Home 9 Achtergrond 9 Ellen Lesscher

Ellen Lesscher

Persoonlijke ontwikkeling, Samenwerking & Teamcoaching

25 Jaar werkzaam in het vak; een ervaren en enthousiaste coach in hart en nieren. Na haar studie Communicatiewetenschap, heeft Ellen zich ontwikkeld tot communicatietrainer en vervolgens tot coach en teamcoach. Zij begeleidt medewerkers en leidinggevenden die met diverse vragen komen, zoals: hoe manage ik mijn tijd, grenzen stellen, vergroten van het zelfvertrouwen, balans houden werk-privé, hoe pak ik dit (team)gesprek aan, is dit de juiste functie/werk? Daarnaast begeleidt zij teams op thema’s zoals onderlinge samenwerking, zelfsturing, hoe worden we ondernemender, innovatiever. Zij werkt(e) voor diverse bedrijven en organisaties zoals DSM, Isala Klinieken, lokale overheden en het MKB. Haar stijl van coachen is natuurlijk, doortastend en praktijkgericht. Op een respectvolle manier weet zij mensen te confronteren met hun gedrag. Door haar internationale ervaring (o.a. Indonesië, Moldavië, Zwitserland en Tanzania) werkt zij graag met mensen uit verschillende culturen.

Achtergrond

Na haar studie Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit, is zij opgeleid tot communicatietrainer. Zij heeft als trainer en sinds 1998 ook als coach gewerkt in de Agri en Foodbusiness (ICT, Gategourmet – Cateraar Schiphol, Struik Foods). Zij voerde freelance projecten uit voor o.a. Edah, Novib, DHV. Vervolgens is zij werkzaam geweest bij Arbo Unie als arbeid en organisatie adviseur. Daarna heeft zij ruim 10 jaar gewerkt als coach en ook trainer bij Intend, gericht op werk en psychische gezondheid, alvorens zij de beslissing nam zelfstandig ondernemer te worden. Ook verricht zij met enige regelmaat teamcoachopdrachten. Klanten waar zij o.a. voor werkt(e) zijn Isala Klinieken, Hogeschool Windesheim, DSM, ABN AMRO, lokale overheden, en Industrie (o.a. Fokker). In het MKB werkt zij als ondernemerscoach. Ellen heeft ruime ervaring in het coachen op verschillende niveaus in de organisatie: van (midden)management, medewerkers in de uitvoering tot en met specialisten en directie.

Specialisatie

Ellen werkt met verschillende methodieken. Bovenal kenmerkt haar werkwijze zich door (gesprekken) te oefenen waardoor de spiegel voorgehouden wordt. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij haar. Ze kan systemisch werken door een organisatieopstelling te doen, ze gebruikt de oplossingsgerichte methodiek die de focus heeft op wat wél werkt in plaats wat niet en ze gebruikt principes vanuit de appreciative inquiry (AI) waar je leert waarderend te kijken en handelen. Ook heeft Ellen ervaring met coaching van mensen met autisme en adhd.

Reviews over deze coach

‘Erg prettig in omgang, vertrouwd en professioneel’

‘Heftig waren sommige confrontaties, maar het betekende geen gezichtsverlies, ik mag er zijn en dat voelt fijn!’

‘Ik vind het mooi hoe je ook met me meedacht hoe ik de coaching kan blijven gebruiken, ook nu het traject is afgelopen. Door bijvoorbeeld af en toe coaching met mezelf toe te passen.’

 

Coachpraktijk locatie

Zwolle

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2021 · ACT Acceptance & Commitment Therapy · ACT GUIDE+
2020 · Therapie in Beeld · Gerrie Reijersen Van Buuren+
2019 · Deep Democracy Level 1 · Human Dimensions+
2017 · Online Leren Faciliteren, Virtual Classroom, Atsync+
2015 · Hercertificering HR Tool Careerscan, Pi Company+
2014 · Opleiding tot Healthywork Coach, Healthy Work+
2012 · Opleiding Systeemdynamiek in Organisaties, Bert Hellinger Instituut+
2009 · Basistraining Oplossingsgericht Werken, Dimence+
2008 · Teamcoachtechnieken 2, School voor Coaching+
1999 · Personal Energy Management Instructor, Action for Excellence International+
1995 · Bewijs van voldoende didactische voorbereiding voor het HBO, WUR Wageningen+
1993 · Opleiding tot Communicatietrainer, ITV-WUR Wageningen+
1991 · Doctoraal Communicatiewetenschap, RU Nijmegen+

Deel deze pagina


We zouden andere dingen kunnen doen als we minder dingen voor onmogelijk hielden"