Home 9 Achtergrond 9 Bas van Ommeren

Bas van Ommeren

Effectiviteit, Communicatie & leiderschap

Bas weet in zijn gesprekken snel tot de kern door te dringen. Dit helpt u om tot de essentie van uw vraag te komen. Bas ondersteunt u in dit proces met zijn gedegen psychologische kennis, analytische geest, ervaring en mensenkennis. U staat dus nooit alleen, u bent wel steeds aan zet.

Begonnen als natuurwetenschapper en daarna afgestudeerd als psycholoog heeft Bas gewerkt in technisch inhoudelijke functies en vervolgens als leidinggevende en manager. Ruim 20 jaar geleden is hij zijn eigen bureau gestart voor coaching, training en psychologische advisering. Hij werkte onder andere voor ASM Europe, Waste Management, ISS, LUMC en de Luchtverkeersleiding Nederland. De laatste jaren richt hij zich vooral op individuele coaching en geeft hij supervisie aan psychologen, coaches en consultants.

Achtergrond

Tijdens zijn studie natuurkunde begeleidde Bas vaak studenten. Mede daardoor besloot hij de studie psychologie te volgen die hij in 1987 afrondde.

Hij werkte bij ASM Europe o.a. als wereldwijd product manager voor computer gestuurde ovens in de halfgeleiderindustrie. Hij deed leidinggevende ervaring op binnen een corporate omgeving als marketing en sales manager voor een internationaal opererende afvalverwijderaar. Vanuit zijn eigen bureau (sinds 1998) werkt hij vooral voor ingenieursbureaus, de maakindustrie en bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Bas is op alle niveaus in een bedrijf een betrokken en uitdagende gesprekspartner.

Hij is gefascineerd door de vraag wat de kern is van coachen. Voorbij de hypes, de verschillende technieken, methoden en werkwijzen, wat maakt dat coaching werkt en hoe kun je daar als coach/begeleider steeds effectiever in worden. Als supervisor van (interne) coaches, consultants en (interne) adviseurs deelt hij graag zijn bevindingen en ervaring.

Specialisatie

Zijn gesprekken bouwt Bas op drie pijlers: bewust voelen (ervaren wat er is), helder denken (logisch en consistent) en klare taal. Hij heeft zich geschoold in zeer uiteenlopende technieken en methoden met als doel zo vrij mogelijk in te kunnen spelen op uw vraag. Zijn houding is: belangeloos, verwonderd en aandachtig.

Reviews over deze coach

Biedt ruimte, uitdagend, confronterend, heeft een lichte toets, aandachtig en geconcentreerd, breed georiënteerd, vakman, de juiste coach op het juiste moment, ziet altijd mogelijkheden, veilig en niet oordelend.

Coachpraktijk locatie:

Doorn

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2019 · Method of Levels II · Schurink+
2017 · Coaching Supervision (Post Graduate) · Oxford Brookes University+
2016 · Method of Levels I · Schurink+
2016 · E-coaching Level II+
2015 · E-coaching Level I+
2014 · Coaching Supervision (masterclass)) · NIP+
2014 · Developmental Coaching · NIP+
2013 · Motivational Interviewing+
2012 · Narrative Coaching and Design: Innovation · Moment Institute+
2011 · Narrative Coaching and Design: Integration · Moment Institute+
2011 · Narrative Coaching and Design: Immersion · Moment Institute+
2010 · Leergang InterventieKunde / Denkadviseren · Igop+
2007 · Appreciative Coaching · All About Change+
2005 · Mediation voor Psychologen · NIP+
2002 · Rationale Effectiviteits Training · Schouten Nelissen+
1999 · Outplacement+
1998 · Loopbaanbegeleiding+
1987 · WO Psychologie · Universiteit Utrecht

Deel deze pagina


Biedt ruimte, is uitdagend en confronterend, heeft een lichte toets, aandachtig en geconcentreerd, breed georiënteerd, echte vakman.