Home 9 Achtergrond 9 Amandus Boelens

Amandus Boelens

loopbaan, talentontwikkeling, vitaliteitcoach Utrecht
Loopbaan, talentontwikkeling, vitaliteit & assertiviteit

Amandus (1962) werkt ruim 25 jaar als loopbaancoach, coach en trainer. Nadat hij als senior loopbaanadviseur bij grote overheidsorganisaties gewerkt heeft, is hij 15 jaar geleden zelfstandig gaan werken.Hij werkt voor uiteenlopende bedrijven en organisaties in de zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, onderwijs en overheden.

Amandus weet snel tot de kern door te dringen, hij luistert scherp naar wat en waarom iets gezegd wordt. Hij begeleidt de cliënt met veel aandacht, rust en humor. Hij gaat de diepte in waar nodig én werkt toe naar een duidelijk resultaat. Amandus begeleidt cliënten met vragen op het gebied van: loopbaan, talentontwikkeling, vitaliteit, perfectie, te veel ‘op je bord nemen’, assertiviteit, zelfvertrouwen, werk en levensfase en zingeving.Kenmerkend is zijn open houding, helder waarnemen, betrokkenheid en motiverende opdrachten.

Achtergrond

Als basisstudie heeft Amandus Boelens Andragogische Wetenschappen gestudeerd. Deze studie heeft hij aangevuld met specifieke opleidingen in coaching en loopbaanbegeleiding. Amandus heeft ruime en brede werkervaring, o.a. als HR adviseur bij een ROC en als senior loopbaanadviseur bij het voormalige Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Rijkswaterstaat en de SVB. Sinds 2000 werkt hij ook als zelfstandig (loopbaan)coach. Vanaf 2006 werkt hij volledig als zelfstandig ondernemer voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals: zakelijke dienstverlening, technische adviesbureaus, onderwijs, overheid en (gezondheids)zorg.

Amandus heeft naast veel ervaring in het begeleiden van uitvoerende professionals en specialisten ruime ervaring met lijn-, project- en programmamanagers, stafmedewerkers en op directieniveau. Zowel coaching van mensen in de beginfase van de loopbaan (de 20-er en begin 30-er) als in latere fasen (de 40-er en 50-er) behoort tot zijn expertise.

Specialisatie

Amandus Boelens begeleidt mensen graag via inzicht en bewustwording naar het creëren van nieuw gedrag en dit daadwerkelijk leren toepassen. Kenmerkend voor zijn manier van begeleiden is dat hij ruimte biedt om je verhaal te doen én zonder oordeel naar jezelf te kijken. Open én met een scherpe blik kijkt Amandus met u mee. In die context kunt u heldere antwoorden krijgen op uw vragen, tot nieuwe keuzes komen en het vertrouwen vinden nieuwe stappen te zetten. Belangrijk hierbij is: bereid zijn om eerlijk naar uzelf te kijken, uw persoonlijke belemmeringen te leren kennen en actief nieuwe stappen durven zetten.

Naast in gesprek zijn met elkaar zet Amandus makkelijk werkvormen in als bijvoorbeeld voice dialogue om op een verrassende manier uw vraag of probleem te onderzoeken. Werkvormen waarin naast de ratio ook de gevoelskant aan bod komt. Met praktische opdrachten gaat u in de periode tussen twee gesprekken aan de slag.

Reviews over deze coach

– Hij is positief kritisch en vraagt goed door om de volgende achterliggende laag te bereiken.
– Een zeer persoonlijke benadering op basis van vertrouwen en een goede toepassing van kennis en ervaring. Dat vertrouwen bouwt Amandus opvallend snel op.
– Amandus stopt niet wanneer duidelijk(er) is geworden wat je zoekt in een baan, maar stimuleert het daadwerkelijk doen zodat je de verantwoordelijkheid neemt voor het zetten van nieuwe stappen.
– Hij is betrokken en invoelend, maar durft ook confronterend te zijn waar dat nodig is.
– De rust die hij zelf uitstraalt, zorgt dat je je op je gemak voelt.
– Met zijn open houding en spiegelende blik heeft hij mij inzichten gegeven die waardevol voor me waren.
– Ik heb zijn betrokken begeleiding als erg kundig ervaren.

Coachpraktijk locatie:

Utrecht

Opleidingen die deze coach heeft afgerond

2018 · Seminar Adolescent anno nu: uitvaller of voorloper? · Annet Brinkhuis Opleidingen+
2016 · Seminar State of art praktijk recruitment · Aaltje Vincent & Company+
2015 · Retraite Terug naar de bron · ITIP School voor leven en werk+
2015 · Intuïtieve ontwikkeling · Centrum voor Leven en Intuïtie+
2013 · Stembevrijding · Atelier La Luna+
2011 · Vision Quest · Instituut voor Rites de Passage+
2009 · Energetisch lichaamswerk · ITIP School voor leven en werk+
2005 · Opleiding Systemisch Werken · Phoenix Opleidingen TA/NLP+
2005 · Q1000 testpakket (vernieuwd) · Meurs Personeelsadvies+
2004 · Modulen Imaginatie · School voor Imaginatie+
2002 · Q1000 testpakket · Meurs Personeelsadvies+
2000 · Biografiek voor professionals · 3Consult bv+
1999 · Voortgezette Opleiding Personeel & Organisatie (post-HBO) · Hogeschool van Arnhem en Nijmegen+
1998 · Arbeid en Persoonlijkheid · MultiDiMens+
1997 · Leergang Loopbaanontwikkeling en Mobiliteit · Phoenix Leercentrum+
1995 · Basisopleiding Haptonomie · Peter Zwiers Haptonomie+
1988 · Andragogische Wetenschappen · Universiteit van Amsterdam

Deel deze pagina


"Werken met hart en ziel "
loopbaan, talentontwikkeling, vitaliteitcoach Utrecht