Home 9 Achtergrond 9 Carolien Wessels

Carolien Wessels

Persoonlijke ontwikkeling,werk-prive balans & coachend leiderschap | Wandelcoach

Carolien denkt in mogelijkheden en oplossingen, is transparant en komt snel tot de kern van de hulpvraag. Ze is intuïtief én staat met beide benen op de grond. Sinds 2012 werkt ze vanuit haar eigen coachingspraktijk voor verschillende opdrachtgevers, waaronder MST, Rabobank en Universiteit Twente. Haar focus ligt op persoonlijke ontwikkeling, een prettige werk-privé balans, communicatie, sociale interactie en coachend leiderschap van hoger opgeleide professionals. Carolien is geschoold in de Cliëntgerichte Therapie, waarbij onvoorwaardelijke acceptatie, empathie en echtheid voorop staan binnen de relatie tussen de coach en de cliënt. Ze wordt blij van wandelcoaching, wat een fijne manier is voor cliënten om letterlijk én figuurlijk in beweging te komen. Welke vraag u ook heeft, een oplossing is vaak dichterbij dan u denkt. Haar doel is om u hierbij te begeleiden, waardoor u weer lekker in uw vel zit en beter functioneert, zowel in uw werk als privé.

Achtergrond

Voordat Carolien zich heeft gevestigd als zelfstandig coach en counselor, heeft ze ruim 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Carolien heeft met haar achtergrond in communicatie veel verandertrajecten begeleidt binnen de Rabobank. Vanuit haar rol als communicatiemanager fungeerde ze als verbindende factor tussen directie en werknemers. Aansluitend heeft ze ervaring opgedaan als leidinggevende bij een aantal non-profitorganisaties. Bij alle functies die Carolien heeft vervuld, stond voor haar de mens centraal. Dit inzicht heeft haar geïnspireerd tot het volgen van de opleiding tot master coach en master counselor aan het Europees Instituut/De Baak. Door haar werkervaring binnen de verschillende bedrijfsculturen weet Carolien makkelijk contact te maken en een sfeer van openheid te creëren, waardoor er snel sprake is van wederzijds vertrouwen. Carolien werkt voor de Rabobank, Universiteit Twente, MST, Verzekeraars, advocatenkantoren, ingenieursbureaus, huisartsen en particulieren.

Specialisatie

Carolien inspireert en stimuleert mensen om hen te helpen ontdekken wie ze zijn en hoe zij willen leven en werken. Wanneer mensen te veel afdrijven van wat zij willen of wat belangrijk is voor hén, dan kunnen er verschillende ongemakken ontstaan. Deze uiten zich vaak in stress, piekeren, gespannen zijn, te veel verantwoordelijkheid of werkdruk ervaren, moeilijk keuzes kunnen maken, onzeker zijn of steeds weer dezelfde conflicten ervaren in verschillende situaties. Wanneer u door de bomen het bos niet meer ziet, is Carolien de juiste persoon. Met plezier schept ze orde in de chaos, waardoor u weer overzicht krijgt. Dit doet ze op een lichte en luchtige wijze, zonder zwaardere problematiek uit de weg te gaan. Ze kijkt hiernaar met een systemische blik; veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. Carolien helpt mensen om inzicht te krijgen in belemmerende patronen én hoe je deze kan doorbreken.

Reviews over deze coach

Carolien is een hele prettige coach. Ze is helder, straalt rust uit en weet door haar scherpe observaties snel de vinger op de zere plek te leggen. Ook het wandelen is me goed bevallen. Ik ging letterlijk zwabberen, had dit niet door, maar toen Carolien me er op wees besefte ik ineens dat ik helemaal niet doelgericht bezig was. Confronterend en effectief!

Het is bij haar erg makkelijk geweest om open te zijn, ik heb niet de belemmering gevoeld die ik bij andere therapeuten dikwijls wel ervaren heb.

Carolien heeft mij mentaal in beweging gezet. Ik ben bij haar gekomen zonder richting en met veel vragen over werk & ambitie, persoonlijk toekomstperspectief en begeleiding in rouwverwerking. Doordat ze mij met veel rust de juiste en gerichte vragen wist te stellen, kreeg ik veel inzichten die mijn leven positief hebben veranderd.

Het was erg prettig om met haar te sparren. Ik ben dankbaar dat ik haar heb mogen leren kennen en voor de richting die ze mij (weer terug) heeft gegeven.

Coachpraktijk locatie

Hengelo

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2022 · Motiverende gespreksvoering
2012 · Master Coach & Master Counselor · Europees Instituut / De Baak
1998 · Nima PR-B · Van der Hilst+
1995 · HEAO Economie & Management · Heao

Om een aan afspraak in te plannen ga terug naar het kies & boekportaal PlanningsAgenda.

Deel deze pagina


"Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren"
Coaching Oversijssel coachend leiderschap coach professional