Home 9 Achtergrond 9 Bertine van Hoof

Bertine van Hoof

Directie coaching managment coach intervisie coach Amsterdam
Loopbaanvragen & persoonlijk leiderschap | Executive coach

Loopbaanvragen, (persoonlijk) leiderschap, en managementvraagstukken zijn het specialisme van Bertine. Sinds 1995 begeleidt zij managers en professionals bij hun ontwikkelingsvragen op een breed terrein. Individuen, teams en organisaties helpen om richting te geven aan hun toekomst, talenten aan te spreken en op een efficiënte manier bij dragen aan de persoonlijke en organisatiedoelstellingen, staat in haar aanpak centraal. Ze heeft ruime ervaring met ondermeer Ahold, Akzo Nobel, Air France KLM , Cargill, Rituals, de ICT sector.

Achtergrond

Bertine heeft inmiddels 25 jaar ervaring met coachen en 24 jaar ervaring met het geven van intervisie aan het midden en hoger management die sturing geven aan (proces)verandering. Daarnaast heeft ze ervaring als directeur/bestuurder van een middelgrote organisatie en als opleidingsmanager. Sinds geruime tijd is ze als gastdocent aan de Hotelschool Den Haag (Talentontwikkeling) verbonden.
In 2016 is zij haar promotieonderzoek gestart naar leiderschap in relatie tot proactief gedrag. Ze is psychotherapeut M.Sc.sinds 2003. Verder is zij Register Loopbaanadviseur CMI op C- niveau (individueel en organisatieniveau) en Birkmanconsultant.

Specialisatie

Loopbaanvragen, (persoonlijk) leiderschap, en management vraagstukken zijn het specialisme van Bertine. Ze heeft veel ervaring met het begeleiden van transities in de loopbaan, van een team en delen van een organisatie. In een goed gesprek kunnen bepaalde obstakels in zijn verband gezien worden waardoor er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan. Zeker waar het een persoonlijke transitie betreft of de omgeving/organisatie sterk in verandering is, kunnen vraagstukken complex of taai zijn. Ze heeft een rijk palet aan methoden en interventies in haar koffer, en stemt deze af op de leer- en veranderstijlen van u als klant.

Reviews over deze coach

Bertine komt snel tot de kern van de vraag/zaak. Ze is een ervaren professional die een gedegen, analytische aanpak met humor en lichtheid weet te combineren. Cliënten zeggen over haar dat ze veel energie krijgen van de gesprekken.

“Bertine heb ik ervaren als een uitstekende coach in een periode dat ik wilde focussen op mijn specifieke kwaliteiten en talenten. Ze is geduldig en zeer professioneel gedreven met een diep persoonlijk inzicht” Accountmanager

“Bertine is een creatieve talent- en loopbaancoach. Haar achtergrond, haar ervaring met groepen en individuen maar zeker ook haar diepgaand inzicht in wat mensen raakt en beweegt, weet zij anderen tot inzichten te brengen om zo stappen te kunnen zetten in werk en leven.” Hoofd opleidingen

“Bertine is really insightful. Through her coaching I have been able to gain more consciousness over my own behavioral patterns and the way I interrelate with others. Bertine will walk the extra mile with you to help you discover key aspects of your own personality” Legal advisor

Coachpraktijk locatie:

Amsterdam

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2019 · Conference Work and Organizational Psychology · European Association for Work and Organisational Psychology+
2018 · Academy of Management · Academy of Management+
2017 · Conference Work and Organizational Psychology · European Association for Work and Organisational Psychology+
2016 · Promotieonderzoek naar ‘Effectief en wijs leiderschap’ · TU Twente+
2015 · Academy of Management
2014 · Academy of Management
2014 · Advanced training Birkman · Birkman.nl+
2013 · Academy of Management
2012 · Academy of Management · Academy of Management+
2006 · Firmament Integral Leadership Programme · Firmament+
2003 · Gestalt Therapie Opleiding · Middlesex University+
1998 · Voortgezette Training in ’t Leiden van Groepen · Instituut voor Communicatie, Kortrijk (B)+
1998 · Birkman Consultant Advanced · Birkman Nederland+
1997 · Appreciative Inquiry · Cleveland Institute+
1994 · A&O Psychologie, OU · Open Universiteit+
1991 · Internationaal Management post-HBO · Fontys Hogeschool

 

Deel deze pagina


Ervaren professional die een gedegen, analytische aanpak met humor en lichtheid weet te combineren.
Directie coaching managment coach intervisie coach Amsterdam