze is gestart bij van Ede & Partners (career counseling) en het Johan Cruijff Institute. En naast OnzeCoach is ze o.a. nog aangesloten bij de Baak (leiderschap & persoonlijke ontwikkeling).

Als senior coach begeleidt zij mensen met vragen op het gebied van persoonlijk & transformationeel leiderschap.

Thema’s en voorbeelden:
*bewustwording van talenten(waarden/kernkwaliteiten en drijfveren)
Wat past echt bij mij?
*profilering & personal branding
Hoe laat ik mezelf horen & zien?
*werk-privé balans
Hoe houd ik de balans tussen wat ik wil/kan en wat er gevraagd wordt?
*communicatie
Hoe creëer ik draagvlak en neem ik mensen mee?
*loopbaanontwikkeling/carrière-kansen
Wat is mijn volgende stap?
Haar brede ervaring, en kennis van diverse coachings modellen, bekrachtigen de cliënt in zijn talent en moedigen aan in het zetten van nieuwe stappen.

Achtergrond

De eerste carrière van Karla was die van professioneel theatermaker en speler.
In 2006, bij de oprichting van haar eigen praktijk en na haar 3-jarige coach opleiding bij Phoenix, heeft ze met kennis van verschillende methodieken, een ervaringsgerichte en praktische coach-methode ontwikkeld.
Bij van Ede & Partners heeft ze, naast het individueel begeleiden van cliënten, ook trainingen ontwikkeld en gegeven aan groepen bijvoorbeeld: solliciteren, netwerken, Personal Branding, Profilering, Presentatie en (vrouwelijk) Leiderschap.
Kernpunten: krachtig, warm, creatief en open.
Motto: Kiezen is kracht. Kijken naar wat wèl werkt.

Opdrachtgevers o.a.: ABNAMRO, Ahold, onderwijs, KLM, overheid, zakelijke dienstverlening.

De gesprekken met Karla vinden plaats in haar kantoor in Amsterdam(vrije parkeerplaats) met uitzicht op water en veel groen, maar vooral op bewustwording, kansen en mogelijkheden.

Specialisatie

Karla werkt met verbinding brengen tussen hoofd (denken), buik (voelen) en hart (weten). De praktijk leert ook dat het belangrijk is duidelijk te hebben wat uw waarden, drijfveren en kwaliteiten zijn. Zij vormen een basis van waaruit u de regie over uw leven & loopbaan weer op kunt pakken en waarmee u kunt communiceren en uzelf laten horen en zien. Als gecertificeerd leiderschaps-coach/ trainer is ze altijd geboeid door de onderliggende patronen en overtuigingen. Hoe dienen die de mens en de organisatie?
Ze kan goed spiegelen en iemand vertrouwen geven, bekrachtigen in zijn of haar talent. Ze werkt altijd toe naar concretisering van gestelde verlangens en doelen met gerichte opdrachten en/of een stappenplan. Het mooiste aan het vak voor haar is wanneer mensen zich (weer) ten volle durven laten horen en zien met waar ze voor staan in hun leven en werk.

Reviews over deze coach

“Ze gaf opdrachten, o.a. met anderen over mezelf en mijn werk te praten, zichtbaar te zijn. Dat heeft geresulteerd in de promotie die ik zo graag wilde”.
” Ik heb weer helder in beeld waar ik voor sta, wat ik goed kan en wat ik wil bereiken voor mezelf, maar ook voor de organisatie”.
“ Ze kijkt samen met jou terug èn vooruit, geeft confronterende feedback (met humor) en is een goede gesprekspartner bij mijn leiderschaps-vraagstukken.”
“ De heldere modellen en voorbeelden waar ze mee werkt zorgden ervoor dat ik heel snel begreep welke patronen voor en welke tegen me werken. Voor mezelf en voor de ander. De communicatie met en binnen mijn team loopt nu veel beter”.
“ Ik voelde me meteen op mijn gemak, ze heeft gevoel voor humor èn weet de gevoelige snaar te raken. Ik ga altijd met meer energie weg dan dat ik kwam”.

 

Coachpraktijk locatie

Amsterdam

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2016 · Basis ACT gedragstherapie (certificering) · See True Mindfulness+
2015 · The center for Transformational Presence & Leadership coaching(certified) · The center for Transformational Presence+
2013 · TA masterclass + certificering · Phoenix opleidingen+
2010 · 3-jarige opleiding in Professionele communicatie & begeleiding(SPHBO + certificaten) · Phoenix Opleidingen+

Deel deze pagina


Karla werkt met verbinding brengen tussen hoofd (denken), buik (voelen) en hart (weten)
Karla Wieringa-Coaching Amsterdam_directiecoach