Home 9 Achtergrond 9 Joanke Sierksma

Joanke Sierksma

Burn-out, assertiviteit en loopbaanontwikkeling 

De Essentie betekent de kern, het wezenlijke. Daar draait het ook om in het leven van alledag.  Ik werk voornamelijk individueel en ieder traject is maatwerk, immers ieder mens is anders en iedereen heeft andere oplossingen nodig. Wanneer je om wat voor reden dan ook de verbinding met jezelf kwijt raakt, ben je ook uit verbinding met jouw essentie. Hiervoor ervaar je stress, voelt het leven als zwaar en moeizaam. Mijn uitgangspunt is dat ik als coach en stressconsultant een tijdje meeloop op je levenspad. Samen gaan we op zoek naar de voor jou juiste balans. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in staat is de regie in zijn eigen leven (en werk) op zich te nemen, maar soms hebben mensen hulp nodig om zelf weer het heft in handen te kunnen nemen. Want wat is er mooier als je zelf op eigen kracht jouw koers kunt bepalen, zodat je het leukste wat je kunt worden, jezelf is !

Achtergrond

Jarenlang heb ik gewerkt in de advocatuur, het uitzendwezen en nog een aantal jaren in de accountancy met tot slot een uitstapje naar de architectuur. Na jaren van heel hard werken kreeg ik een paar flinke persoonlijke verliezen voor mijn kiezen en bleek dat hard werken niet de oplossing was om daarmee om te gaan. Ik had een stevige burn-out en ik geen idee wat me overkwam. Achteraf is dit een leerzame periode geweest. Op het moment zelf was het om hopeloos van te worden. Dit was het moment om het roer om te gooien en na mijn herstel anderen te ondersteunen bij het herstellen van hun overspannenheid / burn-out. Of nog beter, te voorkomen dat het zover komt. Dit doe ik sinds 2004 vanuit mijn eigen praktijk. Gevolgde opleidingen: NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Coaching, Stressconsultancy, Systemisch Werk, Solution Focused Therapie en Loopbaanbegeleiding. Ik werk / hebt gewerkt voor o.a. Omrin, CSK (nu DSM), Sweco, Essity, diverse gemeenten en diverse zorginstellingen.

Specialisatie

Ik ben gespecialiseerd in stress in de breedste zin van het woord. Ik begeleid veelal mensen die zich overbelast voelen, overspannen zijn of een burn-out hebben. Zowel in werk als privé. Daarnaast zijn er veel andere thema’s waardoor mensen stress ervaren en zich door mij laten coachen. Zingevingsvraagstukken, assertiviteit, zelfvertrouwen en loopbaanontwikkeling zijn ook thema’s die bij mij in goede handen zijn. Ik zet verschillende methodes en technieken in. Ik ga altijd op zoek naar de voor mijn client best passende aanpak. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in systemisch werk (ook wel bekend onder familie-opstellingen), zodat ik ook coach o.b.v. de systemische principes. Verder is NLP, ACT, en oplossingsgericht werken onderdeel van mijn aanpak.

Reviews over deze coach

Door haar manier van werken met mij heb ik (her)ontdekt dat ik minder streng voor mezelf mag zijn, er als mens mag zijn én meer te kijken naar de dingen die ik wél heb bereikt. Een andere manier van kijken naar mezelf en daardoor ook naar anderen. Het traject dat ik heb gevolgd bij Joanke heeft ervoor gezorgd dat ik meer inzicht in mezelf heb gekregen en daardoor dichter bij mezelf blijf. Bovendien lukt het me beter om richting te geven aan mijn leven en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen.

De coaching van Joanke heeft absoluut bijgedragen aan een goede re-integratie en ik heb er nog steeds profijt van in de vorm van duidelijk grenzen aangeven, meer delegeren, minder perfectionistisch/meer relativerend.

Door de coaching van Joanke Sierksma heb ik geleerd mijn gevoel en verstand weer te scheiden, mijn grenzen te ontdekken, mijn emotie te controleren en te genieten waar het in het dagelijkse leven om gaat; hoofdzaken en bijzaken van elkaar scheiden.

Coachpraktijk locatie

Leeuwarden

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2021 · De kracht van schrijven in Coaching · Sarah Muiderman+
2019 · Masterclass Illes & Symptons · Hellinger Institut / Stephan Hausner+
2018 · Masterclass LIP opstellingen · Hellinger Instituut+
2016 · Masteropleiding Familie Opstellingen · Hellinger Instituut+
2016 · PSBK · Con Amore+
2014 · Slaapcoach · Saraja Slaapcursus+
2012 · Systemisch Coachen · Hellinger Instituut+
2012 · Constellations with Illness and Symptoms · Hellingen Instituut / Stephan Hausner+
2012 · Masterclass Het Wetende Veld · NTI NLP+
2011 · Organisatieopstellingen voor familieopstellers · Hellinger Instituut+
2010 · Systemische Structuur Opstellingen · NTINLP / Mathias von Varga+
2010 · Begeleiding Familieopstellingen · NTINLP+
2008 · Stress & Burn-out · Flow Wolf+
2008 · Basis Systemisch Werk · NTINLP+
2006 · Loopbaanbegeleiding · Instituut drs. R. IJntema+
2005 · Oriëntatie Systemisch Werken · Kern & Werk+
2004 · NLP Coach · NTI NLP+
2004 · Stressconsultant · Opleidingsinstituut Van den Berg+
2003 · NLP Master · NTINLP+
2002 · NLP Practitioner · NTINLP

 

Deel deze pagina


"Het leukste dat je kunt worden is jezelf!