Home 9 Achtergrond 9 Elvira Lesman

Elvira Lesman

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Elvira heeft een veelzijdige achtergrond in de psychologie en is al ruim 20 jaar ‘innerlijk procesbegeleider’. Sinds 1992 heeft ze haar eigen praktijk . Ze heeft particulieren gecoacht met hun vragen over persoonlijke en/of professionele ontwikkeling maar ook medewerkers van grote organisaties zoals Shell en Abbot Healthcare. Sinds een aantal jaar is ze verbonden aan een zorginstelling waar ze professionals, artsen, psychologen en managers coacht, traint en begeleidt. Haar talent is aansluiten bij ieders unieke manier van zijn. Haar werkstijl is naturel, concreet en diepgaand. Haar benadering is open, warm en helder. Zo blijken soms de meest ingewikkelde zaken opvallend helder en werkbaar te zijn.

Achtergrond

Elvira is een aantal jaar verbonden geweest aan een groot personeel- en organisatiebureau (POSG) als trainer en seniorcoach. Voor een landelijk opererende zorginstelling ondersteunt ze leer-en ontwikkelingsprocessen voor zorgprofessionals en coacht ze bij verschillende vestigingen het management. Verder is zij als docent betrokken bij ALBA-Academie, een geaccrediteerde coachopleiding. Daar leidt ze studenten op tot coach. Daarnaast heeft ze al geruime tijd een eigen coachpraktijk waar ze mensen begeleidt.

Publicaties: In eigen beheer uitgegeven.

Besluiten als een Tijger (april 2010)
In ‘Besluiten als een tijger’ kijken we naar hoe we besluiten kunnen nemen, wat ons hier in bemoeilijkt en hoe we daar mee om kunnen gaan.

Vlinder en Cocon
Elvira Lesman, May 2011 Tekst en Fotografie
‘vlinder en cocon’ : volledig-zijn in de weerbarstigheid van het leven’ wat ons daarin hindert en hoe onze ervaringen behulpzaam kunnen zijn.

Specialisatie

In haar praktijk ziet Elvira nu vooral stress gerelateerde vragen. Het werk vraagt veel en de onzekerheid van veel medewerkers neemt toe in deze hectische tijden. Maar ook privé komen mensen vaker onder druk te staan. Of het nu gaat over levens- of werk gerelateerde vragen, de kern is: wie ben jij, hoe wil jij je leven leiden, hoe verhoud je je tot je omgeving? Wat belemmert jou? Wat zijn jouw waarden en hoe wil je die vormgeven zodat je voldoening kan ervaren en weer plezier in het werk? Elvira gaat direct naar de kern, vriendelijk en doortastend. Ze ‘ziet’ je, is concreet, praktisch en diepgaand.

Elvira helpt je in korte tijd om weer in evenwicht te komen. Je leert jezelf en de gebeurtenissen begrijpen. Je gaat je ook beter over jezelf te voelen. Daardoor verbeteren ook je (werk)relaties. Doordat je weet wat jij wil en jouw talenten echt kan inzetten hervind je je plezier en voldoening in het werk en je privé.

Reviews over deze coach

Klanten zeggen over haar dat ze warm, open en helder is. Dat ze de essentie heel praktisch kan vertalen. Laatst zei iemand: “Jij sprak met mij iedere keer zo zonder oordeel dat sterkte mij in mijn zelfvertrouwen. Waardering van anderen krijgen is fijn, maar mezelf waarderen in al mijn aspecten dat voelt pas echt goed!”

Coachpraktijk locatie

Ulvenhout

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2014 · EMDR+
2014 · de kracht van kwetsbaarheid+
2012 · Voice drama+
2012 · MBTI+
2011 · Voice dialogue deel 1, 2 en 3+
2011 · Jungiaans psychologie+
2009 · Klinische en gezondheidspsychologie+
2001 · Oplossingsgerichte coaching
2000 · Loopbaancoaching+
1995 · Opleiding begeleiden van transformatieprocessen+
1991 · Opleiding tot lichaamsgericht therapeut
1989 · Opleiding tot gestalttherapeut+

 

Deel deze pagina


Elvira helpt je in korte tijd om weer in evenwicht te komen. Je leert jezelf en de gebeurtenissen begrijpen. Je gaat je ook beter over jezelf te voelen.